Direktlänk till inlägg 6 december 2019

VITTRA TROLL OCH ANNAT OKYTT

Av Anita - 6 december 2019 09:50

 

Under ladugårdsgolv och hus sägs dom bo småfolket eller vittra som man säger. Säkert finns dom under den gamla ladugården.


Man ska inte bara julstöka det finns faktiskt annat att roa sig med.

Jamtli i Östersund har en utställning om allehanda oknytt och så kan man på biolokalen i Hammarstrand fe se på filmduken ett föredrag och bilder och berättelser om oknytt och få lite fika en torsdagseftermiddag i december. 


De märkligaste saker och berättelser om fäbovallar där vittran bor. om troll och storsjöodjuret och en massa annat.

 

Trevlig var det och nästa vecka handlar det om tomtar.


Det är ju rätt tid att prata om skyrmta. Nu när det rör sig i skuggorna och man ser något skymta i ögonvrån som försvinner när man tittar till. 

 

Jag som bor i skogen har ju mina egna vättar både i huset och vid underjordiska bäcken.

Jag pratar inte mycket om det för jag förstår så väl att man skulle fnysa åt mig och tro att jag är mer knäpp än vad jag faktiskt är.Så jag säger bara: Det finns mer mellan himmel och jord än vad vi kan förklara.


Vädret är ok. Någon minusgrad och igår kom solen fram några minuter och mer kan man inte begära den här mörkaste tiden av vintern..

Gamle A kom en sväng igår och vi fikade. 


Jag skrev en massa julkort som jag alltid brukar, mer än 20 faktiskt. Det är ett av julens roligaste göra. Att sitta där och skriva och tänka på dom jag skriver till. Att komma ihåg vad vi upplevt tillsammans och skicka varma tankar till alla. 

Det blir inte alls samma att skicka ett sms. Jag tycker själv om att få julkort och sätta upp dom på kylskåpet och titta på de fina bilderna. Dom brukar få vara kvar på kylskåpet länge länge.


Julklappar har vi slutat med och det är bara skönt. Alla har så mycket grejor redan så det behövs verkligen inte och jag har så dålig ekonomi så jag har inte råd. Kan ibland bli något jag gjort till någon speciell men jag satsar på god mat .  

Dagens ord: Det ska vara lite mystik i mörka juletiden.


 
 
Ingrid

Ingrid

6 december 2019 13:26

Jag har inte skrivit julkort ännu, men det är ju snart dags om de ska komma fram till jul.
Så skönt att ni inte har så hemskt kallt och en massa snö ännu. Här lyser gräsmattorna gröna, men hur länge vi får ha det så vet man ju inte.
Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Lena

Lena

6 december 2019 17:25

Gokväll i vintermörkret!

Självklart finns det knytten, älvor, väsen, tomtar & troll m.fl en fantastisk värd vi bara kan skönja, ja inte alla, men några är vi ;) spännande!
Önskar dej en fin helg! :) :) :)

http://frallorna.bloggplatsen.se

 
Soldansare

Soldansare

6 december 2019 19:13

Det är synd att vi inte prata så mycket om tomtar och vättar och skrymt, tycker jag. Tror att världen skulle se lite vänligare om vi gjorde det.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

6 december 2019 20:08

Oavsett om man tror på dem eller inte så är det en spännande tanke att de finns där :D
Jag skriver två julkort och det är bara för att de två som får mina är de enda jag känner som också skickar julkort. De gör det för att de varken har datorer eller smartphones och jag gör det för att jag vet att de blir glada :D

http://ibod11.com

 
Anneli

Anneli

6 december 2019 21:22

Hej vännen, så mysigt du har det. Jag vill oxo ha en liten tomte eller vätte hos mig =) Jag hade en go liten tomte som bodde jämte mig innan men han lever tyvärr inte längre så nu bor där en annan liten gubbe men det är inte samma sak även att han är snäll.

Önskar att vi kunde få kallt o snö här o slippa regnet.. Hoppas i alla fall att det kommer när barnen har ledigt så dom kan vara ute o leka.

Julklappar kostar verkligen. Jag sparar det lilla jag får tillbaka på skatten o det går till barnens klappar.. Ja sonen, svärdottern, min ena granne o självklart mamma får julklappar. Det är roligt att ge bort o det är roligt att få,, jag blir som ett litet barn =)

Ha en trevlig helg kramar ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

7 december 2019 07:49

Visst finns de, småfolket i skogen och i gamla hus och stall ... du är inte alls knäpp, utan har gåvan att se dem. Jag ser dem inte, men känner att de finns nära mig när jag går i skogen.
julkort har jag inte hunnit med - och inte blir det så många skrivna heller så här års - max tio stycken ...

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Kvinnan på taket

Kvinnan på taket

9 december 2019 14:44

Självklart finna det så mycket mer mellan himmel och jord än många förstår. Själv pratar jag ju ofta om universum, stjärnor planeter och dess lagar, hur vi kan påverka och styra, så att en del människor nog tror att jag är helt i det blå ibland. Ler. Självklart för mig, världen består av så mycket mer än de flesta, ser och tror, och det är de som för det så värt att leva.

http://www.kvinnanpataket.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards