Direktlänk till inlägg 19 mars 2018

STORM OCH SNÖDREV

Av Anita - 19 mars 2018 08:36

Igår satt jag här vid min skärm och skrev ett långt inlägg om helgen och vad som hänt och så blev det totaltstopp och allt raderades bort. Det var fel på mobilmottagningen och likaså mobiltelefonerna och så har det varit ett helt dygn och jag har totalt glömt bort vad jag skrev om.


Det är väl bara att börja från början igen och hoppas att det funkar den här gången.


1. Veden är slut. Jag stoppade in sista vedklabben i spisen i förrgår.

 

Som tur är så har Kinabror kvar ved i sin vedbod. Vilken lycka att han bor på samma gård som jag .


Lördagen var det fint väder faktiskt men kallt på morgonen. Det var meningen att Kinabror och TuppOla skulle iväg och pimpla öring men eftersom det var så kallt så blev det inte av. TuppOla kom hit istället och pimplade på sjön. Fick väl så där tio små abborrar. Han och Kinabror åt älgbiff hos mig och så gick den dagen.

 

Jag gick ut med Hunden Jack och det var så vitt och så ljust så det stack i ögonen. Man är ju inte van vid solen nu och när jag ser hur skrynklig och bedrövlig jag börjar se ut så kommer jag osökt att tänka på mitt växthus. Vi är ungefär lika det och jag.


Väntar varje dag på att det ska fara ihop som ett korthus och bli till en hög på snön men än står det upprätt.

 

Det är ruttet och har alltför tung börda att bära av snön, vint och snett och rent bedrövligt. Precis som jag.

 

På något underligt sätt så står vi kvar i vårt bedrövliga tillstånd både växthuset och jag. Båda plågade av snön och kylan.


Det var roligare förr. Jag var roligare förr. Det finns många blogginlägg från förut där jag var riktigt humoristisk och rolig. Vart tog min humor vägen? 


Jag hade fler vänner och gjorde mer roliga saker. Gick på massor av kurser, hade meditationsgrupp och växtfärgningskurser, tovad ull, målade med ålderdomliga färger, gjorde luffarslöjd, keramik och målade tavlor för att inte prata om alla andliga kurser och kurser i salvkokning och om medicinalväxter. Oj, varje år gick jag och lärde mig något nytt.


Vad tog allt vägen. Vart tog skratten vägen? Vart tog våren vägen? Vart tog dansen vägen? 

 

2014 satt vi vid sjöstranden och det var bart på sjökanten. Nu är det så höga drivor så man ser inte ens sjön från gården. Vad ska det bli. En sak är då rätt säker. När Skåningarna kommer upp till påsk kan dom rumla om i snön fortfarande.


Igår stormade det, idag är det lite bättre men fortfarande blåsigt. Jag gjorde mitt bästa igår med att ta ner julgardiner och göra lite vår i vardagsrummet. Man får ju göra vad man kan för att försöka locka fram våren. 


Dagens ord:: Det var mycket roligare förr. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards