Direktlänk till inlägg 26 juli 2017

HÄNG DOM HÖGT

Av Anita - 26 juli 2017 20:40

 

Tror att Clint Estwood sa det i en gammal cowboyfilm men han kanske inte pratade om att hänga nytvättade trasmattor högt. Vad vet jag?


Men nu ska vi inte börja surra om det utan börja med gårdagen så det blir lite ordning om möjligt.

Jag vaknade vid att det var varmt och skönt ute och vandrade iväg bort till Kinabror. På vägen mötte jag hans son och lilla dotter. Hon hade tänkt sig att komma och hälsa på mig men nu hoppade hon av fyrhjulingen och ville absolut gå med mig tillbaka till Kinabror.


Barfota 2-åring med en varm liten hand i mig vandrande bland doftande klöver och fladdrande fjärilar på Gubbflon. Inte kan man tänka sig bättre.

 

Nere hos Kinabror blev det byte och jag lämnade lilla Stina och tog med mig pojkarna på vandring istället. Dom ville titta på grävmaskiner och andra brummande saker som jobbade med fiberläggningen.

 

Så kaffe hos Kinabror och hem för att steka biff. Sonens fjälla var på väg och hon brukar alltid ha med sig finvädret och så blev det i år också.


Så ringde Broder Björns fru och bjöd på fika. Dottern Mågen och Liams lillasyster hade kommit och det var länge sedan jag såg den lilla tjejen

 

Så då blev det att trava iväg dit en sväng till. Ni hör hur dagarna går här i Fisksjön. Fika och fika och fika och umgås och umgås. Härligt.


Så kom Sonens Fjälla och hon är tuff och kastade sig omedelbart i vattnet fast det var kallt så det isar om fötterna.

 

Längre fram på kvällen kom TuppOla med Son. Dom hade funderingar på att åka vattenskidor men det blev inget av.

 

Dom åkte iväg i alla fall och spelade musik och det var till och med lyse på den båten.


Jag får ibland en väldig längtan efter att dansa, klättra i berg eller åka ut på sjön. En sådan här fantastisk kväll blev jag så sugen på att ut och ro så jag lånade Kinabror båt och for ut.

 

Så härligt på sjön. Tyst och stilla och solen började sakta gå ner.

 

Inte ens en mygga ute på sjön. Jag har inte rott på länge och det kände jag i armarna.

 

Sakta försvann solen och det blev det där vemodet som det ofta blir i slutet av juli.

 

Rodde till Kanalviken och stannade där en stund i min ensamhet.

 

Efter att katten Morris kommit bort så har han blivit väldigt kelsjuk och ligger hos mig på nätterna.


En ny dag gryr och dimman lättar men det är mulet.

Får för mig att jag ska tvätta mattor. Det ska ju också göras.

 

Lägger mattorna i såpdoftande vatten. Jag gör inte som mamma.Hon låg på knä på bryggan och skurade mattorna med rotborste. Det behövs inte nu för tiden. Förr gick man ju in med skorna och drog in jord och koskit så mattorna var verkligen riktigt skitiga.

 

Jag stampar omkring i en balja och fötterna blir mjuka och fina och mattorna blir rena. Jag ser ju så skitigt vattnet blir.

 

Sköljer i vattnet och HÄNGER UPP DOM HÖGT.

 

Så förhoppningsvis har jag rena fina mattor och torra tills imorgon kväll.

 

Så var det dags att träffa några skolkamrater nere på sommacafe.

 

Vi är några glada ena som hade mycket trevligt nere på cafet och skrattade en hel del och mindes en hel del och fikade en hal del och ingen skulle våga kalla oss för tanter.


Nå nu är dagen snart slut. Det var grillat till mat som Sonen fixade.

Sedan gick jag ner och badade bastu. Broder B har fått nytt främmande från Skåne. Dom kom ner en sväng. Kinabrors son med barn åkte imorse. Så så är det. Den ena far och den andra kommer. Det är som det ska vara om sommaren.

Jag tog ett väldigt snabbt dopp i sjön efter bastun och nu sitter jag här i morgonrocken och känner mig rätt trött.


Dagens ord: Det ska vara lätt att leva och det är det just nu.

 
 
ibod11

ibod11

27 juli 2017 19:12

Ännu en härlig dag. Alla dina dagar verkar så mysiga. Men det är klart, att tvätta alla trasmattor var kanske inte bara mysigt även om du säkert kände dig nöjd efteråt :)

http://ibod11sblog2.wordpress.com

 
Ingen bild

Bamse31

28 juli 2017 00:36

Du verkar ha väldigt fina dagar däruppe vid fiskesjön nu.även här nere hos mig har du varit fint och varmare än vad man säger på nyheterna. Ändock har jag inte badat något för jag har svårt för att ta mig ner till badstranden och förresten är inte temperaturen sådan som jag vill ha den innan jag hoppar i. vid badet finns en sk så kallade handikappat bassäng som håller 28° ochdär har jag badat tidigare men varje gång har jag råkat ut för urinvägsinfektion efter badet och det vill jag inte ha i år också. du verkar trivas när du har alla dina släktingar barn och barnbarn runt dig och du skulle jag göra också. Att du kom dig för att ro ut och njuta av vatten vind omgivning var väl bra. åh så börjar med att tvätta mattor mitt i sommaren det är ju inte alla som gör det. Jag kommer ihåg det här med att kvinnorna låg på bryggan intill sjöarna och han skurade mattorna och annat alternativ fanns inte. Jag förstår
nu att även vid Fisk-sjön så har ni infört det här med att man ska ta av sig skorna när man går in i någons bostad. Det det är en sed som jag egentligen inte gillar. Jag kan förstå att på lantgårdar så gick man och trampade i koskit med gummistövlar och sedan kunde man ta på sig träskor och sparka av sig dom där man gick in, men i vanliga villor gick man i man lågskor, som vi aldrig tog av när vi gick in från vägen eller gatan

Vem tog den fina bilden på dig när du hängde mattor du ser så slank och fin ut. apropå katter. Såg du tv-programmet ikväll om kattornas hemliga liv eller vad det hette jag tyckte det var intressant och det var många saker om katter som jag inte kände till och ändå har jag haft katt i många många år fast inte just nu. Kram !

 
Tezz på S/Y Andromeda

Tezz på S/Y Andromeda

28 juli 2017 13:32

Vilken fantastisk idyll du lever i. Så vackra bilder.. Och mattorna gillar jag också.
ha de gott

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Karin

Karin

29 juli 2017 11:12

Oj, så många fina trasmattor du har! Vilka berättelser det finns i dom!
Hoppas att du får njuta av en fin augusti!
Kram Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

 
Kaela

Kaela

29 juli 2017 13:18

Nej - inte kan man ha det bättre.....än en liten hand och en tjattrande liten ny människa vid sin sida....sommarvindar och värme.
Då är livet gott!
Kram!

http://kaela.bloggplatsen.se/2017/04/08/11433337-n

 
Soldansare

Soldansare

29 juli 2017 18:38

Fullt upp verkar du ha. Och tänk så vackert det är med trasmattor.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Anita nr2

30 juli 2017 16:23

Hej Anita! Ett stort och varmt tack för att du visade oss gården och alla gamla kort. Det var så kul att hitta gården och platsen var verkligen så fin som min svärfar beskrivet den. Gott kokkaffe bjöd du också på tack! Ha en fortsatt fin sommar .varma hälsningar från oss 4:a

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards