Direktlänk till inlägg 14 juli 2018

ALLT HAR SIN TID

Av Anita - 14 juli 2018 09:02

Allt har sin tid men i juli är det alldeles för lite tid och för mycket att hinna med.

 

Tid för bönderna att skörda och jag har minsann sett att det är en slitsam tid. Det ser jag när bonden som fått vårt hö jobbar i hettan till långt in på natten.

 

Många fina gröna balar blev det i alla fall.


Tid att plocka hjortron för dom mognar med väldig fart i värmen.

 

Tid att plocka de första jordgubbarna och doftande smultron och trä dom på strå.

Tid att kasta in veden i vedboden (men jag har inte börjat ännu).

Tid att vattna trädgården varje dag.

Tid att cykla ner till byn och vattna på gravarna.

Tid att bada varje dag.

Tid att klippa gräs.

Tid att åka på loppisar och marknader.


Äntligen tid att åka på dans för första gången i sommar.

Det blir svårare och svårare att snygga till sig för varje år, måla ögonen och tvätta håret i sjön, spela Eros Ramazzotti för att komma i stämning för dansen. Se vad man ska ha på sig.

Hämta min klasskamrat och hennes syster och dra iväg till Gerålund i Bispgården. 

Det var lite folk i början men vi fick dansa rätt mycket ändå och de få män som var där försökte verkligen göra sitt bästa. Så jag dansade och log och skrattade och fikade och fick ont  i benen som vanligt. Det var helt underbart.

Hem genom natten och det var så ljust så man behövde inte ha på helljuset ens.

 

Hemma i trädgården sken soleneriglamporna för fullt och det såg så mysigt ut. Mjölk och macka och ett varmt bad för att mjuka upp de stela benen och sedan i säng.


Ny dag och tid för marknad i Hammarsttand. I kassen rökt fläsk, paltbröd och lakristremmar.

Hem igen och tid för åskknallar och bad i sjön.

Tid för Sonen att slå vass i sin nya dräkt.

 

Tid att hämta Sofie Propp vid bussen.


Tid för årets frityrfrossa och vi förberedde och gjorde iordning på farstukvisten. Det luktar ju så hemskt av frityr så det är skönt att ha det utomhus.

 

Så mätta vi blev, så trötta vi blev. Så dök StockholmsAnders upp och det blev ännu fler. Jag somnade på soffan för dansnatten hade det inte blivit mycket sömn.


Idag är det tid att fara ner till Håsjögården och se på såpbandyn, den nya sporten som drar många människor och jag är glad att jag slipper halka omkring på en såpad presenning och slå benen av mig. Men en kolbulle och lite kaffe kan man ju äta medan man tittar på.


Tid för Kinabror att få nya gäster när dom förra farit. Somrarna är som dom är men härligt. Istället för tystnaden så vimlar det av folk överallt och det badas på badstranden för det är varmt och skönt i vattnet.

Det är bara en sak kanske. Önskar att man kunde köpa sig mera tid för det är svårt att hinna med allt man vill göra.


Dagens ord: Tiden går så otroligt fort när man har roligt.

 
 
ibod11

ibod11

14 juli 2018 20:20

Allt du gör nu kan bli till härliga minnen att plocka fram under de kalla vinterdagarna. Men jag håller med om att tiden går alldeles för fort när man vill hinna mycket. Härligt att läsa om allt kul du gör :D

http://ibod11.com

 
Karin

Karin

15 juli 2018 10:47

Bor i ett samhälle med fullt av folk. Ca 12.000 personer. Här hos oss är sommaren den årstid då det händer minst. Då vilar vi dansbenen. Umgås med varandra. Övriga tid på året är det fullt upp med PRO, cirklar och möten. Så olika det kan vara, Anita.
Vi har mycket dans i Malmö, en fin dansbana finns vid stranden, och det är dans varje dag under juli månad. I augusti tar grannkommunen vid och har sin dans. Men det får vara. En enda seniordans är inbokad i augusti och det är uppe vid vår sommarstuga.
Idag städar jag eftersom det bara är 20 gr, och moln.
Dax att fortsätta med detta.
Kramar Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

 
Soldansare

Soldansare

15 juli 2018 17:38

Här är det så¨varmt att det nästan inte går att göra någonting. Vi gjorde en kort utflykt på förmiddagen men nu sitter vi inomhus och tänder inte ens lamporna för att det blir för varmt.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards