Direktlänk till inlägg 13 oktober 2020

LEVANDE TORNADON

Av Anita - 13 oktober 2020 14:29

 

Det sägs att man brås på föräldrarna och inte brås jag på mamma i alla fall, mamma den levande tornadon.

Oj så hon städade. Varje fredag och dess emellan också.

Det var vårstädning, höststädning och julstädning och så förstås veckostädning och banne mig tror jag inte att hon gillade att städa. Hon städade vare det behövdes eller inte.


Kanske brås jag på pappa för jag tror aldrig jag såg honom städa, möjligen sopa snön av farstutrappan.

 

Jag städar bara när det behövs och inte ens då. Nu kom det en regnig söndag och jag började med städningen och hittade ingenting att skylla på för att slippa.


En del av mina bloggvänner påstod att jag skulle känna mig väldigt nöjd när det var klart. Fan trot.


Började med att ta dammvippan och sopa ner blomskräp och döda flugor ur fönsterbrädorna och flytta upp stolar och grejor från golvet. Ut med alla mattor och skaka dom. Oj så det dammade. Hela jag blev full med damm.


När mattorna kom bort var det fullt med skräp under dom och jag sopade bort det värsta och med en vanlig sop kan inget gå fel men det var ju bara början.

 

Jag har en batteridriven dammsugare som är ok men behållaren blir fort full och måste tömmas. Borsten som ska snurra hade fastnat igen med hår från både hunden och katten och mig. Ta lös, klippa lös håret och ta bort och sätta tillbaka. Klart men då tar batteriet slut.   Bläääää.


Fram med den mest hatade snabeldraken.

 

Det går inte lång stund innan röret beckar igen med blöta löv och jag fick ta lös och blås ut och försöka rensa med en gammal sticka. Påt igen och så är dammpåsen full och den suger inte ett dugg. Alltid likadant. Bara faan,

Mitt i allt sammans måste jag sätta in en älgstek i ugnen om den ska hinna bli klar. Gör det.


Det tar en stund att få upp dammsugarn så jag kan få ur påsen och ytterligare en stund att hitta en ny påse men jag hade i alla fall en kvar. Det hade kunnat vara värre. Då hade timmarna gått. Jag har många golv.


Så ska det torkas. Ut och hämta mopp och hink.

 

Vardagsrum, kammaren, badrum och toa gick bra men när jag skulle till i köket ringde telefonen och jag snavade på tröskeln och river ut hinken. Vet ni hur mycket vatten det finns i en skurhink. Ligger och torkar och torkar men till slut så är det klart. Klart oh klart förresten. Hela övervåningen är kvar men den sket jag i.


Nu blir det bråttom. Potatisen och brockolin ska hämtas ute och kokas, steken ska skäras upp och såsen ska göra iordning. Snart kom Kinabror och hans son för att äta och hungriga är dom nog. Göra sallad, ta fram gele och gurka och blanda till svartvinbärsdricka. Jag blev nöjd med maten i alla fall.


Dagens ord: Jag kommer aldrig att bli någon levande tornado, det är ett som är säkert. Aldrig kommer jag att bli nöjd med min städning utan bara utmattad och sur.

 
 
Ingen bild

Robert

13 oktober 2020 15:38

Du är helt otroligt duktig på att skriva dina bloggar Anita. Jag verkligen älskar att läsa dom

Anita

13 oktober 2020 16:00

Så roligt att jag kan glädja någon

 
Karin

Karin

13 oktober 2020 19:21

Jag har börjat att dela upp städningen, inte orkar man ta alla rum som man gjorde förr. Kruxet är bara det att när man äntligen är färdig med hela projektet är rum 1 smutsigt igen! Evighetsarbete, och det är bäst att vända ryggen till och göra ngt annat.
Höstkramar från Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

 
Ingrid

Ingrid

13 oktober 2020 22:32

Äldre generationer kunde verkligen konsten att städa och jag måste nog säga att jag är rätt bra på det också, även om orken och lusten sinat med åren.
Du har i alla fall en väldigt vacker piassavakvast!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Anki

Anki

14 oktober 2020 07:01

Jag växte upp hos farmor och hon städade jämt! Storstädning varje fredag - så dammsugning däremellan. Höststädning, julstädning, vårstädning - alltid var det nåt!
Tror jag blev avskräckt då - för jag städar så sällan det bara går!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Lena i Wales och Spanien

Lena i Wales och Spanien

14 oktober 2020 13:29

Jag tycker inte heller om att städa, trots att min mamma var väldigt nog med det. Gör det oftast när det har behövts ett bra tag.
Dammsuger aldrig, eftersom jag har ont av ljudet, har lite susningar i öronen och dammsugaren gör det värre. Använder sopborste och moppar golven då och då.
Fin borste du har i alla fall!
Ta det varligt!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Ingen bild

elenor

14 oktober 2020 13:54

Vilken trevlig blogg! Sitter på den norska sidan av gränsen och klickade runt på nätet och hamnade här, dagen är räddad;) Ja att städa är ett kapitel för sig själv och ett nödvändigt ont även för en slarver som jag ibland kan vara. Fast när jag kommer igång så finns det ingen hejd på galenskapen. Tycker att du varit jätteduktig och ja jag vet hur mycket vatten det finns i en ordinarie plasthink😉
Ha en fortsatt bra höst!

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

14 oktober 2020 15:30

Ojojoj, vilken rejäl storstädning du satte igång med. Bra gjort även om det gick lite galet någon gång. Men det luktar säkert rent och gott hos dig nu och steken spred nog en fantastisk doft. Jag har dammat idag och kanske dammsuger jag lite senare. Mer ambition än så har jag inte men jag har varken katt eller hund och då blir det enklare.

http://ibod11.com

 
Soldansare

Soldansare

14 oktober 2020 17:44

Åh, älskar att läsa om din städning! Jag känner så igen mig. Vi städar uppenbarligen lika ofta du och jag :) och jag är förbannad hela tiden. Nöjd när jag är klar? Nja. Inte i paritet med besväret och ilskan jag lagt ut i alla fall. Men du har ju verkligen gjort ett riktigt jobb. Du gjorde helt rätt som sket i övervåningen. Det finns ju så mycket annat roligt att göra än att städa.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Göran

Göran

16 oktober 2020 07:32

Har sagt det förr och säger det igen; Det är ALDRIG bråttom att städa. Dammråttor är benlösa och går ingenstans. Så varför göra idag det man kan skjuta upp till imorgon. Eller på obestämd tid...

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Åke

Åke

17 oktober 2020 10:30

Oj oj oj vatten över hela golvet!!! Jag vill inte veta vad du sa... Vet att det är mycket vatten som lägger sig över en stor yta. Stackars dig.

http://www.nacka144.se

 
Dunsaluns

Dunsaluns

23 oktober 2020 11:02

Ännu en otroligt vacker bild! Denna gång på en sopkvast överst i inlägget. Du skriver så himla bra och man känner igen sig. Jag har inte ens hunnit skaffa möbler till mitt nya hus som jag köpte i våras. Och taklampor som man numera ska vara elektriker och montera själv, de lyser med sin frånvaro. Det blir som det blir bara. Ändå, nu fick du ju rent och fint och en härlig middag. Det är jävligt när det jävlas, men det blir ofta bra texter av det...

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards