Direktlänk till inlägg 13 maj 2020

FÖR ÅTTA ÅR SEDAN

Av Anita - 13 maj 2020 08:25

 

Tänk så annorlunda det var för åtta år sedan. En härlig vårkväll började vår danssommar. Vi tre tjejer som i flera år dansat tillsammans drog iväg till den första dansen för sommaren. Det var Hanssons Loge i Långsele som hade premiär för sommaren.

  

Vi dansade. Vi skrattade. Vi satt i bilen och åt mackor på pausen. Vi åkte hem i vårnatten och såg älgar, rådjur och rävar. Vi hade dansmusik på och sjöng med i musiken och hjärtat flödade över av glädje. Svettiga med ömma ben efter dansen men så glada. Början på en härlig danssommar.


Annat är det nu minsann. Här finns inga danser alls och inget vårväder heller.

 

Alla växter som jag drivit upp står i fönstren istället för i växthuset. Nu har det varit några dagar med hagel, snö och blåst. Kallgrader på nätterna och knappt plusgrader på dagarna.

 

Med täckjacka på gick jag bort till Kinabrors sommarstuga och fortsatt att räfsa klart.  Sedan gick Jack och jag tillbaka hem och då hade Kinabror börjat med veden. Broder B med fru kom vandrande på sin vanliga promenad. Broder B hade inga kryckor idag.


 

Man ser riktigt hur kallt vattnet är. Eller hur?


Så kokade jag lite soppa till lunch och sedan packade jag ner lite olika plantor och åkte iväg till TuppOla med dom.

Jag har mer plant än vad jag kan ha. Får försöka skänka bort en del.


Hem igen och gjorde middag. Köttfärspaj. Så gick den dagen och framåt kvällen lugnade det ner sig och solen tittade fram.

 

Det var då när solen gick ner bakom pumphuset som jag trots allt såg en liten glimt av vårkvällen. Lommen ropade och skogsduvorna kuttrade. Luften kall men ändå.

 

En ny dag vaknar och det blåser men solen skiner. Få se vad som händer. Jag får väl leva på dansminnen och härlig.  stunder med mina danskompisar 

Föresten dagens ord får bli ett dansminne. De jämtländska männen är inte experter på komplimanger även om man menar väl. En ung man som jag dansade med försökte vara trevlig och snäll och kommer med följande komplimang.


Dagens ord: Du har snyggt arsle för att vara en gammal kärring..

 
 
Ingrid

Ingrid

13 maj 2020 10:22

Ja, visst är det så att man får leva på minnen. Speciellt i dessa tider när man inte får skaffa några nya. För den här karantäntillvaron är någonting man helst bör glömma bort så fort som möjligt.
Här har det snöat, eller snöat och snöat, det kom några lappvantar tillsammans med regnet i morse.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Ingen bild

Liselotte

13 maj 2020 10:29

Oj, vad de växer dina plantor! Vad är det du har satt? Mina tomater, paprikor, miniaubergine och pelargoner växer så sakta, så sakta även om jag tycker jag startade i god tid.
Du får sätta på hög musik och bugga med kvasten och låtsas att den är en stilig italienare. Det funkar nog om du blundar :-)

 
tant Hannele på Hisingen

tant Hannele på Hisingen

13 maj 2020 11:10

hoppas dansen inte slut, roligaste motion

http://hannelesbibliotek.blogspot.com

 
Lena i Wales

Lena i Wales

13 maj 2020 12:55

Vilken skillnad mot för åtta år sedan, men också mot för 3 månader sedan.
Snabba vändningar i livet det senaste. Inget är längre självklart.
Ta väl hand om dig!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Ingen bild

dansann

13 maj 2020 15:07

Hej min vän! Ja vi har många gemensamma, glada, underbara, trallande, svettiga dansminnen vi! Med sommardansstarten på Hanssons!!! Sen ett "pärlband" av sommardanser som vi inte ville missa!!! Lite extra ledsamt tyckte jag det blev häromdagen då de sa på radion att dansbandsveckan i Malung ställs in i sommar! Ulf och jag brukar dansa i vardagsrummet och vi har så kul och jag fylls med minnen! Det är tur i dessa tider! Kylan håller i sej och nu längtar vi efter värmen!!! Må så gott så hörs vi !Kram Dansann!

 
Soldansare

Soldansare

13 maj 2020 18:19

Vad är det du har plantat? Tomater? Jag har inte ens planterat blommor på altanen än, men här har det snöat både i går och idag så vem vet hur det blir med blommor.
Visst är det tråkigt med allt som ställs in och att man inte vet när detta elände är slut. Men du får väl leva på den fina komplimangen så länge :)

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

13 maj 2020 20:50

Vi får plocka fram alla fina minnen och le åt dem men jag tänker också skapa nya fina minnen trots coronatider :) Men visst vore det lättare om det blev vår på riktigt.
Det var en väldigt dubbelbottnad komplimang du fick. Hur man tolkar den är nog upp till en själv och hur man väljer.

http://ibod11.com

 
skogsnuvan

skogsnuvan

14 maj 2020 09:15

Svar till Liselott och Soldansaren. Det jag plantat är ryska tomater chili gurka. Dessutom har jag nyss satt frö till brockoli men dom är för små att planta om ännu som tur är. Det är minusgrader varje natt och jag kan inte sätta ut i växthuset för jag har ingen värme där.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards