Alla inlägg under juni 2020

Av Anita - 8 juni 2020 19:08

 

Igår var det en ovanligt blåsig och kall dag mitt i alltsammans och jag oroade mig för blommorna jag satt ut, för regn går bra men kallblåst på nyplanterade blommor är inte bra.

 

På min kulle har jag satt både potatis och en massa brockoli men jag vet att kålfjärilarna brukar äta brockoli så jag har lagt över dom och jag tänkte att duken skulle fara iväg in i skogen men även det gick bra.


Det växer fort nu. Ormbunkarna bara sprutar upp och dom är faktiskt väldigt fina.

 

Jag brukar se på trädgårdsprogam men retar mig lite på att dom alltid är från Skåne. Där spurtar ju blommorna upp och det går att odla allting.

Nog skulle man kunna ta och göra ett program från norröver någon gång så man kunde få några goda råd.


Nåja, här är man ju en galning som ligger och planterar och stökar i det här karga klimatet men man får göra som man vill och jag vill.

 

Dammen är ju lite småfin i alla fall.


Så kan man ju låta sina tomtar och figurer flytta ut och bo lite varstans i trädgården.

 

Nymålade grisfröken hälsar välkommen vid trappan.

  

Gulliga kott-tomten har fått komma ut och sitta under eken. Eken från Ronneby som växer en meter varje år och som jag innerligt älskar av olika själ.

 

Så tomtebobarna som bor på mosskullen.

 

Grodan på stubben.

 

Spökgubbarna vid rönnen.

 

Den gamla rabatten som naturen tagit över sätter jag krukor med gyckelblomster i och så får jordbänningarna titta fram lite varstans.

 

Vid infarten till gården får en kruka med blommor stå på en gammal stol.

 

Inne i lövsalen får tomtarna bo på sommaren. Dom gillar inte att ligga nerstoppad i en papplåda och vänta på julen. Det förstår jag så väl även om jag vet att vissa människor tycker att det är banalt och fjantigt att ha sådana i trädgården men det skiter jag i för jag gör precis som jag vill.

 

Så där ja, nu går vi tillbaka in i trädgården. Får väl återkomma när sommaren är som mest och det blommar som mest så får ni se resten av trädgården och dess figurer. Det finns minsann många fler och mycket mer.


Här sitter jag nu i morgonrocken med mina skitiga naglar som inte kommer att bli rena på ett ganska långt tag. Jag liknar mest ett troll och inte ens tånaglarna har jag målat. Skit samma ingen ser mig och ingen bryr sig.


Dagens ord: Ni som bor söderöver njut av er grönska. skulle tro att syrenerna redan blommar hos er.

Av Anita - 6 juni 2020 14:44

Man kan inte tro sina ögon. Plötsligt är det alldeles grönt och till och med vattnet i sjön är 17 grader varmt. Blommorna kommer upp. Jag plantade ut allt härom dagen. Tomater och gurka i lilla tältet vid solväggen. 

 

Farmors pelargoner i två jättestora gamla grytor.

Blomlådorna under fönstren och igår åkte brockolin ut i sina kulle.


AMV och Östen kom tillbaka ganska fort. Att utnyttja det fina vädret måste man förstås göra. AMV och jag har tillbringat någon stund nere på badstranden varje dag. Vi har gått i vattnet och gått barfota i sanden. Vi har kastat pinnar åt hunden Jack och busat med honom. Det har varit fullständig lycka för oss alla.

 


Jack är en förunderlig hund. Inte nog med att han hämtar borttappade handskar och hämtar öl till Kinabror. Härom dagen letade han till och med upp Kinabrors mobil som han inte visste var den var. Han är en underbar hund som förstår mer än vad man kan tro. Så får han ju vara med oss hela tiden också och när vi fikar så har han sin egen lilla kant på kakfaten med hundgodis. Klart att han ska vara med.

 

Nere mellan björkarna är det massor med vitsippor.

 

Jag har för första gången hängt ut tvätten. Visserligen kom det en massa regn men nog blev dom ordentligt sköljda minsann. Nu har jag tvättat alla mina kinesiska sidenpyjamasar för nu är det sommar och nu ska jag sova naken med öppet fönster och fågelsång och njuta av luften och ljuset.

 

Igår skulle Kinabror ha lite blommor till sina blomlådor så vi åkte iväg hela gänget till Bispgården. Det var AMV och Gubben, Broder B med Frun, Kinabror och DansBritt och jag. Så handlade vi Taimat i kiosken som har så jättegod och mättande mat och satt ute och åt. Det var riktigt trevligt. Man får roa sig så gott det går.


Sundsvallsborna har kommit till sin stuga så nu är det verkligen sommar och det far bilar förbi hela tiden. Nu har älgtittartiden kommit och alla gubbar ska ut och titta efter älg varje kväll. Så har det alltid varit och så verkar det alltid bli fast alla har sett hur många älgar som helst.


Så kom regnet. Jag hann precis plantera lite blommor hos Kinabrors sommarstuga när det började regna och han fick skjutsa mig hem i bilen. 

Det finns alltid att göra och jag tycker om regn för det behövs just nu för det är torrt i marken fortfarande och tänk så gott det luktar och tänk så allt kommer att växa.

 

En sådan här dag är det lämpligt att renovera lite trädgårdsprydnader och det känns riktigt vilsamt att sitta vid köksborden och lyssna på radion och måla och höra regnet tattra på taket.


Dagens ord: Det är faktiskt lätt att leva just nu i försommarens vackraste tid.




Av Anita - 3 juni 2020 21:39

Igår var det ytterligare en solig och varm dag.

 

Häggen slog ut. Kabbelekan fyllde diken med sin lysande gula färg.

 


Gräset bara sprutade upp.

AMV och jag städade min strandstuga och vadade lite i vattnet. Nu kan man snart bada.

 

Jag gillar min lilla strandstuga och jag tog ner radion och vilade en stund på sängen när jag blev trött.

 

Skurade verandan och medan molnen började breda ut sig över himlen förstod jag att det var dags att gå hem.


AMV och Gubben åkte hem till Bräcke och Broder B bjöd på middag och det var bara att dra ur alla sladdar för åskan började mullra på rätt rejält så Kinabror och jag blev kvar hos Broder B rätt länge.


Idag har det regnat rätt rejält hela dagen och då åkte Kinabror och jag iväg för att handla mat. Det blev en latdag och sådana behöver man ibland också för nu har det minsann varit full fart i flera dagar.

 

När man latar sig så börjar tankarna snurra och nu ska det bli fint väder igen och sedan mera regn men inte så kallt. Jag vet att man inte ska ta ut växter innan 6-te juni men nu kan jag inte hålla mig längre.


Imorgon blir det stora  planterardagen. Då ska farmors pelargoner i sina stora järnbunkar utomhus.

Då ska tomater och gurka ut.

Då ska jag sätta ut blomlådorna under fönstren och brockolin ska planteras. Jag får väl lägga över om det mot förmodan skulle bli frost.

Den jättestora fuxian ska ut. Den är så stor att den tar mest hala skrivbordet.


Nu är det sent på kvällen och jag tog en liten promenad. Det doftar jättegott efter regnet och i gammelladugården svirrar svalorna omkring. Morkullan streckar ovanför mig och lommen ropar på sjön. Bättre kan man inte ha det.

 

Dagens ord: Sol och regn om vart annat. Det är det som gör att allt växer och trivs. Till och med jag min surkärring trivs men förhoppningsvis växer jag inte för jag har växt förädigt.


Av Anita - 2 juni 2020 07:46

 

Nu hände det igen och det var inte första gången. Vad då undrar du väl? Jo du ska få höra. 

Nu blev det högsommarvärme 25 grader redan på förmiddagen. Göken gal och fåglarna kvittrar. Svalorna flyger och vid kanten av skogen slåss två korpar.

 

AMV och jag tar fram cyklarna för att åka och vattna på kyrkogården nere i byn. Vi har ju inte cyklat på länge nu så vi känns lite ringrostiga både vi och dom gamla cyklarna.


Inte har man tänkt på att det äntligen är varmt heller utan har både långbyxor, sockar och joggingskor.

Inte hade vi tänkt på att vägen var nygrusad med tjockt lager grus heller. Tungt att cykla i det och snart var man svettig och fötterna dröp av fotsvett. Nåja vi kom ju fram.


Vi skulle hem också och då lossande en eker på AMV;s cykel och for in i dom andra ekrarna och det blev ett väldigt oljud. Till slut insåg vi att vi fick gå och leda cyklarna hem. 


Det är vanligt att det krånglar när AMV och jag är ute på våra färder. Vi pratade om det när vi gick där och jag skulle nästan kunna skriva en bok om alla tokiga grejer vi råkat ut för men det tar vi en annan gång. Sist när vi var på tur så tappade hon sadeln tex. Alltid är det något men kul har vi i alla fall.


 

Jag klev upp väldigt tidigt för att orka göra det jag skulle innan solen blev för het men frampå eftermiddagen gick jag och hunden Jack ner till sjön. Han simmade efter bollar och jag satt mig i min sköna solstol och läste. AMV ringde och skulle höra om jag ville ha något från affären. Just då hände det. Rits rits

 

Stolen rasade ihop och jag fastnade med benen rakt upp och satt fast. Det har hänt mig en gång förut i ungdomen att jag fastnat i en solstol men då hade jag hjälp att komma loss. Nu satt jag fast och jag var tvungen att försöka tippa stolen åt sidan så jag kunde krypa ut. Den här stolen var bara två år gammal och det är då väldigt dålig kvalitet på grejorna. Jag är ju inte så tung.

 

Sedan vandrade jag bort till Kinabror för att äta middag. Där badades det för fullt  Hans sommargrannar var där med en del ungar och en hund. Såg ut att vara kul men jag har inte badat ännu.


Ja, sedan kom åskan och sedan såg AMV Östen och jag på ett program om Grekland och sedan fick dom främmande nere vid stugan.

 

Så kom Broder B med fru också och det blev lite boulspelande men jag gick in och tvättade håret och så gick den dagen.  Fullt med sand och barr och en och annan myra så det behövdes.

 

Det var en fin början på juni månad och idag ser det lite mer mulet ut men fortfarande varmt.


Dagens ord: Försommaren är en underbar tid om det är på dette viset.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards