Direktlänk till inlägg 19 juni 2017

ENSTAKA FINA DAGAR

Av Anita - 19 juni 2017 09:17

 

Fredagen vakande jag till doft av syren och ljud av fåglarnas kvitter. Min vita syren hade slagit ut.

Nu när jag har satt in myggfönstret och sover för öppet fönster är jag så nära naturen och det känns fint.

Så drack jag kaffe på altanen och så kom sotarn och även han satt sig och åt mackor och drack kaffe och pratade en ganska lång stund.

I skogkanten blommar det massor med de små spröda skogsstjärnorna. Dom blommade alltid när det var skolavslutning och så är det nu också.

 

Mitt på dagen började åskan mullra för första gången och det kom en åskskur men inte alls länge. Det är ju som det ska vara på sommaren. Jag satt på förstukvisten och såg blixtarna på andra sidan sjön. Ganska snabbt drog det förbi och solen kom fram igen så otroligt varm.


En härlig varm dag.

 

En dag att sitta nere vid sjön. Första badet för iår och det var faktiskt 18 grader i vattnet så jag som är en riktig fegis första gången jag badar tyckte att det var riktigt riktigt skönt.


Plockade de första liljekonvaljerna och drack kvällskaffe borta hos Kinabror.

 

Så fort det har varit ett par sådana här dagar tror man,dum som man är, att det ska fortsätta men så är ju inte den svenska sommaren.

Lördag hörde jag hur det ven i fönstret och inser att det börjat blåsa som faan igen. Mulnade på. Kinabror och jag for till Bräcke för att hämta reservdelar till slaghacken och stannade och fikade hos AMV och Gubben.

 

Blåste igår också. Blomkrukor har blåst omkull och nysatta blommor mår inte alls bra.

Kinabror börjde köra slaghacken på min åker och fick in skelettet av en gammal madrass med strängfjädrar och grejor på. Det blev ett stök med att knipa loss all sträng och försöka få bort den ur maskineriet. Annars går den bra den maskinen men väsnas och det flyger ut både det ena och det andra.


Jack och jag höll oss nere vid sjön. Han lekte med sina stenar och jag hade med gräsröjarn och försökte röja lite gräs. Gräset växer så fort nu.

Aklejorna som spridit sig ända hit ner från min trädgård börjar slå ut.

 

Över både land och vatten ligger en tjock hinna med björkpollen och jag hostar och snörvlar och måste stänga sovrumsfönstret så inte allt kommer in.


Dagens ord: Det gäller att njuta av de enstaka fina dagar som kommer i ens väg. De kalla blåsiga är det för mycket av.



 
 
Ingrid

Ingrid

19 juni 2017 09:58

Björkpollen är ett elände, men för vår det är det avklarat nu. Fast det finns mycket annat skräp. Just nu är det nog något gräs som blommar, för Eva är hemskt allergisk och snörvlar och nyser.
Hon mår nästan bäst vintertid.
Ha det så gott och hoppas att blåsten snart avtar.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
ibod11

ibod11

19 juni 2017 13:35

Det är konstigt, när jag bodde där uppe var jag avundsjuk på alla längre söderut som alltid (tyckte jag) hade fint väder. Nu när jag läser ditt inlägg ler jag igenkännande och lite längtansfullt. Jag skulle gärna sitta där och titta ut över en sjö med höga vågor och regnmönster. Sedan vill jag ha lite sol emellanåt men allt har sin charm. Jag har många gånger konstaterat att Jämtland har det sämsta sommarvädret. Men det beror ju på vad man vill ha. Nu längtar jag som sagt tillbaka.

http://ibod11sblog2.wordpress.com

 
Karin

Karin

20 juni 2017 23:06

Idag har det blåst MYCKET här. När vi var ute kunde vi knappt prata. Men vi har ägnat dagen åt shopping, för minsta barnbarnet fyller 12 år midsommarafton, och vi var och handlade presenter till henne. Hon var själv med och valde.
Önskar dig en riktig fin midsommarafton. Så där lagom varm, ingen blåst, och underbar blomdoft!
Kramar Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

21 juni 2017 10:31

Visst är det mysigt att vakna till fågelkvitter. Men jag vill ha en viss distans till fåglarna. Jag vill inte att de ska bygga bo på altanen eller balkongen. Där går min gräns.
Vad fint du verkar ha i din omgivning. Fina foton du visar upp.
Precis som du säger. Den svenska sommaren är nyckfull. Det gäller att njuta av nuet och plocka de bästa bitarna på smörgåsbordet. Sedan anser jag att det hjälper aldrig att gnälla. Bättre att hitta alternativ.
Tankar från bloggvandrande Bosse

http://bosseliden.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards