Direktlänk till inlägg 25 maj 2018

DET ÄR MYCKET NU

Av Anita - 25 maj 2018 09:14

 

Det är mycket nu! Det är varmt nu! Riktigt härligt varmt. Allt växer så det knakar. Dill persilja och potatisen har kommit upp lite grann redan. Helt otroligt vad sol och värme kan göra både för växter och människor. Mitt sura jag har krupit bort och gömt sig och livet är ett stort leende.


Ser att solen skiner in och det är löv och katthår och damm överallt. Man kan ju inte vara inne när det är så varmt och skönt.

Häggen sprider sin doft över hela gården. Fåglarna kvittrar.

Jag rotar i jorden som vanligt.

 

och himlen är lysande blå.


På onsdagskvällen far jag på odlingskursen som vanligt. Vi kvinnor sitter på AK-s veranda och luften är ljum och vi äter en pesto som hon gjort av nässlor och maskrosblad och björklöv och en massa annat. På kex var det jättegott. Tänk så mycket gott man kan göra av det vilda i naturen. 


Så en ny dag och jag vaknar till fågelsång. Nu har jag satt in myggfönstret så nätterna är sköna och svala i min säng. Full av energi och tusen planer kastar jag mig ut och jag tror jag ska hinna mycket mer än jag mäktar med.


Börjar med att sätta solrosfrö och spika ner spikarna som sticker upp på gamla verandan.

 

Samlar ihop pelargonerna som var kvar inomhus och satt ner dom i växthuset.

 

Det börjar bli knökfullt nu och naturligtvis vill jag sätta ut men jag måste heja mig för jag vill inte att någon frostnatt ska ta mina gamla pelargoner. Dom är ju snart 100 år gamla så jag är rädd om dom.


Så kommer AMV och Gubben och vi sätter oss och fikar i solen och gungar lite lått i hammocken.

 

AMV börjar städa husvagnen och jag började städa i mitt hus. Vi lessnade fort på det tråkiga görat och bestämde oss för att åka till handelsträdgården i Bispgården och köpa plantor. Det är mycket mycket roligare. Man ska ju ha roligt.


Så fint och varmt och fullt av alla de färger. Handlade till mina blomlådor.


Hem igen och så att AMV, Gubben och jag på deras veranda och åt matjesill och potatis och det var ljummet och fint fast vi satt i skuggan och inte en endaste mygga. Vilken härlig dag.

 

Så kastade jag mig över plantlådorna och började fixa blomlådorna.

 

Det blir nog fint när dom fått växa till sig lite i växthuset.


Så en ny strålande dag och det är fredag. Fredag när jag alltid far och handlar och äter lunch med DansBritt. Idag blir det inte så för prästen kommer och vi ska bestämma psalmer och sånt till fd Grannens begravning.


Jag klev upp klockan sex idag för att hinna med att städa. Jag hade ju kastat ut alla mattor och golven var fulla med jord och löv och damm och skit så har man börjat får man ju slutföra och det har jag gjort nu.


Jag ska bre några tunnbrödmackor för jag har inget att bjuda på när prästen kommer men kanske är hon så less på fikabröd så det sitter fint med en macka istället.


Ser på min damm där tulpanerna slagit ut och dom är så fina och vattnet plaskar så mysigt och just nu har jag bara ett enda dagens ord att ge er.

 

Dagens ord: Det ska vara lätt att leva annars kan det kvitta.



 
 
Anneli

Anneli

25 maj 2018 20:22

Så fint du får det. Det är roligt med blommor o det gör en så glad. Jag önskar att jag kunde ha ett land med lite olika blommor men jag klarar inte av att ligga på knä o rensa o jag kan inte begära att mamma ska göra det åt mig. Förr hade jag en underbar rabatt med Ingrid Bergmans rosor, fan nu glömde jag helt vilka dom andra blommorna heter. Lila, doftar underbart,, sen hade jag flera andra sorter, ja det försvann =) Det är fibromyalgin som gör att minnet sviktar.

Önskar dig en trevlig helg. Kramar ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

26 maj 2018 15:29

När värmen väl kommer till er är ni ifatt oss i ett huj och så brukar det ju vara. Här har jag ännu inte satt sommarblommor utan det är fortfarande penséer i mina lådor och krukor. Men nästa vecka när jag kommer hem ska det bli annat av.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Soldansaren

Soldansaren

27 maj 2018 15:57

Ja, nu är det härligt, underbart och det blommar överallt. Har en vecka kvar till semestern. Det ska bli sååå skönt.
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Karin

Karin

27 maj 2018 17:44

Vilken värmebölja! Idag är det "bara" 22 grader, så det är mer arbetsvillig temperatur! Gräsmattorna börjar att bli gula av torkan, så ett riktigt regnväder önskar jag mig!
Ha det skönt!
Kram Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

 
Anneli

Anneli

28 maj 2018 21:05

Tittar in o önskar dig en härlig kväll, kramar ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

 
easyer term paper

easyer term paper

1 juni 2018 10:07

If you like gardenig you can ead the article like that and try to find some good advices.

http://essaywritingservices.org/blog/easy-term-pap

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards