Direktlänk till inlägg 12 februari 2019

DEN GÖMDA TRÄDGÅRDEN

Av Anita - 12 februari 2019 09:40

Äntligen en solig dag. Ett litet uns av vår känns det som. Småfåglarna till och med kvittrade lite när jag gav dom mat.

 

Solen kastar några strålar genom fönstret och jag ser allt damm som ligger överallt men det skiter jag i. Idag ska det minsann bli en utedag. Det städas för mycket. Julgranen börjar barra lite lätt men än håller den ut och jag också.

 

Allt är vitt som vanligt. Under snön vilar min trädgård, trädgården som egentligen inte kunde växa och blomma. Trädgården där jorden är iskall till mitt i sommaren och isen och snön ligger kvar långt in i maj. Att bosätta sig på ett sådant här ställe och vara blomälskare är ju lika tokigt som allt annat tokigt men ..... jag råkar ju vara född här.

 

De vild blommorna trivs helt förträffligt. Midsommarblomster lyser blått överallt.

 

Prästkragarna står lysande vita vid infarten och blommar långt in i oktober.


Eken som jag en gång tog hem från Blekinge har växt mot alla odds. Ekar ska inte kunna leva här. Den är så vacker och ståtlig och kanske kommer den att stå kvar här långt efter att jag är borta. Hoppas att jag ska finnas så länge att jag kan sitta under eken med min kaffekopp.

 

Lupiner är ogräs men det skiter jag i. Dom får ohämmat breda ut sig vart dom vill. 

 

Rosorna blommar vackra men kort och de är bara de allra tåligaste som lever.

 

När jag sitter här och drömmer om blommor och vår och sommar, om underbara dofter av rosor och fågelkvitter, om att ligga i hammocken och  bara njuta då känns sommaren alltför avlägsen och den förbannade snön som täcker allt och gör livet till ett besvär.

 

Nåja det kommer kanske en vår också även i år. Nu ska jag dricka klart kaffet och stoppa in lite mer ved i spisen och sedan ska jag ge mig ut i snön Soliga dagar måste man ta till vara, det är inte så många.


Dagens ord: När vintern är lång glömmer man nästan att under den förbannade snön väntar blommorna på att få komma upp i solen.

 
 
Kraka

Kraka

12 februari 2019 11:31

Så vackra bilder!

http://kraka.moah.se

 
tant Hannele på Hisingen

tant Hannele på Hisingen

12 februari 2019 16:49

snö är vackert på bild

http://hannelesparadis.blogspot.se

 
Åke

Åke

12 februari 2019 17:55

Nu kommer våren!!! Var beredd :)

http://www.nacka144.se

 
Anki

Anki

13 februari 2019 07:34

Även om det dröjer ett tag till innan våren kommer till dig så har ljuset återvänt och solens strålar börjat värma lite. Såå vackra vinterbilder!
Härligt att ha bildarkivet att njuta av i väntan på den riktiga våren. Så roligt att eken har klarat sig så bra!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

13 februari 2019 12:55

Så vilsam och vacker bild nr 2 av din trädgård är! Det är svårt att tänka sig vilken blomsterprakt som döljer sig där under snön.
Jag älskar verkligen lupiner, kanske för att de inte finns i så stor utsträckning här på Gotland. Vi har ju blåeld i stället.
Kram Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Göran

Göran

13 februari 2019 18:01

Jag är ju absolut ingen expert men... På första bilden såg jag först två talgoxar men sen får jag för mig att den högra fågeln är en blåmes. Nån som vet? Annars kunde man ju lätt tro att de var ett par. Tack också, kära Skogsnuvan, för bilden på lupinerna. Ogräs som borde utrotas, tycker många. Men inte jag. Jag älskar lupiner och tycker de är underbart vackra!
PS. Bara drygt fyra månader till midsommar nu!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
ibod11-Ingrid

ibod11-Ingrid

13 februari 2019 20:40

Vilken härlig blandning av fina vinter- och sommarbilder. Din ek ska du verkligen vara stolt över. Jag har aldrig sett någon ek i Jämtland innan jag kom till dig. Jag hoppas att det inte dröjer så många år innan du kan sitta under grenarna och dricka ditt kaffe :D
Som svar till Göran kan jag bekräfta att den högra fågeln är en blåmes :D
Något som är helt säkert är att våren kommer. Om den blir kort eller lång vet jag inte, men den kommer :D

http://ibod11.com

 
Lena i Wales

Lena i Wales

14 februari 2019 12:41

Så underbart vackra vinterbilder. Ja, sommaren är fin den också, men...
Ha en fin dag!

http://lenaiwales.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards