Direktlänk till inlägg 4 december 2018

DET HÄR MED JULEN

Av Anita - 4 december 2018 09:22

Jag bakar inte. Jag städar inte, men oj vad jag gillar att pynta och gräva i alla mina oändliga lådor med julsaker, en del så gamla så dom nästan ramlar sönder.

Visst fanns det tider då jag gjorde hela land med pepparkakshus och bakade pepparkakor i alla former med kristyr på. Jag bakade rullrån och lussekatter som var stenhårda och näst intill oätliga. Det har jag slutat med.


Jag och min fd jobbarkompis skulle stöpa ljus i helgen men hon fick magsjuka så det blev ingenting av.


Snön hade smält bort och då bestämde jag mig för en riktig långpromenad för jag hade inte sett några jägare så nu blev det skogen som gällde.

 

Jag gick gamla Fisksjövägen till att börja med. Så fint med de mörka granarna och vägen med det gula gräset. Tog en tur upp till myren och plockade lite tranbär. Jag lade dom i mössan för jag hade inte annat. Det gick ju bra.Man får inte var bet. 


Fick besök av Gamle A och vi åt paj och fikade och såg på  tv. Tur att någon kom för jag gillar att få besök och inte sitta här ensam med katten.


Så igår morse hade jag mobilen på laddning i rummet och jag satt i köket och tittade ut på fåglarna. Det har till och med kommit en ny fågel en svartmes som jag inte sett förut.

 

Då kom ett oväntat besök men inte hann jag hämta mobilen inte förrän för sent.

Det var en stor fin räv och han norpade talgbollarna. Jag har funderat hur dom kunde ta slut så fort men nu fick jag lösningen. Han passar på att komma på gården nu när inte hunden Jack är hemma.

 

Idag snöar det lite grann men bara lite och jag hoppas det går bort . Det är bara nollgrader så troligen blir det så frampå dagen. 

Igår tog jag fram mitt tomteland.

 

Jag älskar att plocka med alla mina småtomtar. En del har jag glömt bort för att dom är så gamla.

 

Julkrubban fick ny sand och ny mossa på taket.


Satt mig vid köksbordet med en termos kaffe, lyssnade till julmusik och lyssnade på spraket från vedspisen.

Dags att skriva julkort och det tar minsann sin tid för jag skriver minst 20 stycken Jag tycker om att skriva julkort och få sådana. Det blir inte riktigt samma med dom man skriver via datorn.

 

Jag gör mitt bästa för att få till lite julkänsla men bara lagom. Jag har andra bekymmer att grunna på.Jul blir det nog ändå utan alltför mycket stök. 


Så ni som gillar det. Baka och städa och stöka men gör inte som min mamma. Jobba så man blir gråtfärdig av trötthet på julafton.


Dagens ord: Tomten skiter i om du städat. pyntat och bakat, bara du har ett varmt och kärleksfullt sinne.

 
 
Äppelblom

Äppelblom

4 december 2018 09:59

Jag bakar inte heller Anita. Förr började man tidigt och stökade, men det går lika bra utan. Man blir förståndigare med åldern. Ha en bra dag och visst är det skönt att snöeländet försvann. Är du inne på mitt instagramkonto och tittar någonting?

http://Skogsvandring

 
Soldansaren

Soldansaren

4 december 2018 19:23

Jag bakar inte heller och nu har jag kommit så långt att jag inte har dåligt samvete för det heller. Men jul i dockskåpet kanske jag skulle göra. Dockskåpet, som du frågade om, är ännu ett av alla mina halvfärdiga projekt. Boken blir klar till jul. Minsann. Kram.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

4 december 2018 19:26

Nu har du riktig julfint hos dig. Kul med svartmesen och att du fick se räven. Nej, inte ska man slita ut sig med alldeles för mycket städande och fixande. Jag bakar lussebullar men bara för att jag vill ha sådana, inte för att jag måste. I övrigt pyntar jag också ganska mycket men har inte så mycket annat att förbereda. Lite julgodis blir det nog men inte mer än två sorter.

http://ibod11.com

 
Mösstanten

Mösstanten

5 december 2018 10:54

Fina naturbilder! Och det är så roligt att se folks julpynt. Vi gör alla så olika. Bakar gör heller inte jag. Vi äter i stort sett inte bröd och kaffebröd. Sedan är jag rätt lat också.

http://mosstanten.se

 
Karin

Karin

5 december 2018 15:03

Jaha, tomtarna har kommit fram! De är alltid fina, med sina finurliga ansiktsuttryck.
Kul med svartmes, den är inte så vanlig. En liten knubbig och livlig sak.
Jag har haft öroninflammation som nu har släppt, men dövheten består. Du förstår kanske min frustration eftersom jag inte hör musiken i seniordansen. Hoppas att det bara är tillfälligt.
Njut av ljus och tomtar i adventstider.
Kram Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards