Direktlänk till inlägg 30 oktober 2017

FUNDERINGAR EN BLÅSIG OCH KALL MÅNDAG

Av Anita - 30 oktober 2017 09:11

 

Måndagsmorgon och jag sitter här och tittar ut över en blåsig sjö. Bara ett par grader kallt men oj så det biter i öronen när jag går ut och matar småfåglarna. Kaffepannan står på vedspisen och kokar och spisen är varm.


Det har varit en helg utan större äventyr. När solen skiner och snön inte längre har kommit då lämnar jag allt jag skulle ha gjort och drar till skogs med hunden Jack.

Visst jag har varit ner i bastun en sväng och tagit upp alla mina rosa badlakan för att tvätta dom inför vintern.

Gjort kycklinggryta och ätit med Kinabror men annars har jag bara gjort onödigheter. 


 

Det är fint när solen silar ner mellan träden och det doftar som det bara gör på hösten.

Tänkte egentligen gå en helt annan väg men dels så är det älgjakt och så har man sett en björn på myren där jag tänkt mig att plocka tranbär. Det är inte så lämpligt att möta björn om man har hunden med sig.

 

Otroligt blött är det i markerna och bäcken är lika full med vatten som den brukar vara på våren. Det har varit ett konstigt år vad det gäller vädret. Någon sa att det skulle bli en kall vinter och jag gruvar mig redan.


Första året när jag hade pension och slapp jobba tyckte jag att det var härligt med friheten. Härligt att inte behöva kliva upp när det var mörkt och försöka köra genom snön till jobbet. Härligt att kunna gå ut mitt på dagen när det var ljust och skotta snö och göra sådant i ljuset istället för på kvällen när man kom hem trött och eländig.


Nu har man vant sig och jag känner mig mest av allt väldigt gruvsam inför vintern.  Speciellt nu när Kinabror ska åka till Skåne och bli där länge och jag åter blir ensam i byn. Som tur är kommer alla mina nära och kära hem till jul i alla fall.

 

Så hunden Jack och jag vi vandrar kors och tvärs genom skogarna och jag kisar mot solen och försöker suga åt mig allt D-vitamin som möjligt är. På sätt och vis är det bra att jag är lat en helg så min armbåge får tid att läka.


Så måste jag väl säga något om det där fjasket med sommartid. Rent egoistiskt så skulle jag vilja att det var sommartid hela tiden för nu på vintern blir det mörkt en timme tidigare och det är inte bra. Igår när jag skulle hem från Kinabror bad jag honom skjutsa hem mig för det var kolsvart och jag vet att slagugglan far omkring runt hans hus och jag vill inte ha den i skallen en gång till.

 

På vissa ställen är ormbunkarna fortfarande gröna och jag gillar ormbunkar. Hemma på gården har dom redan frusit och ligger ner.

 

Ser att fönstren är skitiga nu när solen lyser in men det skiter jag i. Det lär väl snart vara mörkt hela tiden och vem ser då att fönstren är skitiga. Inte jag i alla fall. Vi kvinnor gör så mycket onödigt och så blir vi sura och vresiga för att ingen ser vilka enorma mödor vi lägger ner på våra hem.


Nej ut i skogen med er medan ni kan. Alla väntar på snö men jag vill ha bart så jag kan känna friheten att röra mig överallt och förhoppningsvis är det dags för jägarna att sluta jaga och björnen att gå i ide och då är skogen fritt fram för mig om inte snön kommer och förstör alltsammans.


Ha en bra dag och en bra vecka vare sig ni är lediga eller jobbar. Visst är det väl den här tisdagen det är spökdag förresten. Jag bryr mig inte så mycket men kan väl ta fram min gamla kraxande häxa i alla fall.

 

Dagens ord: Bättre en kraxande häxa i hallen än skogen full med varulvar.



 
 
Göran

Göran

30 oktober 2017 10:04

Vilken trollskog du har inpå knutarna! Vackert med solen som silas mellan träden och mossan som ser så mjuk ut. Fina bilder!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Bamse31

30 oktober 2017 13:24

Tack för inbjudan till kaffe. Du har ju kaffepannan på gång jämt och hade jag nära till så skulle jag vara hos dig, men nu blir det bara i tankarna. . Vad tråkigt att du blir ensam så längre fram till jul. Vad ska Kina Bror göra i Skåne? Han tar väl med sig Jack antar jag.
För att skydda dig mot slaguggla än så ska du skaffa dig en cykelhjälm som du kan ha under eller utanpå mössan så klarar du dig fint utifall hon skulle anfalla
Du har det bra som har skogen inpå knutarna och kan vandra ut när du vill. det är inte många som har det så, definitivt inte jag. Jag får beställa promenader två gånger veckan så hjälper mig hemhjälp personal att klara trafiken när jag ger mig mig ut och går på grund av min syn. I veckan hade jag läkare hemma som ordinerar mig stödstrumpor som man inte kan ta på själv så nu måste jag ha hjälp till detta också, fy 17. Mår så bra . kramen. ramen.

 
ibod11

ibod11

30 oktober 2017 16:18

Så härligt att ha en stor skog precis inpå knutarna. Jag önskar att det fanns en liten bäck här i vår skog men inte minsta lilla vattendrag finns det och det är ju så fint med vatten. Men det är klart, du har ju en hel sjö alldeles nära också så en liten bäck kanske inte spelar så stor roll :D
Det är bra att du är försiktig när det gäller björnen. Jag tror inte att de bryr sig om oss utan de tittar mest bara. Men det är nog annat med en lös hund så utsätt er inte för det.
Väldigt fina bilder :D

http://ibod11sblog2.wordpress.com

 
Åke

Åke

30 oktober 2017 18:45

Men vackert väder på bild i var fall 😊 Visst har vattenflödet ökat mycket i bäckar & åar senaste tiden... men Skåne!!! Vilken kontrast det måste vara... Jag menar inget ont om södern 😃

http://www.nacka144.se

 
Ingen bild

Anette

31 oktober 2017 17:53

Vilka vackra bilder. Ses till jul, längtar!

 
Karin

Karin

31 oktober 2017 19:12

Ler åt Bamse, och hans tips om cykelhjälm! Bra idé, prova!
Vilka fina dikter du hade skrivit i ett tidigare inlägg. Sparar du dom i en speciell diktbok?
Här har varit en sagolik lugn och varm dag, efter stormiga dygn. Men eftersom jag har känt mig låg idag, så har jag inte varit ute. Har läst istället, och försvunnit in i böckernas värld. Skönt det också ibland!
Kram på dig vännen!
Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards