Direktlänk till inlägg 17 november 2019

ATT INTE ORKA

Av Anita - 17 november 2019 14:31

 

I morse kom styggvädersfåglarna. Det är alltså domherrarna.Dom har inte varit här förut i höst och dom förebådar alltid snö och visst har det kommit snö inatt och det singlar ner flingor nu också.


Det är bara att klä på sig och börja skotta. Det är väl själva näcken att inte snöslungan ska fungera. Jag börjar med att skotta bort till Fisksjövägen om jag skulle behöva åka iväg.

 

Tog ungefär en timme . Tänker att jag ska göra det innan det blir tö för då blir snön så tung.

 

Nog känner jag att jag börjar bli gammal. Ryggen värker och jag blir svettig och trött.

 

Måste gå in och dricka en kopp kaffe för att orka fortsätta

. Mörkt är det och det verkar inte som att det ska bli ljust idag.

Ser ett enda spår på Fisksjövägen så jägarna verkar inte vara på gång. Ser att nu har rådjuren varit i trädgården och mumsat på vinbärsbuskar och jordgubbsplant.

 

Så fortsätter jag att skotta gården och det tar också nästan två timmar för bilen ska sopas och snön ska upp längst väggarna på huset. Ryggen värker och jag svär. Svär på snön och på ålderdomen som känns i hela kroppen.


Soppa till lunch och så fortsätter jag men när klockan är halv tre orkar jag inte längre utan får ge mig. Jag har hela vägen ner till uthusen och vedboden kvar men all ork tog slut bara så där. 

 

Jag hade en plan och jag vet att jag aldrig ska ha någon plan för det blir aldrig som jag tänkt. Jag skulle åka på bio och se "Jag kommer hem till jul" men känner att jag inte orkar. Troligen skulle jag somna där jag satt.


Vad ska man säga för positivt om en sådan här dag? Försöker söka i mitt inre efter något men hitta ingenting , möjligen att det inte är kallt och att det inte blåser.

 


Dagens ord: Det kunde förmodligen vara värre. Det finns alltid något som är värre.  




 
 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

17 november 2019 18:12

Vad du har slitit med all snö. Inte underligt att du inte gillar vintern när den tar så mycket kraft ifrån dig. När vi hade som mest snö i Optand brukade vi ta på storstövlarna och trampa upp gångar där vi inte behövde kunna köra med bilarna. Sedan köpte min man en traktor eftersom hela området behövde snöröjning. Men de upptrampade gångarna räckte för att hämta ved och annat. Kanske skulle du kunna göra likadant ner mot sjön.

http://ibod11.com

 
Soldansare

Soldansare

17 november 2019 18:30

Herregud, vilket jobb du har gjort. Inte undra på att du blir trött. Jag förstår att du inte tycker om snön.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Hanneles bokparadis

Hanneles bokparadis

17 november 2019 18:38

jag använder inges stor spade, gynsammare mot ryggen, gratis motion....

http://https://hannelesbibliotek.blogspot.com

 
Mösstanten

Mösstanten

17 november 2019 20:40

Men all denna snöskottning skulle väl även en yngre person bli trött av. Oj, vad du fick slita. Hoppas att du kan få ordning på snöslungan.

http://mosstanten.se

 
Åke

Åke

18 november 2019 04:40

Styggvädersfåglarna!,, aha det är därför jag inte har någon framme än då.... här vid kusten lyser stråna grönt på minst 50% av gräsmattan. Så tråkigt att snöslungan krånglar... hoppas det är ngt enkelt. Blöt snö är inget man vill tampas med. Nu ljusnar väl snön upp lite, men ingen höjdare att med spade stå.

http://www.nacka144.se

 
Anki

Anki

18 november 2019 08:59

Jobbigt, jobbigt! Klart det tar på krafterna! Hoppas de fixar snöslungan snabbt till dig!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards