Direktlänk till inlägg 25 november 2017

DET FANNS EN TID.....

Av Anita - 25 november 2017 08:42

Det fanns en tid i mitt liv då allt var svårt och bedrövligt. Det var trasiga tänder, trasig bil. Det var harpest och sork

feber- Det var penningbrist och kallaste vintern på länge. Veden var slut och jag hade inte råd att sätta på elementen. Jag frös och gick med ytterkläderna på inomhus.


Det var en förfärlig tid.


Det var då det rara paret kom åkande med ett lass klyven ved till mig. Inte nog med det. När det blev jul kom en kille farande med en släpvagn full med ved,Jag trodde att han kört fel men det visade sig vara en julklapp från rara paret. Vilken julklapp. Bara att elda och ha det varmt och skönt. En gång när bilen 

var på verkstad och jag satt här utan mat kom dom med en kasse full med läckerheter till mig.

 

När Sonen var liten var vi ofta hos dom i deras mysiga lilla hus. Mannen och min son låg på golvet och lekte med bilar och vi fikade de mest underbart goda kakor man kan tänka sig.


Vi badade bastu i deras lilla bastuhus och mannen eldade och pysslade om oss. Man kan nästan inte fatta att det finns sådana människor i den här hårda världen.

 

Nu sitter jag i kyrkan och lyssnar till de vackra sångerna och ser på hans vita kista med rosor på. Där sitter så många människor, grannar ,anhöriga och vänner och jag är säker på att alla minns det goda.


Jag ska aldrig glömma att någon gjort så mycket gott för mig när jag verkligen behövde det som mest och tomheten efter en sådan människa måste bli stor för alla som känt honom.

Det var tur att jag kom iväg för det såg mörkt ut ett tag. Jag ville ju så gärna ta adjö.

 


Plogbilen kom till slut och med hjälp av värktabletter lyckades jag skotta en ränna så jag tog mig ut till byvägen.

Men resten då?

PappersBeda och Sambon tog hand om hunden Jack medan jag var i kyrkan. När jag kom ut i bilen hade jag ett sms från PapperBeda. Dom hade åkt till Fisksjön, lånat Kinabrors fyrhjuling och skottat hela gården åt .mig och hämtat in ved. Pappersbeda hjälpte mig att få till Mickes lilla dator så nu kan jag i alla fall skriva blogg och se på facebook även om det är lite besvärligt med dom små tangenterna.

 

När jag sitter här och hör sprakandet från spisen och katten sover i sin korg och hunden sover i soffan så tänker jag med oändlig tacksamhet på sådana människor som till skillnad från allt ont och hemskt man hör varje dag, gör goda saker. 


Dagens ord: Det finns så mycket omtänksamhet och godhet fast det talas så tyst om det. Det är bara det hemska och onda som man hör på nyheter och tv.






















 
 
Ingen bild

Susanne

25 november 2017 10:29

Den som värme och kärlek ger kärlek får tillbaka!

 
ibod11

ibod11

25 november 2017 14:06

Så sorgligt att denna person inte finns till för dig längre. Men så fantastiskt att ha känt honom och vilka härliga vänner du har som ställer upp för dig. Du måste själv vara en väldigt generös, vänlig och hjälpsam person som drar till dig så fina människor. Det är något att glädjas åt :)

http://ibod11sblog2.wordpress.com

 
Karin

Karin

25 november 2017 18:26

Det finns änglar därute, när man minst anar det! Tänk att du fick plogat, snälla vänner du har!
Kram Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

 
Soldansaren

Soldansaren

25 november 2017 22:20

Så sorgligt att han inte finns mer! De finns verkligen de där människorna som hjälper och ger. Det är gott att höra om dem, för som du skriver, man hör så mycket om de andra. Oftast gör de ju inte så mycket väsen av sig själva heller de där goda människorna, de bara gör och är.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Anki

Anki

26 november 2017 07:33

Sorgligt att ta farväl till en sådan människa som gjort så mycket gott när hjälpen var som mest behövd.
Underbart att det finns fler av samma sort som hjälper dig nu också :)
Ha det gott Anita!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

26 november 2017 13:40

Visst är det underbart när man får uppleva värme och omtanke och jag är säker på att du inte bara tar emot, du ger säkert också.
Hoppas att du har en skön söndag!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Sanna

Sanna

26 november 2017 21:19

Oja än finns hopp om mänskligheten <3 Mycket godhet finns kvar <3

Sköt om dig! <3

http://krimskramsan.bloggplatsen.se

 
Göran

Göran

26 november 2017 22:24

Viktiga ord! Fick en nyttig tankeställare att man borde försöka fokusera mer på det som är positivt istället för att gnälla över allt det där som man inte har. När jag tänker efter så får jag nog erkänna att jag skrivit många fler blogginlägg för att jag varit irriterad, arg, besviken, etc. än vad jag åstadkommit om glädje och tacksamhet. Dags att försöka skärpa sig! Tack för påminnelsen!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Annechristine "TantGlad"

Annechristine "TantGlad"

28 november 2017 19:10

Vet presis hur det känns att frysa och ha ytterkläderna på. Varit med om samma sak. Att få ved från snälla vänner är det bästa som finns då livet är hårt.

Varit knappt inne i min blogg eller besökt några bloggar på sistone....men ska bli bättre på att besöka dig.

Stor kram och tack för fina läsvärda inlägg.

http://annechristines.bloggo.nu

 
Åke

Åke

29 november 2017 06:24

Ja tyvärr får vi höra om för lite godhet. Det är samma med de fina och artiga ungdomar som inte synns i samhället idag. Det är tyvärr det dåliga som man får höra om. Godhet är en fin egenskap. Den vinner alltid i längden. Sådant fick jsg lära mig i min uppfostran... min mor drog alltid en ramsa typ: Gå förtst hem till dig och ditt (innan man skulle uttala sig) Följsnde utspelade sig för ca 39 år sedan, jag och kompisen hade varit på bio när vi skulle tanka på vägen hem, där på bensin pumpen låg en plonbok, körkort, passerkort osv. Ta pengarna och släng plåmbokrn sa han. Jag stoppade allt i fickan och ringde killen dagen därpå tidigt på lördagsmorgonen... hans far svarade: jo han sover och har nog inte saknat sin börs, de bodde bara i närheten så jag for dit, pappan öppnade (grabben sov ännu) Fadern tog upp de 180 kronorna och gav mig dem... inte ska jag ha något påpekade jag... men han envisades... Bara några år efteråt ringer en telefon en morgon... jo hej! Min son går med tidningen hos dig och i morse hittade han din plånbok liggandes utanför der du bor. Du kan hämta den här. Så glad kan blev... Åkte dit och allt var kvar även de runt 150 kronorna... jag överräckte slantarna till mannen... nej nej sa han, men jag övertygade mannen att pojken skulle behålla dom. Mor lärde mig också: Allt vad man gör mot andra så vill man bli behandlad själv. Så fint du tog dig till kyrkan 🤗 Jag gillar dina snöbilder 😊 Hör tinade det bort lite,,. Men nu har det kommit tillbaka...

http://www.nacka144.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< November 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards