Alla inlägg under mars 2020

Av Anita - 6 mars 2020 17:01

 

I dag är det en härlig dag. Sol från klarblå himmel och inte en vindpust. Kinabror och jag åker som vanligt till Hammarstrand och äter och handlar och DansBritt hänger på och så kommer AMV och Gubben och två av deras barnbarn.


Det är två härliga tjejer i den åldern då man tycker om att prova kläder och klä ut sig. Jag har väl så där en 10 stora lådor med kläder från mitten av 1800-talet och framåt. Sexitalskläder som AMV och jag haft och stoppat undan och nu ska provas och skrattas och minnas. Kläder som väcker minnen från vår ungdomstid.

 

Då när vi var unga och fina och glada.

En av tjejerna fick till och med på sig min farmors brudklänning och var vacker som den finaste brud. 40-talsklänningar efter min faster och mamma är också fina. Vi bestämde att tjejerna skulle komma hit längre fram och så skulle vi leta fram fina grejor och göra en manekänguppvisning av kläderna. Det kommer nog att bli riktigt kul. Länge sedan jag gjorde något kul nu. Unga människor är så inspirerande på ett gammalt vrak som jag. Man känner sig yngre när man skrattar med unga tjejer.


Fika hos Kina-bror och sedan alla åkt gick jag ut med hunden Jack jpå sjön. 

 

Kastade snöknular till honom och han blir alldeles vild och hoppar i snön och leker.

 

Sitter en stund på trappan och ser solen sakta gå neråt. Pratar i telefon med en av mina meditationsväninnor. 

En helt igenom mysig dag. Ibland ska man ha det också och har ni märkt att jag inte sagt ett enda negativt ord opå hela bloggen.


Dagens ord: När solen skiner och tandvärken är borta vem är jag då att klaga.

Av Anita - 5 mars 2020 10:20

 

Så har det återgått till samma jäkla vintersysslor. Skotta, pulsa och svära. Som tur är så behöver jag inte skotta så mycket nu för Kinabror kör med traktor  så det är bara runt huset och bilen som jag behöver skotta.


Igår for jag till Kälarne för att ta prover. 

Första timmerbilen mötte jag efter Fisksjövägen där det var oplogat, och smalt. Redan där började hjärtat slå för fort.

Närt jag kom ner på landsvägen mötte jag ytterligare en hel massa timmerbilar. Snön rök upp så jag så ingenting.Tur att jag inte skulle ta blodtrycket för då hade det garanterat vara för högt.


Det blev ingen vattengympa för jag ville inte åka iväg en gång till och Kinabror var förkyld så det blev till att stanna inne i värmen. Bara en liten promenad med Jack men det drev snö så det blev en kort promenad.


Det finns väl positiva saker också med vädret. Jag kan tex inte putsa fönster för det är kallgrader och då behöver jag inte ta ner julgardinerna så jag kan skjuta på det. Nu var jag väl positiv hi hi.

Tandvärken har gått över och jag ska till tandläkaren på måndag.

 

Coronasmittan börjar få folk galna. Jag undrar varför fotbollsmatcher ska spelas utan publik men varför ska man inte låta bli att spela över huvud taget. Kan inte fotbollsspelar bli sjuka ? jag bara undrar? Sporten viktigare än allt annat?

En del bunkrar mat och köper handsprit och munskydd. Det är inte klokt så lätt det är att få panik.


Såg på tv att man ska skjuta älgar från helikopter för dom ätit på Sveaskogs barrplantor. Vad ska dom äta då när det bara planteras barrträd. Det finns ju ingen sly eller annat att äta. Vi människor är hemska, bara makt och pengar gäller för storgubbarna.

Här har jag då inte sett ett älgspår på flera månader men här finns det nog att äta för dom av allt annat än barrskog. Fy skäms på er gubbar. Skjuta havande älgkor från helikopter. Skäms Skäms-


Nog med funderingar. Nu ska jag elda i braskaminen och vänta på att min meditationsväninna C ska komma och vi ska sitta och mysa och prata och låta bli att titta ut och bara tänka på våren och den första blomman som kommer om ett par månader.  


Dagens ord: Moder jord hämnas för allt ont i människor gjort henne. Det är bara början.



Av Anita - 3 mars 2020 08:45

 

Söndag kväll gick Kinabror, Jack och jag bort till Broder B. Frun A fyllde år och vi skulle äta födelsedagstårta. Lille gullige Liam var där och så kom Datafia och Mannen. När vi gick hem med pannlampan lysande började det falla några flingor men bara lite.


När jag vaknade på morgonen så var det vitt överallt och jag svor långa ramsor. Sopa trappan, ser att bilen har en väldig massa snö på sig.

 

Tur att jag inte ska ut och köra i alla fall om man nu ska vara positiv. Jag vet ju att många gillar snön men jag vet att nu är det subbigt ute på sjön och det gröna i skogen syns inte längre. Fy sjutton. Slut med fina föret på sjön.


Jag måste hämta ved men väntar tills Kinabror har fått igång stortraktorn och skottat ner till vedboden. Han kör med stortraktorn och med fyrhjulingen och jag skottar med snölassen och sopar och bär ved och svär.


Får se något konstigt ute på sjön. Ser ut som en husvagn och något som drar.

 

Det visar sig vara Broder B som har ett tält som man lätt bara sätter upp och så kan man sitta där inne och pimpla utan att det blåser kallt. Smart.


Jag och Jack pulsar iväg för att kolla. Det går trögt att gå i snön och jag svär. Kryper in i tältet och där sitter han Broder B.

 

Några mörtar har han fått och han ser ut att må bra där och jag blir bjuden på lite kaffe.

Så ska man hem också och jag bestämmer mig för att gå i skogen. Det är ju lite mindre snö där.

 

Bara ett fel. Det är vitt av snö på träden och rätt som det är så rasar snön ner innanför kragen och ner över halsen.

 

Usch och fy så hemskt. Jag hatar snö.


Nog om det. Veden är inne och maten är lagad. Kycklinggryta blev det.

På kvällen kommer Broder B och Liam för att leka med Kinabror i hans gubbrum med pilkastning och andra grejor.

Frun A kommer in till mig och vi ser på tv och hon sitter och gruvar sig för vägen . Hon ska ju upp tidigt och jobba och än hade inte plogbilen kommit.


Det tände hemska minnen från tiden då jag skulle upp kl 6 på morgonen och vägen ofta var oplogad och jag fick köra och fastna och backe och köra och backa för att ta mig fram vissa dagar. Nu behöver jag ju inte tänka på det. Det finns positiva saker med att ha pension. Sent igår kväll kom plogbilen så jag kan tro att hon kom iväg.


I morse hade det kommit ännu mer snö så jag låg kvar och gruvade mig länge innan jag masade mig upp. Skulle velat ligga kvar hela dagen men fåglarna knackade på fönstret och ville ha mat, katten Morris var hungrig och hunden Jack skällde utanför. upp och hoppa latkärring.


Dagens ord: Grattis till alla snöälskare. Kasta er i snön och gör snöänglar ni så ni får iskall snö nerför ryggen.

Av Anita - 1 mars 2020 14:48

Lite funderingar har jag ibland och jag vet att kanske svaret finns att söka men jag ids inte. Jo, om man fyller år den 29-de, får man då fira sin födelsedag vart fjärde år? Det måste väl kännas både orättvist och trist.

Sedan så sägs det ju att det är den 29-de februari som kvinnorna får fria. Har aldrig hört någon som har gjort det? Vet ni någon som gjort det?


Nåja nu ska jag inte fördjupa mig i det. Jag skulle i alla fall inte göra det.

Det har varit en ganska trevlig helg här i Fisksjön.  Det är skare på snön så man kan gå överallt och det har hunden Jack och jag gjort. Förr när jag var liten var det skare varje vinter och innan man for till skolan hann man åka både kälke och spark i backarna.

 

Det är konstiga rundlar på marken lite här och där. Jag vet inte riktigt vad det är men man ska inte veta allt.


Lördag sken solen och först kom TuppOla med son och sonson. Dom var ute och pimplade en stund men så började det blåsa och lillkillen var hungrig och trött.

 

Det blev att gå in till Kinabror och koka lite korv.


Så ringde Datafia och hon var barnvakt till sitt lilla söta barnbarn. Dom var ute och gick på Fisksjövägen och jag tog sparken och mötte dom och vi gick in för att dricka kaffe innan hon vandrade hemöver.

 

Den lilla tjejen är så gullig och glad hela tiden. Jag har aldrig sett make till glad unge.


Sedan kom PappersBeda och Sambon och vi bestämde oss för att gå ner till sjön och elda en brasa och grilla korv.

 

Så gjorde vi det men det började blåsa kalla vindar så det slutade med att vi fick sitta inne i strandstugan och äta korv. Jag har sagt det förut och säger det igen. Man måste alltid ha en plan B för det blir nästan aldrig som man tänkt.

Hunden Jack var med oss hela tiden.

Där det finns korv finns alltid en labrador och han brydde sig inte ens om att räven gjorde sig en tur över åkrarna alldeles intill. Så gick den dagen fort förbi.


Idag är det Vasaloppet. Som ni vet så är jag totalt ointresserad av sport och idrott men vasaloppet tycker jag är kul.

Inte för dom som tävlar längst fram utan alla människor som trots att dom inte just åkt  skidor. Tala om mod eller är det dumhet? 

 

Att dom inte krockar ihop i röran av människor som ska iväg. Jag skulle aldrig utsätta mig för något sådant men kul att se är det i alla fall.


För några år sedan hade vi som tradition att äta smörgåstårta tillsammans med ett par gubbar men nu är dom borta så det blev så att Kinabror och jag mumsade på räkmackor och drack kaffe istället.


Dagens ord: När vårvintern kommer och solen börjar skina så kommer det många och hälsar på tack och lov.


Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards