Alla inlägg under juli 2017

Av Anita - 12 juli 2017 13:16

 

Igår var en mulen men varm dag och sjön låg blank när jag i min blommiga morgonrock gick ut innan alla vaknat och gick runt för att vattna blommorna. Det mystiska har hänt att rosor och syrener blommar samtidigt och du kan tro att det doftar halt underbart ute. Fåglarna småkvittrade och skatan kastade en pinne i skallen på mig.


Att gå runt och vattna blommor i tidig morgon är ju en av livets nöjen.

 

I lådorna under fönstren börjar det verkligen blomma och frodas nu.

 

Rosbuskarna börjar slå ut riktigt bra nu både dom rosa och dom vita.

 

Gyckelblomstren har massor med gula lysande blommor.

 

Under eken sitter tomten och spanar och håller uppsikt över paradiset.

 

Sonen vaknar och vi dricker kaffe. Så går jag ner till AMV och Gubben, AMV och jag hade planer på att återigen söka efter vårat berg men samtidigt så ville vi fara och äta kams på Backbuan också. Nu blev ju valet ganska enkelt eftersom det hängde regn i luften och vi for iväg alla tre. Det var ett ställe vi inte varit på och fäbovallen ligger långt upp i skogen ovanför Krokväg.

 

Det var ett stort hus och fint och renoverat och kamsen var god och jag vann två vinster på lotteri, grytlappar och glögglas. oj oj oj.

 

Mätta blev vi minsann. Kams och olika ostar och messmör och grejor det sätter sig som bomull runt hjärtat.


När vi nu ändå var ute och for så besökte vi Krångede museum. Där var det fallets dag och vi gick och tittade i museet. Det var väldigt intressant. Folk tror ibland att det är tråkigt med museum men det här är både roligt och intressant så jag tycker verkligen ni ska åka dit om ni är i närheten.

 

Än hade man bara öppnat en lucka och vattnet forsade fort och häftigt så jag kan tänka mig att när alla luckor är öppen så är det ett brus och ett väsen som aldrig förr.

Vi var på två loppisar och där träffade vi TuppOla och Sambon på båda ställena.

Hemåt igen och då var det lite soligare från och till.

 

Kinabror tog med barnbarnen för att dom skulle få åka traktor. Gubben åkte moped och Sonen satt på förstukvisten och drack kaffe. Nere hos AMV och Gubben kunde man ta en liten gungtur i gungan och så klättrade lilla Stina i  björken. Hunden Jack lekte med bollar och det finns alltid något att ta sig för.

 

Det kom svarta moln åkande över sjön och dagen hade tagit på. Vi åt lite mat och sedan gick Sonen ner för att han tänkte bada men det var för kallt så han gav upp och kom hem igen.


AMV och Gubben kom och vi satt och såg på Allsång på Skansen och Morden i Midsommer. Halvsovande i soffan låg jag och så kom Kinabror och Jack en stund. Så var en helt vanlig dag i paradiset med ungar. hundar och blommor men dåligt med vin men i ärlighetens namn kan jag säga att AMV och jag drack en liten likör till maten och det händer minsann inte varje dag.


Dagens ord: Var den du vill vara inte vad andra vill.

Av Anita - 9 juli 2017 15:48

 

Nog kan jag förstå att jag blir satt att renovera och måla skyltar och till och med städa men när jag satt på bryggan hos Kinabror och telefonen ringde och det var kyrkoguiden som blivit sjuk och ville att jag skulle guida i kyrkan på lördagen då blev jag lite paff. Jag som är så dåligt religiös men det är klart. Jag har varit med turister och lyssnat på guidningen många gånger i kyrkan så något har kanske fastnat ändå.

 

Jag tog fram "Håsjö sockens historia" och lite annat och läste på.

 

Den här kyrkan är verkligen fin och det var en solig härlig dag. Det kom visst några till kyrkan och jag gjorde mitt bästa för att berätta om dansktavlan. om kyrkklockan från 1200-talet och annat smått och gott.

 

Det var riktigt kul faktiskt. När det var folktomt gick jag runt och vattnade på kyrkogården och kände att jag i alla fall gjorde någon nytta.

 

Gick upp på sommarcafe och fick en riktigt god macka till lunch.

 

Dagens gick fort. SnickarMagnus och frun kom ner en sväng och vi satt och pratade i den vilsamma och fridfulla kyrkan.


Så hem och vänta på att sonen skulle komma efter sin långa biltur från Skåne. Det var roligt att se honom igen och han drog på sig vardagskläderna direkt och började kolla på sin fyrhjuling.


Det har varit en intensiv vecka. Sommarcafe och jobb och så torsdagen då Moster och jag åkte på lapptäcksutställning som vi gjort i flera år nu.

 

Huset. det huset är så fint så man kan inte tro sina ögon.

 

Vilka fantastiska hantverk som dessa kvinnor gör. Att göra så mycket fint av små lappar, vilket tålamod.

 

Det fanns gott fika och lotter i massor och trevliga människor att prata med. Köpte paltbröd och tunnbröd innan vi for hem.

 

Moster fyllde år den här dagen och vi åkte till henne och hon hämtade hem sin bror som är 89 år men pigg och kry om än lite döv. Så kom det en gubbe på cykel och med en blombukett och så Mosters dotter. Vi åt lax och vi åt Brittatårta och hela dagen gick innan jag kom hem.


Idag har det varit ganska lugnt faktiskt. Vi åt frukost i lugn och ro och det är mulet ute men ganska varmt och det blåser inte ett dugg.

 

Det är sent med blommorna. Syrenerna har inte slagit ut förrän nu men jag tror aldrig jag sett så mycket vilda blommor. Vägkanterna är så fulla med prästkragar, blåklint och framför allt klöver och den klöverna är dubbelt så stor som vanligt och otroligt intensiv i färgen.

 

Det växer så det knakar och den gamla traktor syns nästan inte i gräset.


Jag plockade en bukett blommor och gick bort till StockholmsKarin som fyller 94 år idag.

Så har jag klippt gräset och det tog ett par timmar.


Kinabror väntar på sin son och hans familj som också ska komma idag. Borta hos Sundsvallsborna är det folk och Väst i gålan" är det också folk. Bara AMV och Gubben har åkt hem till sitt men kommer väl snart igen.

Oj så kul det är med sommar. Alla ljud av människor, bilar som far och fyrhjulingar och en och annat båt. Nu är det lätt att leva.


Dagens ord får bli den här fina broderade grejen från lapptäcksutställningen:

 

Av Anita - 5 juli 2017 09:00

 

Så fort tiden går. Det är nu sju år sedan jag gick i pension. Sju år sedan jag och mina vänner firade min pension genom att åka ut på sjön och kasta i alla mina fyra väckarklockor som under år efter år plågat mig på mornarna.

Vi firade med skumpa och italiensk buffe på strandstugans altan.

 

Mitt hjärta bultade av glädje. Nu hade jag äntligen efter ett liv som en fånge på tråkiga instängda kontor

Nu skulle jag ha frihet. Ingen skulle kunna skälla på mig, inga krånglande datamaskiner och timmar framför trista maskiner.

Nu skulle jag leva i naturen och tänk så mycket jag skulle hinna med.

 

Fri som en fågel skulle jag vara.

Min trädgård skulle bli så vacker och inget ogräs skulle finnas där längre. Jag gick ju ut hårt med att göra en jordgubbspyramid och en ny kryddgård.


Jag skulle besöka och umgås mer med mina vänner som jag inte hunnit med.

Jag skulle städa hela huset och rensa alla garderober.

Jag skulle ha loppis och göra mig av med en massa gamla grejor.

Jag skulle sätta igång med mitt målande och tovande och växtfärgande och en massa kul.

Jag skulle gå på kurs och lära mig något nytt. Nåja det blev bara en luffarslöjdskurs och en trumbyggarkurs och örtkurs.

   

men det blev inte så mycket som jag tänkt och åren går. Visst blev det lite bättre i trädgården och visst har jag haft loppis men att fara runt och besöka vänner har det blivit dåligt med.


Första tiden njöt jag av friheten men sakta sakta började jag bli som andra pensionärer. Tiden räcker liksom inte till fast man inte gör så mycket som man tänkt. Sjuk blev jag nästan genast också. Harpest och sorkfeber höll nästan på att ta knäcken på mig. Orken och spänsten tog liksom slut.


Mest av allt handlar det om pengar. Utan pengar kan man inte göra så mycket extra faktiskt och min pension tillhör fattigpensionärerna. Som tur är jobbar jag lite extra med att städa lite grann.

Det tristaste med det är att jag inte längre kan ha råd att bjuda människor på mat och ha fest för det älskar jag.


Nåja tiden går fort men inte sjutton är den slut ännu. Man vet aldrig vad som väntar bakom knuten. Det har jag minsann lärt mig på gott och ont.

 

Sista dagarna har varit intensiva. Lördagen var jag hundvakt hela dagen när killarna var på backtävling. Det var öde och tomt här hemma men fint väder så hunden Jack och jag var nere vid sjön och jag låg till och med och solade ne stund och vi badade två gånger.


Söndag var Kinabror och jag på auktion. Ingen sommar utan auktion. Det var vid en fin gård och mycket folk och varmt och skönt ute. Vi köpte bara hamburgare och kaffe men det är alltid trevligt att se alla människor och allt ståhej som det är runt en sådan tillställning.

 

Så en ny vecka och då var det slut på finvädret. En ilsken jäkla västanvind och kallt på nätterna och på dagarna också.

Jag for till Hammarstrand och jobbade hela dagen med att sätta upp gardiner och springa upp och ner i trappor och flytta grejor. Trött blev jag.

På kvällen kom gamla svägerskan och vi satt igång med att kolla hur man gör salvor och hudkrämer och vad som behövs för den tillverkningen.

Det är nu så att det vi smetar på oss utanpå huden går in i kroppen och därför ska man vara noga med vad man har på sig. Det är så fullt med kemikalier i mycket. Någon sa att man ska inte smeta på sig annat än det man kan äta. Så bivax, nyttiga oljor och växter blir det fint av men man måste ju lära sig vad som är bra och det kan jag i alla fall.

Så kom AMV och Östen och Kinabror och vi satt hos mig och hade en mysig kväll.


 

Så var det dags för AMV och mig att jobba på sommarcafe och som vanligt var det roligt. Det var fullt ös på byn för man höll äntligen på att lägga ny asfalt inne i byn. Vägar var avstängda och folk fick punktering på grovgrus och det kom inte så många som vanligt men

....... i den lilla delen av Håsjö som heter By bodde AMV i sin ungdom och barndom och där var jag alltid och umgicks.

Det var där det var semesterhem och det kom nya ungdomar varje vecka och vi hade fullt med kompisar. Det var krocket och det var dans på liten dansbana. Det var att bo i tält ute på kobbar och öar i sjön och sola på klippor och titta på killar. Tro det eller ej. Det dök upp en kille som vi kände och en tjej också. Dom som vi var oigenkännliga men rösten, rösten känner man igen och vilken trevlig stund det blev när vi försjönk i gamla minnen från en tid som var härlig Man kanske bara minns det fina skimret av ungdom och härlighet.


 

På kvällen var det möte på Håsjögården och sedan satt jag en stund nere hos AMV och Östen men tröttheten övermannade mig och jag gick hem och stöp i säng. 


Idag ska jag iväg och jobba och imorgon ska Moster och jag till Strånäset och se på lapptäcksutställning som vi har gjort nu några år.


Dagens ord: Ibland kan livet vara precis som den här vallmon. Vacker så man förundras för att i nästa ögonblick bara bli en torr kapsel men man ska inte förledas att tro att det är allt som blir. Inuti finns frön till flera skimrande blommor.

Av Anita - 1 juli 2017 20:32

 

Nog är det annorlunda mot förra månaden. Grönare både i björken och på gräsmattan. Trasten som bor i björken är ilsken och flugsnapparen som bor i holken är också rätt pipig och skrikig en sådan här dag.

 

Så härligt när det inte blåser på sjön och det är riktigt varmt ute. Vad har hänt idag.

 

Går runt i min trädgård och vattnar och tittar vad som hänt.

 

Mot skogen har det grönskat på ganska mycket nu och solstrålarna tittar fram.

Katten Morris har varit borta hela natten men kom hem en liten sväng på förmiddagen. Det är klart att när nätterna är ljusa och varma så vill man ju vara ute. Det skulle jag också vilja egentligen.

 

Så kom Kinabror och lämnade hunden Jack för idag är det backtävling på Hammarstrand och det går inte att ha med sig en hund som ska sitta och bli varm och det är verkligen varmt. Spelar inte så stor roll för mig för egentligen är jag inte intresserad av en massa bilar som ryker och låter som själva faan. Nej bättre att vara hemma i solen och kunna svalka sig i sjön när det blir varmt.

'

Så klippte jag lite gräs och mitt i det görat så kom det tre karlar med en släpvagn. Där ligger byskylten som  jag lovat reparera. Börjar bli rätt många skyltar nu som jag målat.

Vi satt och drack kaffe och pratade en bra lång stund.

 

Det tog så gott som hela dagen att reparera och måla om skylten och ändå har jag baksidan kvar så jag hoppas att det blir uppehåll imorgon så jag kan göra klart.


Så har Jack och jag badat flera gånger. Det är faktiskt 20 grader i vattnet och just nu när jag tittar ut genom fönstret och klockan är halv 9 på kvällen är det 24 grader visserligen i solen men i alla fall. Helt underbart.


Det kan inte hjälpas att man blir lite trött av att vara i solen och bada hela dagen så jag vet inte hur det ska gå. Lovat fara och hämta killarna på Hammarstrand när dom är klar med backtävling och crusing och allt som händer där.

Det är väl risk för att det kommer att bli sent men vi får se. Får väl koka mig lite mer kaffe så jag håller mig vaken.


Nu är det sommar och jag gillar det jättemycket. Man känner sig som en helt annan människa. Surkärringen har dragit sig tillbaka i något mörkt skrymsle och unga glada skogsnuvan har stutsat fram barfota med röda tånaglar och med bara ben.  

Dagens ord: Finns bara ett att säga. Härligt härligt härligt.



Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards