Direktlänk till inlägg 4 augusti 2018

AUGUSTI

Av Anita - 4 augusti 2018 10:08

 

så kom augusti, bärens månad. Den kom med morgondimma och lite mildare väder.

 

Torsdagen blev det att ta på sig långbyxor och sockar och långärmad blus för nu skulle jag försöka göra en aning nytta. Det blev att kasta in ved och sedan plocka rödvinbär.

 

Aldrig har jag sett så mycket rödvinbär. Buskarnas grenar hängde ända ner på marken och tyngden. Det var bara att börja plocka. Sedan gick jag till skogen bredvid huset och plockade en hink blåbär.

Gjorde ett försöka att göra saft av blandningen. Tacka vet jag Saftmajan som lätt och elegant fixar till saft och den blev god. Först vinbärssmak och eftersmak av blåbär.


När jag jobbat med det hela förmiddagen bestämde AMV och jag oss för att lata oss resten av dagen. Vi satt nere vid sjön i solen, badade lite då och då och vattnet var som en smekning, underbart varmt. Så på kvällen såg vi på Ernst på tv och så kom  Broder B:s fru med dotter och barnbarn.

 

Så var det fredag och dags för firande. Det var jag som fyllt 70 och TuppOla som fyllt 60. Vad skulle det bli för överraskning?  

Jag försökte få Sonen att skvallra men han sa bara att vi skulle till Biltema och Jula och äta billig korv och det förstod jag ju var en lögn.

Fredag morgon halv 8 drog i iväg en hel hoper med bilar. Jag, DansBritt, Kinabror och Sonen i en bil och vi åkte mot Sollefteå och hamnade till slut vid Sandslån. Där vimlande det av pensionärer och det visade sig att det var en båttur vi skulle på.

 

Båten gick ända ner till Högakustenbron och tillbaka, en tur på några timmar.

 

Det var musik av dragspel och gitarr också och fantastiskt god mat.

Inte nog med det. Fantastiskt fint väder också, alldeles lagom varmt.

 

Sofipropp och jag satt inne i matsalen lite då och då för det blåste väldigt ute på däck.

 

Hela syskonskaran samlade som vi alltid försöker med när någon fyller år och ofta annars också.

 

Det var verkligen god mat, massor med sill och lax och andra goda grejor. Trötta av vinden och maten drog vi hemåt. DansBritt och jag somnade i baksätet och det var skönt med en tupplur.


Hemma blev det att direkt hoppa i sjön och bada och sedan började det komma folk. Dom hade dukat i Kinabrors hus och gjort så fint.

 

Chili och annat mumsigt till mat och det smakade så gott.

Sedan blev det lite boule och lilla Tove blåste såpbubblor.

 

Broder B:s dotter hade pyntat och gjort en helt fantastisk tårta, nej två till och med. Vi var nästan 20 personer som njöt av den fantastiska tårtan.

 

Nu har jag firat födelsedag flera gånger men nu är det nog slut. Eftersom vi varit ute hela dagen i blåsten så tror jag alla var ganska trötta och nöjda när klockan var halv tolv. Det är inte som när man var ung och var vaken till gryningen minsann. Det var ett roligt firande och vi har sovit länge idag på morgonen. Dansbritt sover ännu fast klockan är halv 11 Hon behöver väl sova ut nu när hon fått sova i ett svalt sovrum med öppet fönster där det inte varit mer än 14 grader inatt.


Dagens ord: 70 är minsann gammalt men roligt med kalas. Jag älskar kalas.

 
 
Göran

Göran

4 augusti 2018 11:08

Jättegrattis i efterskott!!!
Och hatten av för dina fina bilder. Ha en fortsatt härlig helg!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Karin

Karin

5 augusti 2018 12:52

Jag kan inte se mig mätt på dina GRÖNA gräsmattor! Här är alla gula som hö, och alla rabatter saknar blommor.
Det man har i krukor på terrassen får man glädja sig åt! Måtte det regna en hel vecka SNART! Och måtte temperaturen gå under 30 gr.
Det är inte lite man begär, men efter 2½ mån torka och värme är man less!
Skickar kramar som vanligt!
Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

13 augusti 2018 12:49

Oj, jag missade att gratulera dig men ett stort rungande HURRAAA till dig nu i stället. Vilket härligt gäng som bjöd dig på allt detta. Klart du blev trött men säkert väldigt nöjd och glad :D

http://ibod11.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards