Direktlänk till inlägg 27 juni 2019

DE SKÖNA BLOMSTERÄNGAR

Av Anita - 27 juni 2019 09:42

 

De vanliga saker som händer en helt vanlig dag. Vanliga och ibland lite mindre vanliga som att....


AMV och Gubben här. Det ska bli besiktning på spismurar. Både Kinabror och AMV och Gubbens murar ska kollas så det dyker upp två sotare på morgonen. Det gick bra som tur var.


Jag stökar i trädgården och ena prästen kom och ville titta på min trädgård.

 

Visst grönskar den fint men som ni vet så är det mest grönska och lite blommor.

 

Jag älskar min trädgård men mycket mer älskar jag det vilda runt omkring. Ingen målar så fina blomtavlor som moder natur själv och vildmarkens trädgård är bra mycket finare.

 

 

Så tar hunden Jack och jag en promenad genom skogen bort till Kinabrors sommarstuga. Vi går ut på stedesbacken och mitt i skogen ligger den lilla ängen på en backe. Det var som att komma ut i havet. Blått av midsommarblomster och vit skum av hundkex. Vilken fröjd att vada fram i det himmelsblå. Ingen trädgårdsarkitekt kan göra det vackrare.

 

Runt omkring vakar skogen och koltrastarna sjunger för oss. Fjärilar fladdrar och mygg och knott far omkring. 

 

Sedan på hemvägen stannar jag och plockar stora fång av smörblommor som jag hänger till tork ovanför spisen bara för lust och skönhet utan någon nytta alls. Annars torkar jag kryddor och läkeörter och svamp där men skönheten ska ha sitt det också.

 


Idag är det blåst utav bara sjutton som det ofta är nu för tiden. Jag är förkyld och allergin har gått över till snuva men ikväll ska vi iväg och se och höra på "Remix" en kör där DansBritt är med  i.

 

Min lilla tält är övervuxet med grönt och snart slår rosorna ut och sockerärterna börjar blomma. Allt tar sin tid. Jag har inte tid att vara halvdålig nu för nästa vecka är det fullt upp. Det är sommarcafe, det är dans, det är lapptäcksutställnng och så redan imorgon är det klassfest. Nu måste man ju vara i form minsann.


Så är det mattvätt och så kommer Sonen hem och så är det kamsdagar och så vår stora vanliga utflykt med fest. Ja, alla dagar har någonting. 


AMV och jag har skippat vårt sökande efter det stora berget för hon har ont i knäna och jag är rädd för ormar som det verkar finnas mycket av i år. Så kära mina vänner, ha det bra och ni vet att om ni har krokarna åt det här håller är det bara att komma och hälsa på. Än har jag inte badat en enda gång och inte legat och solat heller men det kommer väl om det slutar blåsa och solen värmer på. Det har varit mulet några dagar nu och inte ens varmt.


Dagens ord: Ingen är sådan bra trädgårdsarkitekt som moder jord själv.


 
 
Maria

Maria

27 juni 2019 10:39

Jättefin trädgård! Love it!

http://leilani.bloggplatsen.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

27 juni 2019 17:39

Du har så fint i din trädgård med olika planteringar och andra dekorationer. Men jag håller med dig om att moder natur är svårslagen. Bara att titta ut över sjön är härligt och sedan har du även de fina blomsterängarna att njuta av. Du bor verkligen i ett sommarparadis :D
Det är inte bara trädgård och natur som ger dig det du vill ha. Nu verkar du ha fullt upp med sysslor, sällskap och roliga tillställningar. När det lugnar ner sig och folk börjar lämna Fisksjön kommer jag förbi någon dag. Kanske känns det lite tomt och trist när det inte är många kvar och då kan det kanske passa bra med ett besök. Vi kanske kan hitta på något att göra. Jag blir gärna guidad i dina hemtrakter. Och du vet att du är välkommen hit också :D Men innan dess har du hur mycket kul som helst att se fram emot.

http://ibod11.com

 
Ingrid

Ingrid

27 juni 2019 17:58

Så underbart vackert det är hos dig nu!
Jag förstår att det är det här du tänker på när du sedan ska genomlida en vinter. Du vet vilka ljuvliga tider som väntar några månader bort.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Åke

Åke

28 juni 2019 09:09

Det känns som om du ville stå och sjunga psalmen: Den blomstertid nu kommer 🎼🎼🎼

http://www.nacka144.se

 
Göran

Göran

29 juni 2019 18:35

När det blåser 30 sekundmeter och kvicksilvret runnit ur termometern och snön ligger meterdjup och mörkret är kompakt - Då ska jag gå in på din blogg och backa mig tillbaka till dina sommarbilder för att få lite hopp.
Minnas de somrar som varit och längta till de som ska komma...

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Anita

29 juni 2019 18:51

Må det vara långt dit

 
Anki

Anki

4 juli 2019 19:31

Din trädgård ser fantastisk ut! Om vi kommer uppåt så ska inget hindra oss från att hälsa på!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards