Direktlänk till inlägg 17 oktober 2020

Å VAD JAG VILLE DANSA

Av Anita - 17 oktober 2020 09:36

 

Den här veckan har varit si och så ömsom regn och någon liten solglimt då och då.  Ibland när solen tittat fram har min boganvilla  lyst så fint. Den blommar så fint och täcker hela fönstret.


Jag har i alla fall haft sällskap hela veckan. Hundarna och Kinabror förstås och så i måndags kom min kompis M hit och vi fikade och gick en promenad och pratade. 


Gamle A har hälsat på och jag har pratat i telefon med en gammal jobbarkompis och en gammal skolkamrat. Så förstås Sofie Propp som jag pratar med varje dag och så Moster. 

 

I torsdags eftermiddag kom AMV och Gubben och låg över i sin husvagn. Dom åt middag här hos mig och AMV och jag tog en promenad och såg på tv på kvällen.


Så kom fredagen och DansBritt, Kinabror och jag åkte till Bispgården och åt lunch och sedan till PappersBeda och drak kaffe. Hon och jag ska snart till och baka tunnbröd.


På kvällen var det det jag längtat efter. Jazzklubben har öppnat efter den långa stängningen. Det var " i afton dans" men utan dans men med i alla fall dansmusik.

 

Den dansbandsgubben Tomas Deulgen hade kvällen till ära lånat Peters dansdräkt. Berättade om danser och  dansband från den tiden (60-tal och framåt) då livet var roligt att leva.

 

Patriks Combo spelade och sjöng och de gamla danslåtarna fick en att minnas. Minnas den tiden då man for omkring överallt och dansade flera gånger i veckan. Vilken lycka vilken tid det var och nu bubblade det upp i minnet som en fontän. 

 

Det var så roligt och vi satt där och njöt. Goda mackor och gott kaffe och roligt att träffa lite folk som man inte sett på allt för länge.

 

När vi for hemåt berättade DansAnn att hon och hennes gubbe dansade ganska ofta på vardagsrumsgolvet nu när dom inte kan fara på dans. Den här första sommaren sedan 60-talet som jag inte dansat en enda gång.

Det är sådan här gånger jag kan önska att jag hade en man att dansa med hemma i köket. Ingen av karlarna som rör sig i mitt hem dansar ett enda dugg.

Jag får minsann dansa med kvasten. Har försökt med katten men han blev så sur så han tittade inte på mig på flera dagar. Attans skit.


Nåja jag ska inte gnälla. Det har i alla fall inte kommit snö ännu och jag har vänner att umgås med. Det är inte alla som har det tyvärr.

Så blev det i alla fall en liten hint om dans och lite minnen som jag glömt att jag hade inne i skallen.


Dagens ord: Lite grann är i alla fall bättre än ingenting.

 
 
Ingrid

Ingrid

17 oktober 2020 11:27

Du har alltid så mycket trevligt dig för!
Här smyger vi omkring och vågar inte träffas för den där coronan.
Så trevligt ni verkar ha haft på Jazzklubben!
Ha en skön lördag!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

Anita

17 oktober 2020 12:37

Vi håller avstånd och umgås med samma människor och flera av oss är testade och runt här är det ingen smitta. Vi håller oss i närheten och gör inga resor

 
Soldansare

Soldansare

17 oktober 2020 16:43

Inte för att jag riktigt förstår mig på det här med dansbandsmusik men att ni hade trevlig det förstår jag. Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ann

Ann

17 oktober 2020 17:26

Hej min vän! Glatt tack för igår! Jag är lycklig än! Nostalgi, härlig musik , minnen och så mycket skratt! Underbar kväll! Ha fortsatt fin helg! Kram Ann

http://:dansann.blogg.se

 
Lena i Wales och Spanien

Lena i Wales och Spanien

17 oktober 2020 18:07

Mycket aktiviteter hos dig.
Vi får hoppas att dansen kan komma igång snart, vem vet i dagens läge.
Så fint med din bouganvilla, lyser verkligen upp.
Fortsatt trevlig helg!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

17 oktober 2020 19:27

Det behövs inte mycket för att längtan efter dans ska bli stor. Jag kan tänkar mig att du satt där och smådansade vid bordet till de fina låtarna. Roligt att ni hittar på så mycket tillsammans :D

http://ibod11.com

 
Dunsaluns

Dunsaluns

23 oktober 2020 10:55

En så fantastiskt vacker bild i början av inlägget, på blomman i fönstret och med höstsolen utanför. Fint!

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

 
suonerie gratis

suonerie gratis

4 maj 2023 17:08

Din artikel är till stor hjälp. Tack för det

http://https://suoneriemp3gratis.com

 
suonerie gratis

suonerie gratis

4 maj 2023 17:09

Din artikel är till stor hjälp. Tack för det

http://suoneriemp3gratis.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards