Direktlänk till inlägg 30 juli 2020

SÅ FOR ALLA TILL SITT

Av Anita - 30 juli 2020 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.

 

Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta efter det positiva. Jag stökade omkring med mina blommor för att försöka göra något för att distrahera mig och inte känna mig vemodig och småledsen.

 

Dammen var nästan överfull av regnet.

 

Gula blommor piggar alltid upp.

 

Mina blommor under fönstren blommar i alla fall rätt fint.

 

Pelargoner är som gamla tanter, dom klarar det mesta och gör sitt bästa för att leva vidare trots alla faror dom utsätts för.

 

På riddarsporrarna hänger regndropparna som diamanter. Det är väldigt fin blåfärg på mina riddarsporrar. Hörde ni, positiv igen hi hi.

 

Fuxian tycker om regn och blommar fint och har massor med knoppar

 

Inga sockerärtor ännu men blommor så kanske snart. Jordgubbarna behöver sol för att inte ruttna. Ska visst bli bättre till helgen.

 

Nu när det är bara Kinabror och jag så började vi med att äta varannan dag hos varandra igen. Jag vandrade på strandstigen bort till honom och det var tillfälligt uppehåll.


Man blir så lat och trött när det är sådant här väder. Låg mest framför tvn och tittade på gamla "Morden i Midsommer" och "Lilla huset på prärien"

 

Nu är kvällarna mörka och tysta och katten Morris och jag tar det lugnt. Eldar i braskaminen och äter chips som blivit kvar.

Idag är det inte regnskurar. Idag är det regn hela tiden. Nåja, regn ska ju vara bra för potatisen. Jag går ner till sjön och sitter på strandstugeverandan och lyssnar på sommar sommar. 


Dagens ord: Så trist när alla åker iväg. Tur att svalorna är kvar.

 
 
Ingrid

Ingrid

30 juli 2020 16:46

Jag förstår att det kommer att kännas tomt när var och en åkt till sitt, men jag hoppas att du och katten Morris får en fin höst.
Så fin din praktlysing ännu är, här är de avblommade nu.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

30 juli 2020 19:13

Det blommar så fint hos dig och visst är vattendropparna i blommorna som små diamanter :D Det blir tomt när folk ger sig av men vilken tur att du och Kinabror har varandra. Det kan vara ganska skönt att sitta inne och se på tv en dag. Finare väder är på gång och redan i morgon kan nog både du och jag gå ut och känna solen värma :D

http://ibod11.com

 
Skogsälvan

Skogsälvan

1 augusti 2020 09:06

Jag känner igen mig i vemodet.
Vackra blommor,vacker omgivning och idag går vi in i augusti.

http://www.skogsalvan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Bettan

11 augusti 2020 09:16

Du har verkligen en läsvärd och trivsam blogg. Det är rena terapin att läsa om din dag, varje dag.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards