Direktlänk till inlägg 27 mars 2020

EN UNDERLIG TID

Av Anita - 27 mars 2020 09:12

 

igår morse började det snöa igen men sedan blev det tö och takdropp och äntligen började man kunna känna andra dofter än doften av snö.


Jag och hunden Jack vandrar bort i skogen och strax innan man kommer fram på stedesbacken finns en liten glänta där snön gått bort helt och jag känner doften av vått gammalt gräs och i minnet känner jag en annan doft. Doft av solmogna smultron. Där brukade det alltid växa smultron förut. Samma ställe är där de första blåsipporna brukar komma. Det blir väl i maj. Det finns vissa små ställen som har en liten magiska känsla och jag har flera sådana ställen.


Våren är den tid då jag brukar gå omkring och kolla alla små ställen som jag har varit på i hela mitt liv. Ser att det är jättestora knoppar på tibasten och vet att om jag skulle ta in dom så skulle dom blomma på nolltid och sprida sin lite bittermandeldoft i hela rummet.

 

Tyvärr går det inte för jag ger mig på att min dumma katt skulle tugga på dom och tibast är väldigt giftig så dom får stå där dom står.


Annars känns det som en hemsk tid nu och jag börjar bli rädd. Det pratas hela tiden om pesten och smittan och det verkar komma hit med illfart. Förstår inte att dom inte stängt skidorterna så att stockholmarna höll sig hemma med sin smitta. Eftersom jag är både över 70 och har en massa underliggande sjukdomar så är jag i riskläge.


Värst är att man inte vet hur länge som det kommer att hålla i sig och alla planer får läggas på is. Jag brukar ju alltid ha påskfest med en massa människor. Nu lär det inte bli av.

Så är det alla sommardanser, marknader och andra roliga grejor. Ändå ska jag ju inte klaga.

Värre för dom som blir utan jobb eller sjukvårdspersonalen som sliter hund. Jag har tagit det lugnt och inte brytt mig men nu börjar jag oroa mig. Det kommer närmare och närmare, smygande som en läskig drake.


Dagens ord: Moder jord slår tillbaka och med väldig kraft.

 
 
Skatan

Skatan

27 mars 2020 11:21

Du kan skriva så man känner dofterna av smultron och smältvatten. Och så poetiskt!
Jag också börjar faktiskt bli rädd. Vi över sjuttio är för det mesta ”lydiga” och håller oss hemma. Jag tycker faktiskt de skulle förbjuda stockholmarna att resa alls under påsklovet och upp till skidorterna eller till Gotland speciellt där många har sina stugor.
Jag har precis avbeställt Håkans hemtjänst. 🥰 Kram

http://https://skatanstankar.com

 
Ingrid

Ingrid

27 mars 2020 13:24

Man kan undra om man lever så länge att de hinner skapa något vaccin, för den här smittan lär vi inte bli av med i första taget. Det är riktigt ruskigt!
Hoppas att du trots coronaoro får en fin helg!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Anki

Anki

27 mars 2020 17:50

Visst är det en skrämmande tid just nu - och tankarna är många. Vi kan inte göra annat än försöka följa de råd sm ges och hoppas på det bästa.

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Skogsälvan

Skogsälvan

27 mars 2020 17:58

Ja det är både oroande, ledsamt och bekymmersamt. Nog kan man säga att moder jord slår tillbaka med råge.
Själv har jag huset fullt i helgen med familj. Ska bli så trevligt.
Hoppas du får en fin helg ändå.
Kram

http://skogsalvan.bloggplatsen.se

 
Soldansare

Soldansare

28 mars 2020 09:16

Här också sådana där ställen som du skriver om. Där de första blåsipporna kom och där det fanns smultron. Vårfloden i ån. Det fanns ett ställe där det växte röda sippor också. Det här jag aldrig sett någon annanstans. Men jag kan bara besöka de här ställena i minnet eftersom jag inte bor kvar längre. Särskilt på våren brukar jag ta mig en minnesresa.
Ja, det börjar kännas otäckt med det här viruset. Är inte så rädd för egen del men för mina närstående. Här dessutom börjat se till att det finns mat i frysen på ett sätt jag inte varit så noga med förut.
Var rädd om dig!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Lena i Wales

Lena i Wales

28 mars 2020 13:58

Ja, ett läskigt läge är det.
Håller fullkomligt med dig om att man ska i möjligaste mån hålla sig inom sitt geografiska område och inte föra smittan vidare i landet. Inte bar stänga ett lands gränser, utan också göra gränser inom landet.
Något positivt. Jag tror att våren är på gång hos dig!
Sköt om dig!

http://lenaiwales.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards