Direktlänk till inlägg 16 maj 2020

DET BÖRJAR GÅ EN PÅ NERVERNA NU

Av Anita - 16 maj 2020 08:12

Flera dagar med skitväder. Det är snö. Det är hagel och framför allt är det blåst. 


Det är bara att klä sig som för den värsta vinter. Det är tröja, ylletröja och täckjacka och dubbla byxor. Det är mössa och vantar.

AMV och Gubben kom hit en dag och skulle börja att göra vår vid sin husvagn och vi satt utanför i lä men även i lä var det kallt.

AMV och jag gick Professorns stig och där var det ju i alla fall lite lä och skönt men så fort vi kom ner på vägen så blåste det så både näsa och öron blev röda. 

 

Det enda vårarbete jag gjort den här veckan är att fixa på farstukvisten. 


Jag skulle vilja göra klart i rabatter och odlingar men det är kallgrader var enda natt och jorden är frusen så det går inte. Vilken skillnad det kan vara mellan åren.


Så är det det där med pesten. Fick reda på att det inte blir något sommarcafe eller andra aktiviteter på byn.

Inte ens en liten vitsippa har börjat blomma.

   

I morse tittade jag ut genom fönstret och då var det lugnt på sjön och såg riktigt fint ut. Katten ville ut och på förstukvisten låg en död rödhake. Tänkte att det i alla fall skulle bli en blåstfri dag så man kunde vara ute.

 


Nu en  timme senare ser jag att det i alla fall är två grader varmt men det har varit riktigt kallt inatt Det är is på min damm så där kan jag inte göra i ordning heller. Börjar blåsa som vanligt.


Som tur är så har inte svalorna kommit för det är garanterat myggfritt och vad skulle dom äta. Inte ens en humla har jag sett. Det är en konstig vår och inte bara pesten utan dessutom vädret.


Nu ska jag inte gnälla mer. Det var i alla fall "Lets Dance". Det är tur att man har tvn att titta på . För det mesta är det bara tråkigt att se en massa elände.


Visst finns det massor att göra inomhus och mina fönster är fortfarande oputsade men det fattas energi.

Blåsten och kylan liksom förlamar en. Dessutom har jag bara hört tråkiga saker. Faster är sämre och sitter instängd på sitt äldreboende och hennes dotter har inte träffat henne på flera månader. En av mina klasskamrater har dött och det är en massa annat skit runt omkring. 


Nåja det blir väl bättre bara våren kommer och det slutar tokblåsa. 


Dagens ord: Det är sol och värme som saknas.

 
 
Dunsaluns

Dunsaluns

16 maj 2020 09:11

Jag gick in för att se ”nya inlägg” då såg jag genast din vackra skogsbild. Såklart var det din blogg jag fastnade för att läsa. Jag hade just lagt upp några gamla skogsbilder till min text. Din bild är finare, det blir ett sånt vackert ljus mot mossan. Solen och värmen saknas här också men vi har åtminstone fått ljuset tillbaka, och fågelkvitter! Flera gånger i maj har man vaknat till nya snötäcken, men dock detta lovande fågelkvitter. Sköt om dig Anita. Håll ut! Snart kommer den härliga sommaren.

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

 
Åke

Åke

16 maj 2020 09:13

Sol och värme saknas i denna tid ja. Till veckan kommer vädret har jag hört. Jag fick plocka kabbleka i vantar i gårkväll (bildbevis finns såklart på min sida) Din faster: Vist var det hon som bodde här på ön? Vist är det tråkigt att vi inte får besöka de äldre.

http://www.nacka144.se

 
Ingen bild

Barbro

16 maj 2020 09:29

Det är inte ett utan allt nu. Jag börjar bli ordentligt less på karantänen och när det är så här kallt blir det ännu tråkigare. Bakar bullar idag fast jag egentligen inte har lust, förmodligen blir dom Inge bra bara därför... Mitt slutordblir därför Bläää

 
Göran

Göran

16 maj 2020 10:20

Jo, Kung Vinter är ovanligt seglivad i år. Här hos mig också även om vi har barmark. Eller så är det Gumman Tö som fått en släng av Corona och inte riktigt orkar fälla sin motståndare. Men förr eller senare piggnar hon ju till och då blir det kanske sommar direkt istället! Så... Håll ut!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Liselotte

16 maj 2020 11:40

Jamen visst börjar det gå en på nerverna! Sol och värme skulle göra det lättare att uthärda just nu, för det är det som gäller att härda ut. Jag trivs i normala fall bra med mitt eget sällskap men nu börjar jag faktiskt tröttna på mig själv.

 
Skogsälvan

Skogsälvan

16 maj 2020 13:29

Jag önskar dej en massa, sol och värme, och att blåsten och kylan försvinner snart. Den är hör med, men vi kurar inne i soffan, jag dottern hundarna och katten.
Ha en fin dag!

http://www.skogsalvan.bloggplatsen.se

 
Lena i Wales

Lena i Wales

17 maj 2020 12:08

Förstår att du börjar misströsta. Det har varit en lång väntan. Vårens ankomst är viktig, inte minst nu.
Hoppas solen och värmen kommer till dig snart!

http://lenaiwales.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards