Direktlänk till inlägg 12 november 2020

DET LJUSNAR FAST DET MÖRKNAR

Av Anita - 12 november 2020 09:26

   

Söndagen hade Kinabror och jag lyckats få köpa älgkött. Vi stog några timmar och skar bitar och malde köttfärs med två intresserade som tittade på. Både hunden Jack och katten Morris gillar ju älgslamsor.

 

En av mina favoriträtter är att skära tunna biffar av kött, bulta och krydda och steka med massor av lök till. Av skyn blir det fint att göra en gräddsås av och så potatis och gele och gurka. Det är riktig höstmat det. Får biffen stå och puttra lite på vedspisen så blir det riktigt riktigt gott.


 

Måndagen bakade jag tårtbotten för tisdag fyller Kinabror 70.

Det har varit mycket nu och Jack och jag har ju inte varit på längre promenader de sista dagarna men nu var vi ute minst en timme och traskade i skogen och vädret var fint.

 

Ni ser att att när det är fint väder och ingen snö kan man njuta. När snön kommer är allt förbi. Då kan man bara halka omkring på vägen med långtradare som visslar förbi så barken ryker omkring. Så kom inte och prata med mig om hur härligt det är med snö. Fy sjutton.


Nåja vi har haft strömavbrott i två dagar. Tisdagen skulle jag då göra klar tårtan till Kinabror. Det är fint att ha grejor i frysen att fixa med. En botten med krusbärsgrejs, en botten med vaniljkräm oh blåbär. Så en massa grädde som det tog tid att vispa när man inte har elvisp. Så en blandning av skivade jordgubbar och smultron och så hallon och i mitten en massa smultron. Jo jo män. Det blir en sommartårta det.

 

Kinabror hade beställt ett fat med kött och potatissallad och så kom vännerna farande med blommor och sprit och glatt humör.

 

Så gick den kvällen . 

 

Kinabror hade tänkt åka till Skåne och fira sin 70-årsdag med barn och barnbarn men på grund av coronan så blev det inte så. Det är myket som inte blir pga den men vi har klarat oss bra här i skogen. Än så länge i alla fall.


Igår var det mest att stöka unden efter födelsedagsfesten och så var vi iväg och tog förkylnngspruta.


Vaknade av att det brummade ute och nu håller EO-n på att gräva sig in i trädgården för att lägga jordledning istället för ledning på stolpar. Det är mulet och grått men nu väntar fåglarna på mat.

 

Till och med domherrarna har kommit nu och jag har snart matat upp en 20-literssäck. Oj så dom äter.

Ha nu en fin dag och njut av att det går bra att gå på marken och man slipper halka omkring i snön och slipper frysa.


Dagens ord: Solen skiner alltid någonstans.


 
 
Ingrid

Ingrid

12 november 2020 13:12

Så skönt att det blev barmark igen. Hoppas att det dröjer innan det börjar snöa igen.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

12 november 2020 14:00

Fina bilder från ditt paradis och jag förstår att du njuter av att det är barmark. Får jag snö till första advent så är jag nöjd men det behöver inte komma jättemycket. Det blev ju ett fint firande av 70-åringen och med både vänner och god mat. Synd om Kinabror som inte kunde fira med barnen men i stället fick han fira med er :D

http://ibod11.com

 
Soldansare

Soldansare

13 november 2020 19:58

Grattis till Kinabror! Vilket kalas. Tack för fina ord på min blogg. Du är ju min största supporter.
Skönt att ni klarat er från Coronan i alla fall. Den har kommit till mitt jobb och sedan idag sitter jag hemma och jobbar och på måndag ska jag gå och göra testet. Känner mig frisk så jag tror inte att det har bitit på mig.
Blir riktigt hungrig när jag läser om er matlagning så nu ska jag gå och se om det finns något i min frys.
Ha en fin helg!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Åke

Åke

13 november 2020 22:43

Vilken rekorderlig vedspis du har. Jag eldar inte så mycket i min... men den står startklar om elen skulle slås ut i kylan. Man känner sig rik på sådan värmekälla. Ljusnar fast det mörknar... jodå bra ordval.

http://www.nacka144.se

 
Lena i Wales och Spanien

Lena i Wales och Spanien

14 november 2020 14:14

Vilket trevligt kalasande och vad maten ser god ut.
Älgkött, minns inte när jag åt det senast, förutom i rökt korv. Så gott det låter.
Skön helg!

http://lenaiwales.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards