Direktlänk till inlägg 20 november 2019

ÄNTLIGEN EN SOLGLIMT

Av Anita - 20 november 2019 12:01

 

Ett par dagar med ont i ryggen efter snöskottningen. Snöslungan som var trasig och vägen som var oplogad. Deppigheten som föl över mig som en blöt disktrasa. 


När nöden är som störst ser man vilka som är ens vänner. PappersBeda har hjälpt mig när det varit kris och utan att man ens behöver be om hjälp. Om man ska frakta en snöslunga tillbaka till säljaren så måste man ha en släpvagn och trots oplogad väg och halka så kom hennes sambo och fraktade  den till Hammarstrand. Får väl se vad dom kan göra med den nu. Hoppas jag slipper skotta hela vintern.


Så började det regna och töa och glad blev jag. Det rasade snö från taket och nere på sjön är det nästan snöfritt.

Jag gick ner till sjön och efter snökanten kunde jag skrapa fram lite mossa till åtminstone en krans.

 

Jag använder mossa till kransarna.

Såg på sista marknaden att man använt ull och det var jättefint men min ull var för gammal och för ful så det gick inte. Nu har jag i alla fall fått till ett par kransar och hoppet finns att det inte ska komma snö på ett par dagar så jag kanske hinner släpa ner sparken till sjön och ta en sparktur efter sjöstranden. Hoppas Hoppas.

 

Ska försöka att fara på vattengympa för att röra sig lite och bada bastu kan kanske mjuka upp ryggen lite grann.


Kanske kan jag passa på att sätta upp belysningen på väggen också nu när man kan använda fingrarna och slipper ha vantar på ute och med lite snö så går det att röra sig i alla fall.


Julgran har jag slutat med ute. Vet vilket stök det var. Hitta hålet till granen under snön eller försöka göra ett nytt när det är käle i marken. Så snöar granen över så de flesta ljusen syntes inte under snön. Nej det är bättre att ha belysningen på väggen i dom granfyllda blomlådorna.


Dagens ord: Vänner som  hjälper till när det behövs är värda sin vikt i guld.


 
 
Ingrid

Ingrid

20 november 2019 13:30

Jag funderade nästan på att sätta upp min uteslinga i dag när vädret varit skapligt, men jag behärskade mig. Det är ju ännu ett tag till första advent och man ska inte tjuvstarta.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
skogsnuvan

skogsnuvan

20 november 2019 16:33

Man behöver ju inte tända den före första advent. <här blir det så mycket snö så det är så svårt att stå i snön och greja med det. Nu är det i alla fall inte kallt så man får passa på

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

20 november 2019 20:56

Vilka fina kransar du har gjort. Tur att du fick fram lite mossa under snön. Visst är det bra med vänner som ställer upp. Hoppas att slungan snart kommer tillbaka fixad och redo för snöröjning igen. I dag har det varit en helt underbar dag med sol och nästan ingen blåst. Det var nog ungefär som hos dig och det är lite synd att det inte verkar bli någon mer sådan dag den närmaste tiden.

http://ibod11.com

 
Anki

Anki

21 november 2019 07:00

Så bra med vänner som ställer upp!
Jag hämtade mossa för någon vecka sen och ska väl försöka få ihop en krans till ytterdörren också. Dina blev riktigt fina!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Soldansare

Soldansare

23 november 2019 16:48

Så skönt att ha vänner som ställer upp när det krisar! Jag har skrivit det förr men jag det känns som om ni som bor på landsbygden har en större gemenskap än vi stadsbor har. Och vackra kransar har du gjort.
Jag har inte gett ut min bok ännu, som du frågade på min blogg. Jag håller på och korrekturläser och rättar stavfel, men det går trögt som med allt annat just nu. Men nog tjurar jag i med mitt bloggande ett tag till, precis som du. Är så glad att du fortfarande hänger i, det är ju som sagt så många som har slutat tråkigt nog.
Vi biter ihop i mörkret! Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Göran

Göran

23 november 2019 20:24

Som vanligt, vackra bilder! Även vintern har ju sin skönhet. Här hos mig har snö fallit flera gånger men tinat bort lika fort igen. Så nu vill jag ha litegrand såpass att det blir lite ljusare i alla fall. Kan du frakta hit några kubik?

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Kvinnan på taket

Kvinnan på taket

25 november 2019 17:05

Åh vilka fina kransar! Ja i nöden ser man verkligen vilka, som är ens vänner. Jag är så glad och tacksam över de som finns i mitt liv..

http://kvinnanpataket.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards