Alla inlägg den 5 januari 2018

Av Anita - 5 januari 2018 09:49

 

Jag hade glömt bort månadsbilden men här kommer den. Lägg märke till de våldsamma snöhögarna framför. Annars så är alla vinterbilder trista bara grått och vitt i all evinnerlighet.


Det är här tacksamheten kommer in. Jag är så glad och tacksam att Sonen varit här och skottat och det har varit  mest varje dag han har varit ute med fyrhjulingen och bladet och kasat undan snön.

Jag är tacksam för att han burit in ved och eldat och askat ur spisarna och skottat till källaren och kört bilen i halkan. Det har nästan varit som en semester för mig att slippa dessa vedervärdiga sysslor. Jag har ägnat mig åt att laga mat och koka kaffe och andra lättare sysslor.


 

Trots vädret har det varit en fin vecka. En kväll var det fullmåne och snöfritt och jag var vaken hela natten. Gick ut i månskenet och visst finns det ett vemod och ensamhet i månens sken i en tyst värld där inte ens ugglan hoade.


Vi har haft besök av Storfiskarn förstås och av SnickarMagnus och hans fru. Det var roligt att sitta och prata med dom i lugn och ro. För det mesta är vi så många när vi träffas så man hinner inte riktigt med att prata med alla.


Så igår kom Gulliga Susanne och hennes kompis.

 

Det var ett tag sedan vi sågs och vi hade en trevlig stund tillsammans. Dom hade mes sig två fina silvertomtar och dom ska få stå framme även när julen är slut har jag bestämt mig för.

 

Så till sist är jag tacksam för att Storfiskarn skjutsat Sonen till Sundsvallsflyget. Det har snöat och snöat och tydligen har det vräkt ner massor av blötsnö i Sundsvall och det är mer än 10 mil dit enkel resa och jag är så glad att jag slapp köra i det föret. Det krävs en bättre chaufför än jag till att köra i det här vädret.


Det blir alltid så tomt när alla åkt tillbaka till Skåne och jag sitter här och tittar ut på snön som faller. Katta, han sitter och tittar ut på fåglarna han och jag förstår att snart måste jag ut och skotta och ledigheten är slut.


Hör att många plockar undan sina julgrejor men jag ska behålla dom så långe jag kan för dom ger sådan hemtrevnad och hemtrevnad behövs när januari lurar utanför med kyla och snö och tomhet.


 

Slutar med en ros från sommaren som försvann och drar på mig overallen och går ut i snön och svär lite tyst för mig själv.


Dagens ord: Hellre sticka sig på rosens taggar och bli myggbiten än att bli iskall av snö och ha det myggfritt.  

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards