Alla inlägg den 14 juli 2019

Av Anita - 14 juli 2019 07:38

 

Inte bara rosor blommar. Nej det är prästkragar.

 

Liljor och blomman som jag alltid glömmer vad den heter. Vi kallar den för stationsblomma. 

 

 

Det har varit dagar fulla med diverse äventyr.

Fredagen var det marknad nere på Hammarstrand och oj så mycket folk det var.

 

 

Det var fint väder och vi sammanstrålade med DansBritt och så Sonens kompis Magnus.

 

Vi gick runt och handlade rökt fläsk och lakrisremmar. Vi åt pizza på Kaffestugan och sedan åkte vi hem. Naturligtvis så handlade vi också. Minns inte vad vi gjorde på eftermiddagen men Sonen badade och vi gick bort till Kinabrors sommarstuga. Hans son med familj höll på att packa ihop för nu ska dom åka tillbaka till Skåne. 


Så igår så bestämde Sonen och jag oss för att ta ner lite buskar som växt sig för stora och skymde utsikten mot sjön. Bor man vid sjön vill man ju se vattnet var än man sitter i trädgården. När vi precis gjort klart så började åskan mullra i fjärran och det kom en väldig regnskur.

 

Så åkte vi ner till Håsjögården för att titta på såpbandyn. Mycket folk och solen sken. Vet ni inte vad såpbandy är? Jo som innebandy men på en såpad presenning så man ramlar och halkar omkring som en såpad gris. Det är bara för unga och smidiga människor minsann. Konstigt nog har det inte hänt några större olyckor fast dom har haft det i flera år nu. 

 

Kolbullar steks det. Hamburgare steks det och korv och fika finns det att äta så man behöver inte gå därifrån hungrig.


Så hem och jag skulle till att tvätta mattor nere vid sjön. Mattorna låg redan i blöt i gamla badkaret. Eldade i värmarn och doften av rök och såpa påminner om barndomens tider. En härlig känsla. 


Ute på åkern brummar en traktor. Det är BonnAnna som kommit för att slå gräset och doften av nyslaget hö, såpa och rök dras in i näsan som den ljuvaste parfym.


Hunden Jack drar upp stora stockar ur vattnet.

DansBritt kommer och efter ett tag så kommer Sonen ner med en kanna med kaffe och de goda kolakakorna som Kinabrors "sonahustru" bakat. Njutning där vi sitter på strandstugeverandan och mumsar.

 

Om man ska säga något negativt är det att det är en stor getingdilla under bänken i bastun så att sitta där naken och ha getingarna i röva känns inte så lockande. Det blir ingen bastu närmaste tiden i alla fall.

 

Så hänger några mattor till tork och idag ska det tvättas fler. 

Kinabror har åkt till Härnösand på backtävling och hunden Jack är här hos mig. Lite mulet men varmt. Nu väntar en ny dag men först lite kaffe.


Dagens ord: Det finns inte mycket att klaga på, det skulle vara myggen, knotten och bromsen i så fall.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30
31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards