Direktlänk till inlägg 27 september 2018

STORMEN

Av Anita - 27 september 2018 09:38

När jag klev upp igår morse var det ganska lugnt på sjön för första gången på minst en vecka så jag anade faaan.

Man har varnat för storm och efter lugn kommer storm, det har man ju lärt sig.

Skyndade mig ut för att rädda det som räddas kan. Det var spöklikt tyst, inte ens en fågel kvittrade. Det duggregnade lite men heller regn än blåst.

 

Jag gick ner till sjön och plockade in alla möbler i strandstugan. Att sitta på bryggan och mysa är det slut på nu.

Tog in blomkrukor och allt löst jag kunde hitta.


Så började det blåsa mer och mer och mer och mer.

Så gick strömmen men jag hann koka mig en kanna med kaffe.

Så funkade inte mobilteckningen.

När jag tittade ut såg jag att fågelbordet och blommorna som hängde på Kinabrors förstutrapp var borta liksom alla hinkar och dynor som legat på min farstukvist.


Tog fram pannlampa och tände ljus överallt. Katten Morris gick och gömde sig. Han gillar inte heller blåst. Jag som tänkte titta på "bonde köper fru" Inte funkade datorn heller. Alltså helt borta från världen. Funderade över om det låg tärd över vägen för jag hörde på radion att det trillade träd som plockepinn överallt.


Framåt kvällen lindrades det lite och jag bestämde mig för att gå ut och kolla på fåren. Till min fasa fick jag se att vinden tagit en del av ladugårdstaket.

 

Fåren däremot låg under storgranen och mumsade, lugna och fina som vanligt.


Vid 20-tiden kom Eon-bilen och for in på gården och ner mot sjön, sedan vidare "väst i gålan" och snart kom strömmen tillbaka. Till slut kom mobilkooplingen tillbaka.

Hörde att TuppOla råkat värre ut. Hans största gran hade ramlat och rakt över en bil. Jag HATAR blåst. Jag hatar SNÖ. 

 

Mina solrosor har brutits av och jag har tagit in den enda som slagit ut.


Nu är en ny dag och det blåser fortfarande men inte värre än att jag kan gå ut och kolla skadorna och plocka reda på allt som blåst omkring. Så kära vänner ha en bra dag och må det slut blåsa snart.


Dagens ord: Höstvinden är en väldigt ondsint och ettrig en.

 
 
Åke

Åke

28 september 2018 02:54

Instämmer till fullo: Höstvinden är en väldigt ondsint och ettrig en. Så tråkigt på ladan. Hoppas det går att vika tebaks. Ja dynor kan lätt ta sig en tur... Blomkrukor här här med ligger utspridda men inga skador synliga... inga träd på gården ligger ned... mer än att mitt enda päron gick i backen och någon fågel haft kalas. Inte en smula kvar så det var säkert gott. Jag hade tänkt skaka lite extra idag (fredag) och klämma till med lite ost och kex.

http://www.nacka144.se

 
Anki

Anki

28 september 2018 06:20

Men åh så tråkigt med ladugårdstaket! Skönt ända att du fick tillbaka strömmen och att inget träd ramlat över huset ...
Blåsiga dagar här också, men inte som hos dig.
Sanna ord om höstvinden ...

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

28 september 2018 07:11

Ja, visst är blåsten värre än regn och när det blir stormvindar kan mycket tråkigt hända. Tråkigt med det som försvann och taket som förstördes. Men jag kan inte låta bli att tänka att det var tur att inget tungt blåste iväg till fåren och skadade dem. De håller sig nog varma tillsammans och klarar mycket.

http://ibod11.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24 25
26
27 28
29
30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards