Alla inlägg under september 2018

Av Anita - 14 september 2018 08:00

Det är inte så mycket äventyr och mysterier just nu men jag undrar i alla fall vem som drar upp morötterna ur landet utan att äta upp dom och lägger dom i en fin hög. Som ni vet finns det inga människor här nu så det måste vara ett djur, men varför? och varför lägga dom så fint.

 

Blåsväder, nordvästan som får mina knän att värka och kanske är allt klättrande i fönster en bidragande orsak också. 

Men inte ska vi prata om krämpor.


Vi pratar om annat. Bär till ex.

Fast det blåste så hemskt ville jag till skogs. Ringde TuppOla för att kolla att älgjägarna inte är precis där jag har mina bär. Gick efter vägen och så kom Mustachen susande. Han stannade och var riktigt upprörd. Han hade varit till mig och jag var inte inne och dörren var olåst och radion var på. Han sa att han blivit orolig att det hänt någonting med mig och var precis beredd att ringa. Fick förmaningar om att jag skulle ha med telefonen och se upp för björn. 

Alltså, så här det här på landet. Troligen skulle jag inte kunna ligga skadad eller död länge innan det blev upptäckt. Annat än i stan där folk kan ligga i månader. 

 

På hemvägen stötte jag på AMV och Gubben. Gubben med spett i högsta hugg. Nu skulle det bli till att sticka vägen. Alltså sätta upp pinnar med reflex på till vintern. AMV körde bilen med släpvagn med pinnar på och Gubben stack ner pinnarna. Jag följde med som sällskap. Sedan åt vi soppa nere hos dom. Det var trevligt med lite sällskap.


Annars: Det doftar basilika i växthuset. Dofterna är intensiva nu speciellt när solen gassar.

Ute vid vägen har en jättestor prästkrage blommat länge nu. Dubbelt så stora blommor som vanligt och den här tiden brukar allt vara utblommat men nu har det tagit omtag.

 

Jag har fått en ny bok idag. Min svenska favorit. En rolig och positiv bok och det är precis vad som behövs i mörkret.

 

Läs hennes böcker. Hon har gjort många och alla är lika mysiga.


Så mojnade vinden. AMV och Gubben åkte hem och jag började stöka lite i trädgården. Solen blev varm och jacka åkte av och koftan åkte av och jag tog en kvällspromenad badstrandsrundan.

 

Sjöfåglarna (de få som är kvar) väsnades i vassen men annars var det tyst. Fåren sov under björken och det är ännu mindre vatten i sjön. Marken var full med svamp av alla sorter.

 

Dagens ord: Det finns mycket mer i livet än att försöka kontrollera det.

Av Anita - 12 september 2018 09:53

Igår när jag vaknade till en mulen dag och eftersom jag hela sommaren sagt att jag ska putsa fönster när det inte går att vara ute så var det bara att sätta igång. Jag har inte putsat fönster på flera år. Ytterligare en sak jag skulle göra när jag blev pensionär som inte blev av.

 

Jag har gruvat mig länge för bara i nedervåningen har jag 10 fönster med 4 sidor på varje. Jag har visserligen köpt en sådan där makapär som ska hjälpa till men usch så jobbigt. Inte blir det bättre av att jag har massor med blommor i fönstren som man måste flytta och sköta om. Det blir liksom en massa saker runt omkring.


Det blev tre fönster över men dom ska jag ta idag. Igår satt jag igång med att göra äppelpaj med vaniljsås för att trösta mig med. Gott till eftermiddagskaffet.

Resten av äpplena skar jag upp i bitar och frös in för att ha till andra dagar när jag blir sugen på något gott. Sura hårda äpplen blir det godaste pajen av tycker jag.

 

Om ni visste så mörkt det är på nätterna här nu. Det är bara "Mitt ljus i mörkrets" ljus på andra sidan sjön som lyser upp lite. Annars är det svart och ack så svart och otrösamt att sitta här i mörkret ensam. Det är en vemodig tid och jag vet att det inte finns något annat att vänta. Nu blir det bara värre och värre. Kinabror kommer ju att bli borta till efter jul och jag hoppas att det inte blir en massa snö.Visserligen kommer han hem en sväng och lämnar hunden Jack om ett tag.


AMV och Gubben var hit i förrgår men snart åker dom till Grekland. Visserligen har jag katten och fårpojkarna men dom är inte så mycket att prata med. Får prata i telefon om jag ska höra en mänsklig röst.

 

Idag har jag varit iväg till tandläkaren på undersökning. Äntligen efter flera år har jag fått komma och jag hade bara ett litet hål i en gammal plomb som tur var.

 

Nej kära bloggvänner. Nu ska jag inte sitta här och gnälla utan sätta igång med fönsterputsnngen. Tre fönster ska jag väl klara. Det blåser kallt ute och regnet hänger i luften och det är väl en lämplig dag för innejobb.



Dagens ord: Ibland måste man tvinga sig själv att göra saker man inte vill.

Av Anita - 9 september 2018 07:55

 

Herrarna i hagen vandrar omkring och mumsar och ser ut att ha det riktigt bra.

 

Katten Morris sitter och solar sig.


I flera dagar har jag varit helt ensam i Paradiset Fisksjön.

Till slut lessnade jag på tystnaden och åkte till Hammarstrand. Jag blev borta hela dagen. Först lunch tillsammans med DansBritt och så handlade jag ljung och vi var upp på kyrkogården och satt på mammas grav. Det var en strålande solig septemberdag och vi gick omkring rätt länge på kyrkogården och sa till varandra. Nu är vi väl verkligen gamla kärringar som tar promenad på kyrkogården.


Handla mat och prata med gamla bekanta och köpa tulpanlökar. Sedan åkte jag upp till TuppOla.

 

Han bor vid foten av elefantberget, skyddat och fint och där mognar till och med druvorna. 

 

Här är det också herrar i hagen men bara två herrar (tuppar) Resten är små söta hönor i olika färger.


Så till min klasskamrat M på paltbröd och fläsk. Mums. Blev där rätt länge och hon har ett äppleträd som fullkomligt dignade av frukt. Jag fick med mig en hel plastkasse så nu ska det bli äppelpaj. Jag gillar syrliga äpplen. Det blir goda pajer av dom. Hem igen och det mörknar fort nu. BonnAnna kom en sväng för att titta till fårpojkarna och blev det natt.


Igår blev jag rent svettig. Jag hade börjat på ett projekt som jag rätt snart ångrade.

Det var så här. En gång för länge sedan när jag var full av odlarenergi gjorde jag en stor rabatt. Kantande den med sten och så efter något år tappade jag orken och den har varit full med brännäslla. gräs och de enda blommor som växt där har varit lupiner och tistlar.

Tänkte att den skulle bli gräsmatta igen men oj vilket slit att gräva upp och frakta bort alla stenar. Minns inte att det var så jobbigt att frakta dit dom men då var jag ung. Nu är det gjort i alla fall.

 

Nu börjar det bli lite olika färger i min trädgård.

 

Höstastern är i full blom.

 

Krassen blommar för fullt.

 

Förr var jag väldigt noga med att färgerna skulle passa ihop men nu skiter jag i det och tycker det är lite häftigt med en knallorange mitt i det rosa.

 

Farmors pelargoner blommar för fullt men snart kommer frosten och jag måste ta in dom. Synd nu när dom blommar så fint.

 

Så växer och blommar blomman för dagen och sockerärtorna mot söderväggen. Jag gill blomman för dagen.

 

Så framför bron har jag ljusgula tagetes. Egentligen gillar jag inte tagetes men den ljusa är rätt fin har jag kommit på.

   

Nämen fan nu blev det upp och ner förlåt. Det är väl dags att sluta nu när det börjar bli tokigt alltihopa. Tar och kokar mig lite kaffe istället.


Dagens ord: Var inte alltför klok. Lite dårskap och lite klokhet är en bra kombination.

Av Anita - 6 september 2018 09:43

Så har jag fått lite mer sällskap i ensamma Fisksjön. 13 fårpojkar har kommit för att göra mig sällskap.

 

Dom är precis som vilka pojkar som helst, dom tuggar och äter och rätt som det är så slåss dom. Dom går i flock hela tiden och sover till mitt på dagen. En skillnad är det. Dom är så tysta och skrålar och vräker inte alls. Glad är jag för det började bli för dött nu när Kinabror och Jack åkt sin väg.

 

I går morse hörde jag tranorna skrika så tydligen är dom på flytt nu. Jag trodde dom hade flyttat för länge sedan.


Det är fortfarande väldigt fint och varmt.

Solen står lågt och jag ser hur skitiga mina fönster är. Alla dessa fönster.Jag vågar inte ens räkna hur många dom är och jag vet att skulle jag försöka putsa dom så skulle dom bara bli suddigare för jag är så dålig på att putsa fönster. Förr eller senare måste jag till med det. Det går inte att skjuta upp saker hur länge som helst och då handlar det inte om någon månad. Det handlar om år. Jag skulle göra det när jag blev pensionär. Pytt skit i pannkakan. Jag har varit pensionär i flera år nu. Så mycket som jag inte gjort som jag tänkt.


 

Nyponen har mognat och lyser röda på buskarna. Vackra är dom.

 

En del av buskarna börjar få röd färg. Röd är färgen just nu. Nypon , lingon, buskar och flugsvampar.

 

Så är det politiken och precis som med sporten så blir jag bara less. Dom bråkar och skäller på varandra och ljuger allt dom kan och lovar guld och gröna skogar. SD har till och med skickat ut en tidning till pensionärerna där man lovar så mycket . Usch vi lever i en farlig och hemsk tid nu. Jag vill inte ens tänka på det.


Konstigt hur vi människor är. Det skjuts och mördas varje dag men nu är det ett par jägare som blivit skadade av skadeskjutna björnar och det skrivs det mer om. Får väl skylla sig själv tycker jag. Man vet ju vilken risk man tar när man skjuter på djuren.

 

Det råder ett lugn i Fisksjön. Inte ens fåglarna kvittrar längre, bara lommen skriker sitt vemodiga skrik och hackspetten skränar i skogen. Korparna hör jag förstås hela tiden.

 

Så svarta natten och det är som att dra ner en svart gardin. 


Dagens ord: Hösten bär vemodets melodi: 


Av Anita - 4 september 2018 08:38

 

I förrgår och igår var det sol och varmt som den varmaste sommardag men nu ligger solen lågt och man får leta sig nya solfläckar om man vill vara i solen.

AMV och Gubben var här och vi började helgen med att sitta på Kinabrors trapp där solen alltid skiner och dricka kaffe.

 

Utsikten över sjön är fin där. Kinabror stökade borta vid sin sommarstuga inför resan ner till Skåne. När han kommer tillbaka ska han ju flytta in i sitt vanliga vinterhus.


ANV och hunden Jack vi satt nere vid stranden.

 



Det har blivit förfärligt grunt nu och vid badstranden har det kommit upp en massa dy. Luktar pyton gör det också.


Så kom Bonntjejen och satte upp fårstängsel. Hon ska ha fåren här ett tag frampå hösten och ni kan tro att jag är glad för det. Nu när Kinabror är borta blir det tomt och tyst och några vräkande får är ju ett sällskap i alla fall.


Söndag kväll åkte jag på bio. Mama Mia 2. Vilken glädjeinjektion, vilken sång och energi. Det var nästan som att man sjöng och dansade hela vägen hem efter det. 

 

Igår åkte Kinabror till Skåne. Det blev ännu en fin och solig dag. Jag har alltid planer men ibland blir det inget av.

Jag stökade lite i trädgården.

 

Tänkte fixa lite med hagen som blivit ful men det blev bara blomvattning.

 

Såg att blomman för dagen börjat blomma. Orolig för mina pelargoner. Kanske måste jag ta upp dom om det nu blir frost. Den här tiden vet man aldrig.


Så kom Latkärringen (alltså jag) fram och jag gick ner till sjön med lite kaffe och en tjock bok, bredde ut mitt sidentäcke och tog kudden och lade mig på bryggan. Sällskapade med påfågelsögat som nu är van mig och till och med landade på¨min fot.

 

Vandrade omkring i vattnet som nu är ganska kallt men klart och fint och tittade på småfisken som sam omkring.

Tänkte på att även om jag är en fattigråtta som inte kan åka någonstans som andra omkring mig så har jag i alla fall friheten.

Tänk så många som sitter instängda på jobb en sådan här solig fin dag och sitter och längtar ut. Jag minns hur det var. Min eviga längtan ut. Nu kan jag vara ute så mycket jag vill. En sådan här dag ska man vara lat och njuta av livet.


Inget jobb som man tvingas till. Ingen som bestämmer över en. Ingen som ska passas upp eller skötas om. Det mesta jag gjort var att tvätta lite kläder och tömma upp lite mjölk åt katten och det är väl ungefär vad man kan göra en dag då man får ta till vara solen och värmen och livet.


Dagens ord: Ingenting är som att ha friheten.


Av Anita - 2 september 2018 08:51

 

Det gäller att passa på innan älgjakten börjar. Lingonplockning.

Om det dessutom blir en helt otroligt fin dag den första dagen i september så är det bara att passa på.


Min klasskamrat M och jag åkte iväg för att plocka lingon. Solen gassade varmt, rent av så man blev svettig när vi traskade omkring på det vanliga lingonstället. Inte lika mycket bär som vanligt men vi fick i alla fall ihop var sin hink.

  få Vi hade naturligtvis matsäck med oss. En av njutningarna är ju att sitta och fika.

Jag tog av mig skorna och gick omkring i vattnet och kylde ner mina fötter.

 

Vi drack vatten ur källan och det var iskallt och gott.


Vi for hem och gick ner till sjön och satt och vilade oss en stund på strandstugeveranden och tittade på fjärilarna som flög omkring och på de gula höstfibblorna som blommat otroligt mycket iår.

 

Sjön var blank och fin.

 


Sundvallsborna var borta vid sin stuga och gjorde höst och jag gick dit och fick kaffe och goda bullar. 

 

Ibland ser det ut som det snöar när det kommer någon liten vindpust. Det är almäck och tistlar som släpper iväg sin lurv  

Det blev inte mycket vallmo i sommar men några lyste med sin härliga röda färg. Jag gillar vallmo.


Så cyklade jag bort till Kinabror. Han ger sig iväg till Skåne nu snart och plockar ihop allt i sin sommarstuga för när han kommer tillbaka bor han i sitt vanliga hus, det som kallas Roberts hus fast det är Kinabrors. 

Sista grillningen gjordes igår och det är alltid gott. Det har inte blivit mycket med det i sommar minsann pga brandfaran.


På sätt och vis var det ett minnenas dag igår men det är bäst att inte tänka för mycket på det. Nej nu är det bäst att njuta av dagen och solen och det lilla som fortfarande har lite sommar över sig. Ny dag, nya händelser.


Dagens ord: Det gäller att suga ur det sista av sommaren.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24 25
26
27 28
29
30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards