Direktlänk till inlägg 11 oktober 2017

DET GÄLLER ATT HA VASSA TÄNDER

Av Anita - 11 oktober 2017 09:33

Nog behövs det vassa och starka tänder, speciellt om man är bäver. Igår när jag gick strandstigen hade bävern gnagt ner en riktigt stor björk ca 15 cm i diameter. Förstår inte hur han kommit igenom den.

 

Jag har fortfarande inte listat ut var han har sin hydda. Det är i alla fall inte sin gamla hydda som han bor i.

 

Senaste dagarna har jag umgåtts rätt mycket med folk. Söndagen åkte jag med AMV, Gubben och Krumeluren till Långsele. Vi skulle titta på AMV och Gubbens barnbarns nya kanin Helge.

 

Han var söt och mjuk och gullig och väldigt tam. Det var inga problem att ta honom i famnen.

Inte nog med kanin dom har också en gammal rund vattengroda som faktiskt är 18 år gammal. Det var en nyhet för mig att en groda kan bli så gammal. Det är konstigt så lite man vet.

 


Så blev det en kall och ruggig måndag då man egentligen inte ville vara ute. Som tur var så kom Mustachen och då fick jag gå in och göra fika och så pratade vi bort en bra stund. Mustachen är en underhållande en som har mycket att berätta.


Frampå kvällen åkte jag till min meditationskompis K och satt hos henne några timmar. Åkte hem till TuppOla en stund innan jag åkte hem i mörkret. Tänk så trist det är att köra när det är svart ute. Man ser inte om några älgar kommer upp på vägen och mitt hellyse funkar inte bra. Ibland går det inte att tända. 


Så ringde min klasskamrat Monika och talade om att hon tänkt komma och hälsa på och jag blev glad. Det var rätt länge sedan vi sågs nu. Så på tisdag förmiddag kom hon och hade med ännu en skolkamrat Ingrid. Dom hade med lunch och fika och Monika som är en riktig trädgårdsodlare hade med grönsaker. Ingrid hade gjort mig ett par sockar som var färggranna och jättefina.

 

Inte gjorde det ett dugg att det var regn och rusk och mörkt ute. Vi eldade i braskaminen och satt och åt och fikade och pratade i flera timmar. Både om livet nu och hur det var när vi var unga och gick i skola. Så trevligt hade vi hela eftermiddagen.

 


Nu känns det dags att ta fram lite varmare jackor så då gjorde jag det bara för att upptäcka att blixtlåsen är trasiga på alla. Tänk så dåliga blixtlås det är nu. Bara plast som inte håller. men....det är väl meningen att man ska köpa nytt stup i ett. Dessutom finns inget färggrant och fint att köpa. Bara tråkfärger som svart. grått och beige och vitt är ju inte att tänka på. Det ser ju skitigt ut direkt. Jag vill ha en jacka som är lätt och inte prasslar och som har fint färg. Jag förstår att det kommer att bli svårt att hitta någon sådan speciellt som jag ska ha en billig en också.Ja ja det är inte lätt det där med kläder.

 

Idag regnar det ute och är grått men ser inte ut att blåsa.

Jag tänder i vedspisen. Katten Morris ligger i vedkorgen och myser. Jag dricker morgonkaffe, hör på radion och undrar om jag ska bry mig om att kamma mig idag eller om rufset ska få vara kvar.

Ni ser vilka problem man har som pensionär.


Ska jag gå ut i regnet och fortsätta göra fint i trädgården eller ska jag ta mig till att städa som jag inte gjort på länge? Vet att det behövs men jag är ju ovänner med snabeldraken så det tar emot.

Hoppas någon kommer hit och hindrar mig från att göra någonting. Det är ju rätt behagligt att sitta och prata bort någon stund istället för att jobba. Det är bara att konstatera. Jag känns lat.


Dagens ord: Tur i alla fall att man slipper gnaga sig igenom en jättebjörk. Det kunde vara värre. Man kunde vara bäver.


 
 
Ingrid

Ingrid

11 oktober 2017 14:46

Det finns alltid något att glädja sig över om inte annat så att man inte är en bäver. Tänk så jobbigt det måste vara att behöva fälla stora björkar med tänderna. Jag som inte en gillar att gnaga fläskkotlettben.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
ibod11

ibod11

11 oktober 2017 18:39

Man måste beundra de små krabaterna som har så mycket energi och styrka. Så mycket de klarar av.
Det var en väldigt massa folk du träffade på kort tid. Så kul att det blev så :) och så trivsamt att sitta vid brasan och prata minnen.

http://ibod11sblog2.wordpress.com

 
Tezz på S/Y Andromeda

Tezz på S/Y Andromeda

12 oktober 2017 09:01

Fascinerande djur med sån styrka i munnen att de kan gnaga av stora träd! Vad härligt med trevligt sällskap på besök, och sköna varma sockor också, det är mitt favoritplagg just nu. Mannen kom hem för ett tag sedan med ullsockor, och de tar jag inte av förrän midsommar tidigast, he he.

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Annika

Annika

12 oktober 2017 20:09

Jo du...ingen dröm att vara en Bäver.Men tänk vad mycket jäkelskap man skulle kunna göra med dessa tänder. I Fredags var vi runt på lite loppisrundor och bl.a till Sundsvall. Ett av loppisarna ägdes av en kvinna som var såååå lik dig. Jag hajade verkligen till då jag såg henne. Har du möjligen en syster i Sundsvall? Ha nu en fin Fredag och helg och hoppas på lite sol. Kramelikram

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Hanneles bokparadis

Hanneles bokparadis

13 oktober 2017 17:12

wow, såg bävrar i Karlstad, man får gå upp tidigt på morgonen och ha kajak

http://hannelesbibliotek.blogspot.se

 
Åke

Åke

14 oktober 2017 09:39

Men det är ju trevligt att det kommer liv ifrån Långsjön :) Nybyggare i farten till och med :)
Jag minns en gång i ungdomens dagar när jag skulle följa med två tjejer på bäverspaning, vi satt hela natten så gott som tysta och när den verkligen visade sig var det fortfarande mörk, jag hade min systemkamera beredd men det vart bara suddigt... Men ett trevligt minne fick man på köpet :) Året kan ha varit 1975 eller 76... Jag har alltid älskat naturen :)

http://www.nacka144.se

 
Ingen bild

Bamse31

14 oktober 2017 11:46

Har du bäver är i närheten av dig. Dom brukar ju vistas vid vattendrag som är ganska stora och rinnande men har du något sådant hos dig. hur långt ifrån din bostad ligger den där björken som han gnagde ner. jag har aldrig sett en levande bäver i naturen men du skulle vara skojigt att få se den .
Jag har försökt reparera blixtlås vid tillfällen och lyckats ganska bra.i de flesta tillfällen då handlade om att knipa åt dragskon som brukar bli lite uttöjd med tiden. man märker det på att blixt lås banden inte sprängs igen utan går i sär- ganska fort. Ta en platt tång och sett över den åt hop dragande delen av drag skon och knip åt lätt, men ta inte i för mycket för då går den inte att dra fram och tillbaka.det brukar hjälpa att båten heter Birka Princess och har det här skaldjursbordet några gånger på hästarna. Jag rekommenderar varmt en resa med den båten då så här. skon brukar ju vara av metall medan däremot själva blixt lås banden kan vara av plast.
Kaniner hade jag men jag var liten och under kriget var det väldigt vanligt att man hade kaniner i gårdarna för att dryga ut kött ransonen. vi hade ett antal kaniner i min familj och min 14 år äldre bror tyckte jag var så grym och är elak för han knackar dom i huvudet och högg av skallen på dem när det var dags att slakta dom. men dom var jättegoda att äta sedan. jo nog är det regn rusk och höstväder ute även här nere i stockholmstrakten. Senaste dygnet var jag på en båtresa med mina barn och åt en fantastisk skaldjursbuffé. Där fanns allt ifrån ostron humrar krabbor räkor kräftor av olika slag och musslor. Eftersom det var buffé då kunde man ta åt sig hur mycket man ville av enstaka anrättningar det fanns också soppor och bröd ostar och så vidare. Det var helt fantastiskt. Där fanns människor som satte isig åtta humrar själv älskar jag ostron så jag satte i mig 12 stycken, rekord för min del. Kram!! .

 
skogsnuvan

skogsnuvan

14 oktober 2017 11:55

Till Bamse: Jo då visst har vi rinnande vattendrag. Vi har ju en å som rinner ner till nästa sjö Singsjön. Där finns det bäverhydda ganska nära sjön men jag kan då inte se att den är bebodd. Det brukar vara färska pinnar runt i vattnet om dom bor i hyddan.
Det är väldigt nära som björken är gnagd bara 100 meter från huset men det har varit gnag bara nere vid min brygga också men dom är skygga och är uppe tidigt och jag sover då. Lät härligt med resan med båten som ni gorde. Jag har aldrig ätit hummer och skulle tro att det är gott för jag gillar skaldjur men inte ostron Dom har konsistensen som snorkusar hua

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Baämse31

14 oktober 2017 11:58

Jahaja, den här diktamensappen ja har, går snett med olika stycken å skriver andra ord än jag dikterar. Försök tyda min kommentar på rätt sätt.

 
Ingen bild

Bamse31

14 oktober 2017 12:22

Intressant med den där bävern ! Beträffande ostron så vet jag att människorna här i Sverige ätit ostron sedan långt in på Sten-åldern. Nere i Bohuslän till exempel där finns det bosättningar, hällristningar och stora bankar med ostronskal, som visar att människorna som bodde där hade satt i sig väldiga mängder med ostron. dom är inte så läskiga att äta när man vant sig vid att äta dom. jag brukar äta ostronen med några droppar citron och kanske lite svartpeppar på. jag tycker dom smakar gott.

 
Ingen bild

Bamse

14 oktober 2017 12:24

Intressant med den där bävern ! Beträffande ostron så vet jag att människorna här i Sverige ätit ostron sedan långt in på Sten-åldern. Nere i Bohuslän till exempel där finns det bosättningar, hällristningar och stora bankar med ostronskal, som visar att människorna som bodde där hade satt i sig väldiga mängder med ostron. dom är inte så läskiga att äta när man vant sig vid att äta dom. jag brukar äta ostronen med några droppar citron och kanske lite svartpeppar på. jag tycker dom smakar gott.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 25 sept 12:59

I förrgår regnade det över 50 mm och det duggregnade inte utan vräkte ner. Katten Morris klev inte upp på hela dagenJag gjorde just ingenting. Tog bort dynor och kuddar från förstukvisten och lade dom i vardagsrummet att torka innan dom ska läggas in...

Av Anita - Onsdag 22 sept 05:14

  När jag inte somnat och klockan börjar närma sig fem så är det lika bra att kliva upp. Månen lyser in genom sovrumsfönstret och glider över golvet som en lysande boll. Det går inte att sova. Lite värk i kroppen har jag också. Det har gått fler...

Av Anita - Söndag 19 sept 09:36

  Jag hatar gammeldommen.  Jag gjorde ju bara det jag brukar göra varje höst. Visst, det regnade och även om jag hade regnkläder blev jag blöt inpå skinnet när jag försökte gräva upp mina pelargoner och bära dom i tunga krukor ner till växthus...

Av Anita - Onsdag 15 sept 08:24

  Vaknar med att jag har ont i nacken och axlarna. Träningsvärk är det väl skulle jag tro. Dimman ligger tjock utanför.  Tur att jag lade skydd över fuxian igår kväll. Jag hann inte gräva upp den och ta in den igår.   Så var det igår. Undrar...

Av Anita - Måndag 13 sept 11:43

I går regnade det hela dagen men ett duggregn och det var inte kallt. Jag tog på mina nya stövlar och regnkläderna och började gräva upp pelargonerna och sätta dom i krukor som sedan fick stå i växthuset ett tag innan jag tar in dom. Dom är så stora ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

55 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se