Direktlänk till inlägg 20 februari 2019

I BARRENS OCH FULLMÅNENS TID

Av Anita - 20 februari 2019 09:51

Som vanligt kunde jag inte sova när fullmånen spridde sina strålar över sovrumsgolvet i förrgår natt. Det blev till att ligga och fundera.

Det har varit några fina dagar nu minsann. Bestämde mig för att julgranen ska ut nu. Den börjar barra lite grann och Kinabrors barnbarn har hjälpt mig att klä av den. Kinabror hjälpte mig av med ljusen och jag gjorde lite annorlunda än vanligt. Jag brukar klippa av grenarna och bära ut dom i sopsäck men jag tyckte att den inte barrade så mycket så Kinabror bar ut den.

 

Jesses vad mycket barr det blev överallt i vardagsrummet, i hallen, på bron. På bord och stolar och soffan och tvn och i bokhyllan. Det blev till att sopa och dammsuga och jag vet att nu kommer det att krypa fram barr överallt ända till sommaren. Dom har en förmåga att gömma sig och komma fram.


Tänker alltid att tänka på vad som hänt sedan sist jag kastade ut granen och fundera över hur det ska vara nästa år när granen ska in. Nu i den här åldern vet man ju inte om det blir något nästa år ens. Året som varit har väl varit skapligt och sommaren var fin och det har varit mycket firande och det är ju roligt. 


Nåja efter att ha städat och svurit över barren så tog jag sparken och susade iväg nerför backen och bort till Kinabrors sommarstuga där aktiviteterna var i full gång. Det var fiske på sjön. Det var rökning av fisk. Det var åka kana på backen och jag och Kinabrors "sånahustru" fixade korvgrillning.

 

Hon är storfiskaren i familjen och har redan dragit upp två stora gäddor på en vanlig pimpel minsann.

 

Lilla Stina fiskar inte utan håller sig på land med oss.

Så är det bara att tända brasan och börja grilla.

 

Hunden Jack vill också vara med, alltid kan det komma någon liten korvbit på avvägar.

 

Jag som varit uppe hela natten for hem en sväng och hunden jack hängde med. Vi lade oss på soffan och snarkade och sov ett par timmar. 

Vi turas om med maten och iigår var det Skåningarna som fixade mat. Oj så gott.Sånt där långstekt kött med massor av goda tillbehör som lökringar picklad rödlök pommes och bernesås och en massa annat gott. Oj så roligt att få gå och sätta sig till bords och äta en massa god mat.


Inatt har det blåst men det verkar ha lugnat sig lite. Solen skiner för fullt och jag ska väl snart ge mig ut men först ska jag tvätta lite och och plocka ur diskmaskinen. Ni vet alla de vanliga sysslorna som ska göras.

Planerna för idag är att åka skridskor. Som tur är har jag lånat bort mina så jag kan titta på och småskatta lite. DansBritt kommer också en sväng och sedan ska jag fara på vattengympa.


Dagens ord: Full fart blir det idag.


 
 
Kraka

Kraka

20 februari 2019 11:30

Det är allt bra vackert med snön. Men kallt förstås.
Ha en fin och bra dag!

http://kraka.moah.se

 
Ingrid

Ingrid

20 februari 2019 13:50

Du bär ut julgranen och jag beskär träd! Det märks att vi bor i olika delar av landet.
Så härligt för dig att få ha släkten på så nära håll några dagar.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Ingen bild

barbro

20 februari 2019 17:15

Gu vad det ser härligt ut... jag börjar verkligen längta till Övsjö när jag ser bilderna. Ha det så härligt!

 
Soldansare

Soldansare

20 februari 2019 19:46

Jag har plockat ner julkrubban äntligen. Eller hur jag ska säga, det känns så tråkigt att plocka bort den. Men nu får jag leka i dockskåpet istället.
Som vanligt verkar det jättemysigt hos er, så mycket folk som umgås och har trevligt. Du har mer folk omkring dig fast, eller kanske på grund av, att du bor på landet än vad jag har här i stan. Är nästan lite avundsjuk på dig. Men inte missunnsam.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

20 februari 2019 20:16

Det måste ha varit en väldigt bra kvalitet på den granen :) Även om många av barren trillade av på väg ut så ser den fortfarande fin ut där den står i snön.
Vad härligt ni har det med uteliv, gemenskap och fint väder. När vintern är så fin kan man nog stå ut :D

http://ibod11.com

 
Mösstanten

Mösstanten

21 februari 2019 20:01

Vilken härlig dag! Solsken och vit snö är verkligen fint. Hm. Jag var inte särskilt glad när vi fick ny snö idag efter att vi haft barmark ett tag.
Men vilken trevlig by du bor i med gemensam korvgrillning och gemensamma middagar. Det låter jättemysigt.

http://mosstanten.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards