Direktlänk till inlägg 10 juli 2020

GAMMALT OCH RUTTET

Av Anita - 10 juli 2020 08:06

Inte bara jag är gammal och rutten utan allt runt omkring mig också.

Mitt verandagolv tex. Ibland brakar man igenom både här cch där. Jag letar reda på någon bräda som finns någonstans och lappar och lagar.

 

Inte nog med det. Min hammock har sett sina bästa dagar. Tror att jag fick den när jag fyllde 45 och det är ju länge sedan. Jag har lagat och satt nytt tyg på dynorna massor med gånger och dessutom fått någons avlagda men nog är dom både utslitna och fula.

 

Så är det mitt gamla växthus som jag varje vår tackar makterna för att det inte rasat ihop. Det är lagat med plast och tape och allt möjligt men det funkar fortfarande konstigt nog.

 

Källaren ska vi inte prata om för hela framsidan håller på att rasa ihop. Tur att den är vänd mot skogen så det inte syns. Det man ser är bara en kulle full med rosor och andra blommor. 


Igår började Sonen och jag på ett projekt nere vid sjön. Där växer det högt med gräs och almäck och tistlar och annat rat. Åratal av torkat gräs och under alltsammans gamla ruttna brädor och annat joks.

 

Sonen röjer gräs och jag krattar och krattar och fraktar bort kärra på kärra. Som vanligt tog det längre tid och till slut blev vi trötta och slutade. Får väl fortsätta idag.

 

Kanske blir det lite mindre broms nere vid sjön nu när det inte är kvar något långgräs.


Middag hos KinaBror (kålpudding). Kallt och blåsigt ute och nästan minusgrader på nätterna. I dag kommer Vaimo och ska vara här när dom andra har farit till Härnösand på semester. Vaimo är en collie om jag inte sagt det.


Jag känner mig lite mörbultad efter att han krattat och burit hela dagen igår men det är väl så att jag är gammal och rutten jag också precis som allt runt omkring mig. Det går utför nu. Det är bara att konstatera. 

men.....det växer i trädgården och i jordgubbspyramiden mognar smultronen för fullt. Det har hänt något konstigt. Jordgubbarna blev förvandlade till smultron. Ja allt kan hända. Apropå ingenting så blir det strömavbrott här ända till klockan 3 men det spelar mindre roll.


Dagens ord: Med tiden ruttnar allt som inte blir underhållen.





 
 
Ingen bild

Barbro

10 juli 2020 10:12

Du har så rätt i att det går utför... jag stannar där!

 
Ingrid

Ingrid

10 juli 2020 15:04

Ja, nog går det utför, det är en sak som är säker!
Det låter gott med kålpudding. Det var länge sedan jag gjorde det.
Lycka till med projektet ni håller på med du och onen!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Soldansare

Soldansare

10 juli 2020 15:13

Vad roligt att sonen har kommit! Jag tycker att du har en härlig trädgård även om saker och ting är "ruttna".

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

10 juli 2020 18:21

Ja, inte är det kul när det rasar omkring en. Du är duktig och fixar det mesta men jag förstår att det känns bittert när mycket förfaller. Det blir säkert väldigt fint där du och sonen röjer och kanske försvinner bromsarna också. Jag hoppas på det :D

http://ibod11.com

 
Anki

Anki

11 juli 2020 08:45

Ja, du Anita ... så är det även här - det går raskt utför! Taket på vår jordkällare är dåligt, altangolvet är ruttet och växthuset lagat med silvertejp.
Det blir fint där nere vid sjön!
Kålpudding ... mums!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards