Alla inlägg under juli 2018

Av Anita - 11 juli 2018 08:59

På sommarens hetaste och finaste dag så dyker DansAnn upp för att hämta mig på ett sommaräventyr som försenad 70-årspresent.

 

Det var väldigt länge sedan vi sågs och kunde prata riktigt ordentligt med varandra. Hon berättade att hon hade haft planen för dagen klar länge men att det skitit sig undan för undan av olika skäl och hon hade då lärt sig av mig att man alltid måste ha en plan B och det blev så bra så.

 

Vi åkte en bit under glada skratt och mycket prat och stannade för att ha morgonfika. Hon hade hemrökt älgkött och hemodlade grönsaker på mackan och det var så mysigt att sitta där i solen.


Så var vi fort framme i Östersund. Tiden går fort när man pratar och åker genom ett sommarfagert landskap.

Det första som händer när vi kommer utanför Jamtli är att AMV och hennes barnbarn sitter utanför Jamtli och väntar på att gå in. Oväntat för jag hade ingen aning om att dom skulle dit.

 

Där håller dom på att lasta in hö i ladorna inför vintern och hästen står utanför och gnäggar och det luktar hö. Det tänder barndomsminnen minsann.

 

Så tittade vi på 60-talsvillan där vi satt oss nere i gillestugan i  svalkan.

 

Samlingen av ölburkar var gigantisk.


Ja vi gick runt i värmen på alla ställen och kom till fäbovallen där man kärnade smör.

 

Så i ett av husen träffade vi AMV:s ena barnbarn som var lillpiga på gården. Hon och hennes kompis var så glada och söta i sina kläder.

 

Så besökte vi kyrkan som är en kopia av Håsjö Gamla kyrka och ganska lik men det fattas en del framme vid koret.

 

Dagen gick så fort och vi avslutade med att äta kinamat ute på stan. Det var minsann den varmaste dagen vi haft i sommar och asfalten nästan kokade under fötterna. Kändes nästan som om man var i Italien.


Vi pratade och pratade och hade mycket att prata om och tur var väl det för vi var så mätta så det var inte klokt. Vilken trevlig dag det blev och när vi kom hem gick jag genast ner till sjön och badade. Det blev ett kort bad för katten Morris var med och satt på land och skrek och skulle ha upp mig ur badet. En ilsken fågel följde med oss ner till sjön och skränade och skrek. Det blev dålig ro ska du tro. men......nu har dom slagit ner höet på åkrarna och det luktar helt underbart utomhus. Bromsfällan fångar massor med broms varje dag men det är ändå många ilskan som jagar en. Blir väl bättre nu när vi fått ner gräset på åkrarna.


Dagens ord: Plan B kan bli lika bra som plan A så förtvivla inte om man måste byta. Det kan bli bra ändå.

Av Anita - 9 juli 2018 07:45

 

Så kom Sundsvallsborna och med dom katten Gosan. Kastrerade katten Morris blev kär som en klockarkatt och har mest varit borta vid deras stuga och stört och jamat och försökt att fria till tjejen som inte alls är intresserad.


I förrgår vad en trevlig dag trots att det blåste illande kalla vindar på förmiddagen. Nu är det blåst igen. Attans.

 

Kinabror, jag och Skånefolket åkte till Gastsjön på marknad och för att äta kams. Det var bara en av Skånefolket som vågade smaka men jag åt med god aptit för jag tycker att det är så gott och framför allt hör det sommaren till.


Sedan blev det loppis vid Sandmon och så avslutade vi med att åka till Håsjö skola och gå på aktion.

 

Där gjorde dom några fynd och vi for hem och åt munkar och drack kaffe.


Jag drog till skogs för att se om hjortronen var mogna. Mitt i skogen mötte jag Professorsn och lite längre bort hade björnen skitit och trampat runt. Han gillar nog också hjortron. Det var då nojan drabbade mig. När man oväntat hittar mogna hjortron som dryper av saft och doftar som inget annat.  Då struntar man i att bromsarna biter så blodet rinner och skiter i om björnen kommer och vill äta.

 

Så underbart och oväntat.

Vilken fantastisk dag. Inte nog med det.

 Frampå kvällskvisten kommer Sonen åkandes från Skåne så nu är det fullt upp med människor överallt. Det gillar jag.


En ny dag med sol och värme. Sonen provar sina nya gummiskor som han ska ha när han slår vass.

 

Så monterar han ihop bromsdödaren och det tog inte lång stund förrän den är full med bromsar så den verkar fungera. Vi har problem nere vid sjön. Dom biter och sliter men nu ska vi väl sätta igång och slåss mot dom på riktigt.

 

Vi tillbringade många timmar nere vid sjön. Det är så lite vatten nu så man får gå långt ut för att kunna doppa sig men det var ganska varmt i vattnet så jag till och med simmade rätt länge när jag badade. Innan har det mest blivit ett snabbdopp.

 

Idag har det regnat lite lätt under natten och det är väl bra för växtligheten. Resten av veckan är full av äventyr ska ni veta . Imorgon speciellt men jag vet inte vad som ska hända. Spännande är det


Dagens ord: Sök glädjen, eländet kommer av sig själv


Av Anita - 6 juli 2018 19:08

Onsdagen var det Kinabrors och Gubbens tur att ha sommarcafe. Det var blåsväder igen och två träd ramlade över vägen så Kinabror fick göra en utryckning med motorsågen så att hans gäster kunde komma fram.

Hans första omgång med sommargäster kom. Till AMV och Gubben kom dotter och två barn. Folket "Väst i gålan" har också kommit och Sundsvallsborna är här. Det är minsann väldigt mycket folk i lilla Fisksjön just nu.

 

På åkrarna växer det så det knakar och Kinabror talar om på facebook att bönder får komma och hämta hö och på bara ett tag så hörde fyra stycken av sig och en tjej som sköter 20 hästar ska komma och slå allt gräs snart och det känns skönt att höet kan komma till nytta. Dom kom hit och fikade med oss och dom hade en jättegullig liten tjej.


Torsdagen var en helt underbart fin dag Bara lite krus på sjön och varmt och skönt Nåja lite bromsar var i farten men det ska väl bli annat när vi satt upp bromsmaskinen. 


Så kom Mustachens syrra och så kom Dansbritt och vi satt i hammocken och fikade och pratade.


En sådan här dag måste man passa på att äta nere vid strandstugan.

 

En sallad passar väl bra en sådan dag.

 

Kryddor direkt från trädgården och lite annat smått och gott.

 

Det här är två tjejer som inte vill vara med på kort men med lite skugga på så var det ok tyckte dom.

Även baksidan fick jag fotografera. Eftersom dom knappt syns så kan jag tala om att det är DansBritt och Pappersbeda.

 

Det var en jättefin kväll och Kinabror satt ute på sjön och fiskade. Jag tog en promenad bort till badstranden för det var så fint att det var svårt att gå in. Det är någon enstaka kväll det kan bli så här. Det är sådana man minns.


Idag så gjorde Moster och jag det vi gör varje år. Hon fyllde år och vi åkte till Strånäset på lapptäcksutställning.

 

Så fint är det här huset.

 

Lika fint inne som ute och vilket gott fika vi fick. Tunnbrödstut och goda småkakor och gott kaffe..

 

Att köpa lotter är minsann populärt men jag vann ingenting men Moster vann en kasse som var fin.

 

Massor med fina saker fanns att titta på.

 

Så kom jag till slut hem och lade mig i hammocken tillsammans med katten Morris.

I morgon kommer Sonen också och troligen ännu fler. Vi får väl se.

Cyklade bort till Kinabror en sväng och nu är jag trött och orkar inte åka iväg och titta efter hjortron som jag hade tänkt.

 

Dagens ord: Nu ska allt hända på en endaste gång.



Av Anita - 4 juli 2018 09:00

Visst är det mysigt med sommarcafeer. Gamla fina hus med hembakat bröd och trevliga gäster.

På vårt sommarcafe kan man njuta av utsikten över sjön och Håsjö gamla kyrka.

 

Kyrkstapeln har en kopia som finns på Skansen och kyrkan har en kopia på Jamtli i Östersund. Kom gärna in och titta på den fina kyrkan med väggmålningar och fina snickerier.

 

Den är vägkyrka och öppet nu.


Inte nog med att man kan käka bullar, rullrån och andra goda småkakor på cafeet, men kan köpa lotter och titta på gamla foton och mängder av gamla urklipp. Tala om nostaligtripp för hemvändare.

 

Vi i byn turas om att sköta om stället och igår var det AMV:s och min tur. Tur var det verkligen för det var så roligt och vi fick besök av två av mina skolkamrater. Så trevligt att träffas och prata.

 

Tänk att vi tre skolflickor helt plötsligt är 70 år och gamla kärringar men ni ska veta att det är bara skalet som är gamla, inuti är vi samma tjejer som när vi gick i skolan.

 

Det är så det blir på sommarcafe. Man träffar gamla vänner och bekanta och själva huset har en sådan mysig och avspänd energi som gör att man gärna blir kvar länge länge.

 

I köket tickar den gamla klockan hemtrevligt och den gamla kyrktuppen vaktar huset.

 

Vill man sitta ute i solen så går det bra och då kan man njuta av mängder med svalor som flyger fram och tillbaka och kvittrar så fint.

 

Så unna er att gå på sommarcafe åtminstone en gång i sommar.


Vill ni ha det riktigt häftigt så kan ni komma och titta på såpbandy nästa lördag för då ska många lag tävla och ramla omkull i såpan och blir man hungrig av all spänning så kan man käka kolbullar  korv och fika och ha en mysig dag.


Dagens ord: Unna er ett besök på sommarcafe. Det kommer ni inte att ångra.

Av Anita - 3 juli 2018 08:30

När det kommer fina dagar så måste man passa på. Ingen tid att sitta inne framför datorn. Nej nu ska livet levas utomhus. Man vet ju inte hur länge finvädret varar.

 

Almäcket (mjölkört) har börjat måla åkrarna rosa i morgonsolen och i kvällsolen lyser tistlarna lila.

 

Aldrig har man sett så många stora prästkragar som i sommar. Helt otroligt.


Nå lördagen var jag och Jack hemma ensamma. Alla andra var på backtävlingen i Hammarstrand.

De tre som skulle tävla härifrån gick det inte bra för. Gubbens bild hade helt havererat och han kunde inte ens startat. TuppOlas bil gick upp för backen men gick dåligt och hans fjällas gamla bubbla blev konstig och fick bryta efter första loppet. Inga vinster alltså.

Frampå kvällen kom Gubben och Kinabror och hämtade mig och jag var och tittade på qrsuingen  en tillställning som är nog så konstig.

 

Där sitter hundratals människor och tittar på när man kör fram och tillbaka och spyr ut rök. Det var en solig och varm kväll och folk hade gått man ur huse för att titta.

 

Inte bara titta förresten man minglade och drack öl också.

 

Man hade till och med fått dit några poliser som gick omkring och såg lite vilsna ut. Här har man minsann inte sett några poliser på väldigt länge. 

Det var den dagen. 

 

Annars så har det kommit och gått folk hela tiden och dessemellan har jag klippt gräs och stökat på med allt som ska göras ute i trädgården. Fredag kväll satt StockholmsAnders här i flera timmar.


Igår låg jag nere vid sjön en stund och solade och sedan var AMV hunden Jack och jag nere vid badstranden och gick i vattnet och lekte med Jack och solen sken och bromsarna bet en på ryggen så det var en helt vanlig dag i Fisksjön.

På tal om det så har jag skickat efter en bromsfälla som ska hålla bromsarna borta från stranden. Hoppas att den fungerar för bromsar är ett rent helvete. Myggor är ingenting mot bromsar. Fy sjutton.

 

Tänk så fint det är när det inte blåser. 

Jag vandrade genom skogen bort till Kinabror för det var hans tur att laga middag.

 

Sjön låg blank som en spegel. Hem igen och somnade en stund på soffan. Vaknade av att AMV ringde. Vi skulle ju cykla ner till gravarna och vattna och jag kom mig ur soffan och vi for iväg.

 

Så hem igen och somnade som en stock. Det är jobbigt att vara ute hela dagarna och några timmars gräsklippning gör väl sitt till.


Nu ännu en fin dag och idag ska AMV och jag jobba på sommarcafe och det blir alltid kul så förhoppningsvis blir det lika kul som vanligt.


Dagens ord: Det gäller att ta till vara de vackra och varma dagarna när inte nordvästanvinden biter en benen


Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards