Direktlänk till inlägg 8 juli 2019

SÅ KOMMER SONEN

Av Anita - 8 juli 2019 12:43

Så kom Sonen och han sov dåligt under natten mot söndag så han skulle ta det lugnt sa han. Inte blev det så.

Så han började i stor stil med att fixa med fyrhjulingen. Byta till sommardäck och kolla olja och sånt.

 

Han tog på sig tok-kepsen och vardagskläderna och fortsatt med att börja rensa stuprännorna som var fulla med gamla löv.

 

Broder B och jag håll i stegen. 


Inte bara vi jobbade för fulla muggar. Kinabrors "sånahustru" hon röjde stigen bort till sommarstugan, något som hon brukar göra varje år.

 

Sedan satt vi i hammocken och drack kaffe för det skulle ju vara uppehåll men inte blev det så. Det kom regnskurar gång på gång, även om dom var rätt små.


Så beslöt småpojkarna och jag oss för att utforska Rävberget. Grottor och berg är alltid kul att kolla på så vi drog iväg med cyklarna.

 

Uppe på berget är det fullt med mossa, vit och luftig som det värsta skum. En jättespricka delar berget i två delar och den sprickan ska man inte ramla ner i.

 

Så kranglade vi oss ner till grottorna men där ska man inte gå in för det vimlar av gångar där både rävar och grävlingar kan hålla till. Att möta en där inne kan vara nog så illa.

 

Man får gå försiktigt så man inte trampar ner i någon håla.

 

Mygg var det gott om och knott. Vi tänkte gå till ett berg till men struntade i det.

 

När vi skulle cykla hem cyklade Tuffe Liam omkull och skadade fot och knä. Så kom hans momma och hämtade båda killarna och det blev korvgrillning som tröst nere hos Kinabror.


Så går dagen och så blev det middag och regn och inte så mycket mer.


En ny dag med regn. Sonen och jag hälsade på en sväng hos Moster som fyllt år. Hade med två burkar hjortronsylt.


Sedan  handlade vi mat och nu är vi hemma igen och jag har fixat Vägföreningens räkningar.

Tror att dom andra ska på auktion framöver kvällen men jag tror jag stannar hemma.


Dagens ord: Att tro att det är farligt att gå på äventyr kan vara fel, man kan lika gärna ramla av cykeln eller trilla ner från en stege hemma på gården.

 
 
Soldansaren

Soldansaren

8 juli 2019 18:52

De där klipporna och grottorna påminner mig om min barndomsskogar i Tiveden. Där fanns vargaklämman som vi klättrade igenom och Junker Jägares sten. Riktiga sagomiljöer.

Vad roligt att sonen är hemma och alla de andra. Full fart hos dig just nu.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

8 juli 2019 20:13

Grottor och stora hål i berget lockar nog de flesta, i alla fall lite. Men det är bra att ni inte kryper in till grävlingar och andra som också gillar grottor. Skönt att du fick hjälp med rensningen av hängrännorna. Det där med höjder och stegar slipper jag gärna och kanske du också hellre står nedanför och håller i stegen :)

http://ibod11.com

 
Ingrid

Ingrid

9 juli 2019 10:21

Det var verkligen en trollskog. Det måste ha varit spännande för grabbarna.
Hoppas ni får en fin fortsättning på veckan!
Kram

http://https://ingrids.home.blog

 
Göran

Göran

9 juli 2019 18:34

Spännande för killarna med trollskog och grottor. Som barn utforskade jag ofta de som finns i södra berget här i stan. Växte upp i bergssluttningen ned mot stadens centrum, ganska nära slalombacken. Därifrån var det bara ett stenkast till de största och mest spännande grottorna.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30
31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards