Alla inlägg under augusti 2018

Av Anita - 12 augusti 2018 10:42

 

Äntligen är veden färdigstaplad i vedboden och den blev knökfull. Nu behöver jag inte längre våndas när jag går förbi vedhögen som aldrig ser ut att bli mindre. Den har legat där och hånskrattat åt mig i flera veckor och jag har inte mäktat vara där mer än ett par timmar varje morgon innan det blivit för varmt.


Precis när jag var klar kom en regnskur och så fick jag ett sms från en av Kinabrors gamla kompis. Han hade nog läst min blogg och erbjöd sig att komma hit och hjälpa mig. Å så gulligt. Annars är det bara kvinnor som frivilligt hjälpt till med en förhatliga vedhögen. Nu blev jag förvånad och glad men som sagt. Mödan med veden är över för den här gången.


Så kom det blåst och regn.

En av mina bloggvänner skulle komma hit igår för första gången. Jag hade hoppats att få visa Fisksjön från sin finaste sida men ack nej, blåst så det gick vitvågor på sjön tyvärr.

men....vi hade trevligt i alla fall. En jättetrevlig tjej var det. Vi fikade



 

och så kom Kinabror med abborrfileer som vi satt i oss till lunch.

 

Vi hann med en promenad på strandstigen bort till Kinabrors sommarstuga också.


Nu har jag haft besök av 6 av mina bloggvänner och så har jag hälsat på hos en på Gotland och en liten titt till Skatan på väg ner till Skåne blev det för något år sedan. Alla har varit jättefina människor som har lyst upp min tillvaro.


Nu börjar det kännas lite höst i luften och jag har inte badat på ett par dagar.

 

Nu är det så svalt att man kan ligga i hammocken och titta på farmors rosenpelargoner som är jättestora och börjat blomma mycket. Annars har det varit för hett på altanen.


Idag får vi se om jag kan hålla mig till plan A

Sockerkaka till bokcirkel ikväll.'

Västerbottenostpaj till kräftskivan imorgon.

Stöka undan efter vedhelvetet. Allt skräp på marken.

Plocka svartvinbär och rödvinbär en 10-litershink av varje.


Dagens ord: Det finns alltid något att göra och det är tur eftersom jag inte kan åka på semester.

Av Anita - 10 augusti 2018 09:47

 

Vid halv 8-tiden är jag klar att börja stapla ved, det evinnerliga vedhelvetet, men om jag inte ska börja med att skälla och gnälla så må jag erkänna att torkad björkved doftar gott.

Ser ni nu fick jag till något positivt i alla fall.


Precis då vaknar svalungarna och börjar skrika efter mat. Föräldrarna och syskonen från förra kullen matar för fullt och pratar och kvittrar och gullar. Dom är så fina.


Katten Morris har inte varit inne i natt och jag har tänkt att han jagar möss men nu får jag se hur han kommer ut ut traktorgaraget nyvaken cch med halvöppna ögon. Där har han legat under taket i en gammal gummibåt och sovit.

Nu får jag göra en paus och bära in honom i huset för svalorna ger sig på honom hela skocken. Han är dörädd för dom.


 

På vägen upp till huset ser jag att lupinerna nu har öppnat sina skidor och spritt sina frön.

 

När solen skiner och jag plockade bär hör jag ett märkligt ljud precis som det låter när man poppar poppkorn och det är lupinernas skidor som exploderar och sprider sina frön. Eftersom dom är många blev det ett väldigt liv.


Idag skiner inte solen och det ser regnlikt ut  men varmt och skönt ändå.

När ryggen inte orkar mer går jag ifrån veden och börjar vattna mina blommor istället..

 

Massor med humlor sitter i blå spirorna och jag tycker att det ser ut som om dom sover för dom rör sig inte.

I humlesnåret tittar chokladfågeln ut. Den har ett tryggt bo där inne i snåret och tittar ut och är inte särskilt skygg.

.

En vanlig morgon i Paradiset Fisksjön.

Igår var det varmt och soligt och skönt på alla vis. Kanske sommarens sista dag med den värmen.

Då måste det njutas.

På badstranden har en familj med många barn slagit upp ett parasoll och barnen leker i vattnet och skrattar. Hos mig var det 24 grader varmt  i vattnet och säkert ännu varmare på stranden där det är så grunt. Nu när inga bromsar eller mygg finns längre är det jättehärligt.

Hos Sundvallsborna har man besök av barn som också badar och även bortom Kinabrors hus badar barn. Skratt och plask precis som det ska vara. Båtar på sjön.

 

Jag cyklade bort till Kinabror och medan han fixade en god wook till middag lekte Jack och jag i vattnet. Så satt jag tillsammans med Broder B;s fru på bryggan och njöt av den fina kvällen och solen som värmde alldeles lagom.

Undrar om det var sista sommardagen. Tur att jag hann bada två gånger och ligga och sola på bryggan ett tag.


Dagens ord: Det gäller att njuta av de fina sommardagarna. Dom är snart slut 

Av Anita - 8 augusti 2018 15:02

 

Igår kom värmen tillbaka. Jag höll som vanligt på med veden från morgonen, den mystiska veden som aldrig tar slut.

 

Sedan hade jag en skön eftermiddag. Jag satt tillsammans med Kinabror, Broder B och hans fru på bryggan och det var lugnt som en spegel på sjön och inga mygg och inga broms. Det var så skönt att sitta där.

 

Så gick jag strandstigen hem och badade så där två gånger och låg omkring och flöt och tittade på dom fina sommarmolnen som sakta seglade omkring. Tittade på svalorna som fått många ungar iår och som seglar fint över himlen.


Tog en promenad ner till riktiga badstranden och gick omkring i det ljumma vattnet. Så ringer telefonen och en kvinna från radion (4-an) frågar om jag är den Anita som kallas Skogsnuvan och har en blogg som heter " Det ska var lätt att leva".

Hon berättar att det skulle bli ett program på Karlavagnen som skulle handla om "plan B" och eftersom jag skrivit om badkaret vid stranden så ville dom att jag skulle vara med. Överrumplad som jag blev så svarade jag Ja och ångrade mig hela kvällen och gick och var nervös. Vad skulle jag säga? 


Visst hade jag lyssnat på Karlavagnen ibland men jag trodde att folk ringde dit av sig själva inte att dom letade upp folk som hon gjort. Så nu har jag varit på Karlavagnen någon gång efter 22.00 helt oförhappandes.

 

Så är det skördetid. Massor med jättestora squash har jag fått iår.

 

Tillsammans med paprikor och div. annat ska det bli en god pickles. Av gurkorna ska det bli inlagda gurkor med lök och vitlök som man kan frysa in. Den är jättegod.


Så har jag plockat massor av rödkrusbär och av dom brukar det bli en god gele men jag tror att det misslyckats och inte vill stelna men då får man ta till PLAN B och göra saft istället. Man får inte vara rådlös minsann.


Getingstucken har jag blivit idag och min skadade tå är blå. Alltid är det något.


Dagens ord: När man vaknar på morgonen vet man inte vad som händer och det är kanske tur det.

Av Anita - 6 augusti 2018 14:32

Vilken månad juli har varit. Värme, sommarkläder, bad varje dag ibland till och med 5 ggr. Så fort man vänjer sig vid sommarvärmen och nu tycker man det är kallt fast det är 15 grader. Jag vaknade mitt i natten och frös och såg att det bara var 7 grader ute och jag hade alla fönster öppna.

 

Så kommer regn. Så kommer den kalla västan vinden som man inte känt på länge, iskall som den brukar vara.


Långbyxor och tröja på och till och med sockar.

Att det kan vända så fort. Kinabror berättade att det bara var 19 grader i vattnet istället för 27 som det var för ett par dagar sedan.

 

Så åkte Sonen tillbaka till Skåne igår. Ängslig som de flesta mammor är så fick jag ingen ro när jag visste att han var ute på vägarna och åkte så långt men nu är han hemma och jag kan andas ut. Tomt blev.

Katten Gosan har ju åkt tillbaka till Stockholm och Morris blivit ensam och nu ligger han inne hos mig hela nätterna och spinner och mår gott. Nu duger man minsann.

Precis som jag gillar han inte regn och blåst.


     

Igår regnade det så gott som hela dagen. En sväng till Broder B gjorde vi och satt på hans veranda och fikade. Det regnade rätt rejält men vi satt torrt men visst tröjor på och filt om knäna.


Nu känns det som om det är vardag igen. Vedhögen väntar på mig och den verkar aldrig ta slut hur jag än plockar och bär.

 

men vedboden är snart full i alla fall. På med kläder och ut på vedbacken igen. Usch. Det finns en del att göra nu. 

Vinbärsbuskarna är fulla med bär, blåbären väntar på att bli plockade och hallonen vill jag också plocka. Sedan ska jag ta reda på i trädgården. Det finns mycket som jag kan skörda nu och göra inläggningar av olika slag. Ja, nog finns det att göra minsann. 

 

Några rosor har i alla fall slagit ut.

 


Idag ska Kinabror och jag äta paltbröd med fläsk och det är lämplig mat en sådan här dag då det är både blåsigt, regnigt och kallt.


Dagens ord: Rosor är alltid rosor om än i sprucket krus.

Av Anita - 4 augusti 2018 10:08

 

så kom augusti, bärens månad. Den kom med morgondimma och lite mildare väder.

 

Torsdagen blev det att ta på sig långbyxor och sockar och långärmad blus för nu skulle jag försöka göra en aning nytta. Det blev att kasta in ved och sedan plocka rödvinbär.

 

Aldrig har jag sett så mycket rödvinbär. Buskarnas grenar hängde ända ner på marken och tyngden. Det var bara att börja plocka. Sedan gick jag till skogen bredvid huset och plockade en hink blåbär.

Gjorde ett försöka att göra saft av blandningen. Tacka vet jag Saftmajan som lätt och elegant fixar till saft och den blev god. Först vinbärssmak och eftersmak av blåbär.


När jag jobbat med det hela förmiddagen bestämde AMV och jag oss för att lata oss resten av dagen. Vi satt nere vid sjön i solen, badade lite då och då och vattnet var som en smekning, underbart varmt. Så på kvällen såg vi på Ernst på tv och så kom  Broder B:s fru med dotter och barnbarn.

 

Så var det fredag och dags för firande. Det var jag som fyllt 70 och TuppOla som fyllt 60. Vad skulle det bli för överraskning?  

Jag försökte få Sonen att skvallra men han sa bara att vi skulle till Biltema och Jula och äta billig korv och det förstod jag ju var en lögn.

Fredag morgon halv 8 drog i iväg en hel hoper med bilar. Jag, DansBritt, Kinabror och Sonen i en bil och vi åkte mot Sollefteå och hamnade till slut vid Sandslån. Där vimlande det av pensionärer och det visade sig att det var en båttur vi skulle på.

 

Båten gick ända ner till Högakustenbron och tillbaka, en tur på några timmar.

 

Det var musik av dragspel och gitarr också och fantastiskt god mat.

Inte nog med det. Fantastiskt fint väder också, alldeles lagom varmt.

 

Sofipropp och jag satt inne i matsalen lite då och då för det blåste väldigt ute på däck.

 

Hela syskonskaran samlade som vi alltid försöker med när någon fyller år och ofta annars också.

 

Det var verkligen god mat, massor med sill och lax och andra goda grejor. Trötta av vinden och maten drog vi hemåt. DansBritt och jag somnade i baksätet och det var skönt med en tupplur.


Hemma blev det att direkt hoppa i sjön och bada och sedan började det komma folk. Dom hade dukat i Kinabrors hus och gjort så fint.

 

Chili och annat mumsigt till mat och det smakade så gott.

Sedan blev det lite boule och lilla Tove blåste såpbubblor.

 

Broder B:s dotter hade pyntat och gjort en helt fantastisk tårta, nej två till och med. Vi var nästan 20 personer som njöt av den fantastiska tårtan.

 

Nu har jag firat födelsedag flera gånger men nu är det nog slut. Eftersom vi varit ute hela dagen i blåsten så tror jag alla var ganska trötta och nöjda när klockan var halv tolv. Det är inte som när man var ung och var vaken till gryningen minsann. Det var ett roligt firande och vi har sovit länge idag på morgonen. Dansbritt sover ännu fast klockan är halv 11 Hon behöver väl sova ut nu när hon fått sova i ett svalt sovrum med öppet fönster där det inte varit mer än 14 grader inatt.


Dagens ord: 70 är minsann gammalt men roligt med kalas. Jag älskar kalas.

Av Anita - 1 augusti 2018 22:53

 

Med korgen full med nybakta bullar kom Hunn-Gun med familj. Hon är min tremänning och kommer hit med sin familj och sina hundar åtminstone en gång per år. Hennes hund är mamma till Jack och den andra är en syster och det är alltid så roligt när dom kommer. Vi har ett särskilt band mellan oss.


Strax innan dundrade åskan och det ösregnade men lagom till dom kom sken solen igen.

 

Vi satt oss på strandstugeverandan och fikade. Underbart goda bullar och trevligt sällskap.Brorsorna Kinabror och Broder B kom också och så förstås min son Micke. Vi fick det lite trångt men ingenting är som att klämma ihop sig och ha det lite trångt och gemytligt. En försenad födelsedag sång och present blev det också. Mysigt.

  S

Så hade vi det en trevlig eftermiddag. 


Jag hade försökt att plocka lite blåbär och lite röda vinbär på förmiddagen men myggen kom farande efter regnet och blev alldeles olidliga så jag fick sluta efter att ha plockat någon liter bara. Får försöka imorgon bittida tidigt.


På kvällen hade Sonen  sina kompisar här. Dom pratar och spelar gitarr och har det trevligt.

Jag och AMV har suttit i hennes husvagn och pratat och vandrat ner på badstranden.

 

Så solnedgången i Paradiset Fisksjön Ljummet och varmt och härligt att gå på stranden. 

 

Det har verkligen varit en trevlig och fin dag men säg den dag som är fulländad.

 

Rivit bort halva nageln på stortån på en kvist igår och det är lite besvärligt med badandet för man vill ju inte riva bort resten av tånageln av misstag. Den har en jättestor blodblåsa och en spricka så den är nog smärtsam som den är.

Men skit och pannkaka. En skadat stortå, vad är det när man har glada och goda vänner omkring sig och en varm sol och en åska som inte slog ner. En ljummen sommarkväll och trädgården full med fjärilar.

 

Dagens ord: Det gäller att njuta av varje ögonblick, snart nog blir det vinter och kallt igen.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards