Direktlänk till inlägg 28 juli 2018

ALLTID HA EN PLAN B

Av Anita - 28 juli 2018 07:28

Nu är det dåligt med vatten och vi måste försöka spara på vattnet så gott det går. Hämtar i tunna ur sjön för att kunna vattna blommorna och kan inte bada badkar som ni vet är min grej. MEN man får inte vara rådlös. Jag tar till plan B och fyller det gamla zinkbadkaret nere vid sjön med vatten. Det står så lägligt till att jag kan ligga i det och noppa åt mig lite hallon medan jag ligger där och badar.

 

Nu kan man ligga där i bubblorna och vifta med tårna mot solen och låtsas att man är ett troll och inte bara en skogsnuva.


Annars är det fortfarande varmt och jag börjar dagen med att vattna blommorna. En del blommor trivs i värmen och blir så fina medan andra har rent av dött.

Trädgårdslandet är en bedrövelse. Morötterna lever men majrovorna har dött trots vattning.

 

Humlen verkar gilla värmen och har mer kottar än vanligt.

  D

qvosch (vet inte hur dom stavas) men dom kommer att bli många om det blir något för den blommar för fullt och bladen är jättelika.


Nåja AMV och jag vi badade nere vid sjön och vi laskade omkring i det grunda vattnet. Grundare och mindre vatten än någonsin. Sedan åkte hon hem och istället kom Dansbritt och det blev en dag vid stranden.

Vi badade, fikade, pratade, åkte båt till guldstranden där vi badade igen nakna som vi var skapade. Tror att vi badade 5 ggr minst i det ljumna vattnet.


Till slut blev vi hungriga och jag grävde upp de första potatisarna och mumsade på dom med salt och smör på tillsammans med matjesill.

   

Sonen han sov mest hela dagen efter att ha varit uppe till mitt i natten tillsammans med sina kompisar och festat och badat mitt i natten. Det var blodmånen inatt och jag var uppe för att se den men det blev inga bilder som var någonting.

 

En cykeltur till Kinabror där var det fullt med folk och man tävlade med att skjuta luftgevär. Så kom Gullige Liams pappa och hade med sig en vattenskoter och det blev ett fasligt åkande på sjön och så blev det natt.


En vanlig dag i paradiset Fisksjön och det har hänt mycket mer men jag får behärska mig och försöka skriva lite kort så ni inte lessnar.


Dagens ord: Bättre brödlös än rådlös.

 
 
ibod11

ibod11

28 juli 2018 12:29

Jättehärlig bild på dig i badet :D Tänk att kunna bada både i sjön och i badkaret i det fina vädret. Inte illa att äta sin egen goda, nyskördade potatis heller :)

http://ibod11.com

 
Karin

Karin

28 juli 2018 17:42

Ha, ha du för härlig där du ligger i karet!
Våra potatisplantor växer inte, de har torkat! Liksom allt annat!
Skönt med badsjön så nära!
Kram Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

 
Soldansare

Soldansare

30 juli 2018 17:34

Plan B är inte alltid så illa. Du ser ut att ha det härligt i badet!

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards