Direktlänk till inlägg 24 februari 2020

DAGS ATT SKÖTA OM BLOMMOR

Av Anita - 24 februari 2020 09:27

Så har det gått några dagar igen. Lite bättre har det blivit i alla fall.


Igår morse vaknade jag till att en talgoxe drillade och kvittrade så fint ute på balkongen. Det där riktiga vårljudet som liksom ger en liten aning om att våren inte är så långt borta.

 

Jag låg skönt i sängen och har man en tjock härlig bra bok att läsa så kan man ligga kvar länge. Katten Morris hade ingen brådska att kliva upp han heller. Ute blåste det illande vindar så det dröjde länge innan jag masade mig upp.

 

Fredagen blev annorlunda än vanligt. Jag följde med Broder B och Frun till Bräcke för att hälsa på AMV och Gubben. Vi  gick på Folkets Hus och åt lunch och för första gång på länge smakade maten bra. Det gjorde inte så ont när jag tuggade och smakade mat och inte unk från munnen. Jag kände mig lite piggare och inte så orkeslös.


Nu var det dags för Kinabrors son och familj att åka hem till Skåne. Den nya fyrhjulingen kom ju så sent så dom hann inte med att köra just någonting och det var ju synd.

 

Jag tog mig till att börja med att plantera om mina pelargoner som såg lessna ut och dessutom sätta några skott.

Ljuset börjar ju komma tillbaka nu så det är hög tid att ge blommorna lite ny jord och lite näring så dom kommer igång.

Undrar vad jag ska ha för näring för att komma igång? Kinabror och jag åkte en sväng till Hammarstrand och handlade och hälsade på DansBritt.


Ville gå ut men när jag matade fåglarna imorse kände jag hur kallt det blåste.

Hunden Jack har börjat med en ny vana. Redan innan har han fått sista biten av Kinabrors macka på frukosten men nu har han börjat med att gå ut och när jag öppnar kylskåpet hör han det fast han sitter ute och kommer fort farande och sätter sig på trappan och vill komma in och få sista biten av min macka också. Så nu lurar han till sig två smörgåsmackbitar. Han är smart den hunden.


Annars känner jag att jag är tråkig som faan. Finns inget att skriva om direkt. Inga fina bilder finns att ta heller. Det är bara vitt och grått.för hela slanten.


Nåja nu har jag i alla fall fått till några rader. Imorgon ska Kinabror och jag i alla fall på pro-möte. Man måste ut och träffa lite folk annars blir man inbunden, tyst och ännu tråkigare än vad man är.


Dagens ord: Ibland kan man vara trött på att vara människa



 
 
Ingrid

Ingrid

24 februari 2020 12:00

Ja, nog kan man bli trött på att vara människa och trött på sig själv, men är ljuset och värmen återvänder piggnar vi till, både du och jag.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Ingen bild

Susanne

24 februari 2020 12:22

Det måsre vara nåt i luften? Har lite samma känsla som dig! Ibland blir man trött på att vara människa! Tänk att få vara en Mårbacka bli lite bortklippt eller tillklippt och planterad i ny fräsch jord och bli vattnat med nytt friskt vatten och med jödning!Men det e väl så att vi kan inte vara på topp 365 dagar om år! Nu vänder det när ljuset och solen är tillbaka! Varm kram till dig Anita 🌺💛☀️!

 
Anki

Anki

24 februari 2020 16:17

Skönt att du mår lite bättre i alla fall! Här kvittrar fåglarna för fullt, men i morgon ska visst vintern komma hit! Hoppas SMHI har fel ... jag vill inte ha vinter nu!
måste ta tag i det där med blommorna också. Jag har planterat om några och tagit några pelargonskott, men det finns fler som behöver få lite omvårdnad ...

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Skogsälvan

Skogsälvan

24 februari 2020 16:45

Söta smarta Jack. Skönt att det är lite bättre med dig så du kan äta igen.

http://www.skogsalvan.bloggplatsen.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

24 februari 2020 19:15

Det låter skönt att ligga kvar i sängen med en bra bok när vädret inte lockar. Jag blir glad av att läsa att du börjar må bättre och kan känna smakerna av god mat. Jag håller tummarna för att det fortsätter åt rätt håll.
Fina, härliga Jack! Vad klok han är och vad lättmanipulerade ni är :D Men det är klart att ni vill dela med er till en så fin kompis.
När våren har kommit kan du väl komma till mig och sedan kan vi göra någon utflykt, kanske klättra upp på ett fjäll eller hitta på något annat. Det finns mycket fint att se :D

http://ibod11.com

 
Karin

Karin

25 februari 2020 10:58

Skönt att tänderna är bättre. Hoppas att du får en semla idag också, på fettisdagen. Tack för boktipset, det ska jag komma ihåg!
Kramar från vännen Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

 
Lena i Wales och Spanien

Lena i Wales och Spanien

26 februari 2020 10:54

Skönt att du börjar känna dig bättre, då går allt åt rätt håll med både hälsa och väder. Sköt om dig!

http://lenaiwales.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards