Direktlänk till inlägg 1 februari 2020

EULALIA OCH JAG

Av Anita - 1 februari 2020 11:16

 

Tandont och blötsnö. Ingen bra kombination. Efter tandutdragningen som misslyckades så jag har rötter kvar som ska tas bort i Stan så har jag ont i hela käken och tänderna runt omkring och om jag anstränger mig så börjar det blöda i hålet efter tanden.

Så blir det massor med blötsnö så jag gör ett försök med snöslungan Eulalia.

 

Gick inget vidare. Under snön är det blankis och trots att jag har kedjor på slungan så klarar hon inte upp att gå uppför backen men jag lyckades i alla fall få upp en gång så jag kan hämta ved.

 

Kinabror kommer hem ikväll så han behöver lite ved till köksspisen.

 

Så jag drar upp lite till huset och tar fram Snölasse och skottar till broarna. Snöslungan Eulalia står nere vid uthuset och skäms.

 

Så börjar det blöda lite i munnen så jag får ta en paus och gå in och vila mig lite. Passar på att ringa till Sonen och höra hur dom har det och skriva en liten blogg.


Det finns inte så mycket mer att säga och ni ser ju vilka urtrista bilder som jag har att bjuda på idag. Bara grått, svart och vitt. Det är de färger som jag tycker minst om. Förresten är det nog inga färger egentligen.

 

Förstår inte varför det är så modernt med dom trista färgerna. Nej tacka vet jag färg.


Dagens ord: Tandvärk och snö är inte precis mina favoriter.

 
 
Göran

Göran

1 februari 2020 14:39

Nej, du har sååå rätt. Varken tandvärk eller snö är något att ha. Ändå drabbas man ibland! Pröva att köra drivningen på en högre växel på Eulalia så kanske det funkar. Med kedjor tycker man hon borde tugga sig fram men jag vet förstås inte hur brant det lutar. På den tiden jag ägde och körde en snöslunga hade jag bara plan mark att skotta. Förutom när jag hjälpte grannarna. Men det var inte mycket till backe där heller egentligen. Håll ut! "Bara" 4½ månad till midsommar!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Soldansare

Soldansare

1 februari 2020 16:33

Usch, stackare som har tandvärk. Det brukar dessutom vara ganska dyrt. Jag har en trasig lagning som jag borde gå iväg med innan det blir ännu värre, men jag drar mig för det.
Antar att det inte gläder dig särskilt att höra att här nere på mina breddgrader är det nästan vårkänslor som gäller. Fåglarna sjunger som galna när jag går till jobbet om morgnarna. Kanske är våren verkligen på väg, eller också är det bara klimatet som är ur led.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

1 februari 2020 19:07

Nej, fy för tandvärk men du vet ju att jag har en lite annorlunda inställning än du till snö ;) Om jag var tvungen att skotta bort snön skulle jag nog tänka mer som du men nu kan jag bara njuta av att det är rent och fint och väldigt vitt ute :D Men om någon månad börjar jag också längta efter färger.

http://ibod11.com

 
Ingrid

Ingrid

2 februari 2020 10:10

Hoppas att du snart får hjälp med den där tanduslingen!
Vi som inte har sett snö i vinter gilla att få en och annan snöbild att titta på.
Ha en skön söndag!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Kvinnan på taket

Kvinnan på taket

2 februari 2020 13:10

Men åh fy för både snö och tandvärk. Hoppas du mår bättre snart och att den förbaskade snön försvinner.
Kram från Skåne där snödropparna blommar just nu.

http://www.kvinnanpataket.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards