Direktlänk till inlägg 25 juli 2018

HETTAN FORTSÄTTER

Av Anita - 25 juli 2018 17:34

Nog är det en del man tänkt göra när det blev svalare men det verkar inte bli svalare. Det har varit varmt nu i flera veckor och till slut måste man inse att det inte går att vänta längre.

Vissa saker går inte att göra i solhettan som att klättra i berg och kasta in ved. 

Att kasta in ved i vedboden får man göra före klockan sju på morgonen.


Vi skjutsade Sonens Fjälla till flyget i Östersund och handlade lite och åk lunch.

 

Så tog Sonen och jag oss till att städa huset. Det hade jag tänkt vänta med tills en kall dag men nu behövdes det verkligen städas. Usch så skitigt det var. Jag bytte vatten tre gånger och alla var svarta som sot.

 

Annars har det mest varit att bada och vattna blommor och träffa folk. Vi är många nu och det spelas boule och jag vet inte allt. Det cyklas mellan kåkarna och åkes båt och fyrhjulingar och mopeder och en del får till och med gå.

 

Igår var vi till Kinabror på middag.

 

Lilla Stina har blivit väldigt förtjust i Sonen min och sitter så nära honom som hon kan.

 

Nu behöver man inte äta inne utan kan sitta ute och njuta av maten. Allt smakar bättre utomhus minsann.



Så vet jag att loppisarna stänger snart så trots hettan så drog vi iväg på loppisrunda idag.  Det var tre bilar. Kinabror och jag, TuppOla och Sambon och Kinabrors son och familj. Vi var en hel del.

 


Vi hann med 4 loppisar och dessutom så stannade vi på hembygdsgården i Bispgården för att sätta i oss våfflor med grädde och hjortronsylt.

 

Jag har aldrig varit dit förut fast det är så nära.

 

Det var riktigt trevligt att se det stället. 

 

Ungarna kastade bollar och lekte.


Avslutade med att gå på pizzeria i Hammarstrand.

Det första man gör när man kommer hem är att slänga sig i sjön för att svalka sig.

Det känns som åska i luften, molnen rör sig fort över himlen. Visst borde man vara glad och full av energi nu när solen skiner men jag känner mig rätt orkeslös och trött.


Det händer mystiska saker här i Paradiset Fisksjön. När jag kom hem fick jag se att någon vedtomte hade lastat in en rejäl hög med vet till vedboden. Jag frågade Sonen men han hade inte gjort det så den anonyme vedtomten ska ha tack i  alla fall.


Vi har det bra trots hettan. 30 grader i skuggan ljust nu. Vi har det svalt inne i huset och kan bada och svalka oss precis så ofta som vi vill. Det finns dom som har det mycket värre.


Dagens ord: Vedtomtar är minsann en välsignelse att ha.

 
 
Hanneles på Hisingen

Hanneles på Hisingen

25 juli 2018 22:37

en får njuta fast ganska varmt

http://hannelesparadis.blogspot.se

 
Anki

Anki

26 juli 2018 06:20

Skönt att se att du mår bra i värmen ... härligt med nära och kära som njuter av sommaren och hjälper till med både arbete och trevligt sällskap :)
Läskigt bara med torkan och alla skogsbränder som rasar - och åskväder känns onödigt spännande just nu.
Vedtomtar är minsann guld värda!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
ibod11

ibod11

26 juli 2018 07:30

Nu tror jag att du trivs som fisken i sjön :D Fint väder, sol och bad, liv och rörelse omkring dig och roliga utflykter. Underbart att få komma hem och se att vedtomten har varit i farten :D

http://ibod11.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards