Direktlänk till inlägg 15 november 2020

GAMMELDOMMEN ELLER ENERGITAPP

Av Anita - 15 november 2020 11:19

 

Ja inte vet jag varför energin och lusten tagit vägen. Varför allt som man förut gjorde med lust känns nu onödigt och besvärligt. Sjutton vad rynkig jag blivit. Nog känns det att gammeldomen kastat sig över en.

 

Förr satt DansBritt och jag  på golvet oh gjorde kransar av alla möjliga sorter och vi till och med sålde på marknad.

Nu känns det lite jobbigt att bara göra en enda till sin egen dörr. 

 

Nu har jag till och med börjat göra dom av mossa bara för att det är enklare. Ja ni hör.


Nu ska jag inte tjafsa mer om det. Kanske hör det till det normala på gammeldagarna när man tycker att man inte behöver göra det man tyckte var viktigt förut.


Eller..... kan det vara så att det är coronan som liksom får en att tappa lusen. Inga roliga saker i december. Det enda som jag har planer på är att skaffa glasögon och serva bilen. Inte saker som man skrattar så högt åt minsann.


Kinabror och jag var iväg och tog förkylningsprutor och nu har han varit dålig i ett par dagar med feber och svullnad på armen.

Jag har inte känt något ännu. Jack och jag har varit i skogen förstås.

 

Så länge det är bart så måste vi ta ut det gottaste innan snöhelvetet kommer. Hör att en del längtar till snö, något jag inte förstår men det är väl dom som inte behöver jävlas med snön utan låter någon annan skotta.


Igår kom Broder B:s fru och deras barnbarn och hälsade på en sväng och så tog jag en sväng bort till dom för att dricka eftermiddagskaffe. Sedan ner till Kinabror och hämtad Jack som fick följa med mig hem genom skogen.


Jag hade tagit fram den gamla lergrytan som jag inte använt på flera år. Stoppade i en fläskkarre och en massa grönsaker och det var ju väldigt enkelt och allt i en gryta. Det ska jag nog göra flera gånger. 


Här har coronan ökat också men inte lika mycket som på vissa ställen men visst är man orolig och vill inte fara ut på så många ställen för får man den så lär man väl dö och det känns ju onödigt tidigt i alla fall.


Jag saknar dansen väldigt mycket så till er som har en gubbe att dansa med ta en sväng om i köket med honom. Det är bättre än att dansa med kvasten.

 


Dagens ord: Bättre grått och regn än snö och blåst.


 
 
skogsfrun på dal

skogsfrun på dal

15 november 2020 12:18

Vi är lite lika du och jag, håret åldern tankeställningarna. Kanske har vi haft kontakt i bloggeriet tidigare...? jag har varit här sen ´07 Aktiv tills för några år sen när alla försvann till Facebook, man fick följa med. Kikar in här ibland och lämnar ett spår till de enstaka som ännu hälsar på i min mossiga skog. Hör gärna av dig!

http://barasaras

 
Ingrid

Ingrid

15 november 2020 17:52

Det är rätt, passa på och njut så länge det är snöfritt!
Du träffar mycket folk trots den här pandemin Här går jag omkring i min ensamhet hela dagarna....
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Soldansaren

Soldansaren

15 november 2020 18:36

Jag tycker det verkar betydligt jobbigare att sitta på golvet än att göra kransar. Värkbruten som jag är fast jag är bara 45. Skönt att du sluppit snön ännu i alla fall. Passa på att njuta. Kram på dig!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

15 november 2020 19:31

Ja, du vet ju att jag hör till den tokiga skara som gillar snö och längtar efter den. Och det är ju precis som du skriver. Jag slipper skotta och kan bara njuta :D Bilen är i varmgarage under lägenheterna så jag behöver inte kämpa med is och snö på den heller.
Jag saknar också dansen men kvasten får nog stå kvar på sin plats ;)

http://ibod11.com

 
Anki

Anki

16 november 2020 06:12

Ja du Anita ... åren går och mycket förändras - så också vi! Jag har aldrig varit den pyssliga typen - det enda pyssel jag gör är en dörrkrans - av mossa.
Kan bara hålla med om snön - den är ett elände och bara till besvär! Lite vitt på marken på julafton, men sen räcker det! Nu bor jag ju så pass långt söderut att såna snömängder som du brukar få kämpa med det slipper jag i alla fall.
Önskar dig en fortsatt snöfri vecka!
Ha det gott!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Lena i Wales och Spanien

Lena i Wales och Spanien

18 november 2020 13:38

Jag tror att många av oss känner liknande under denna pandemin. Kraften tar liksom slut.
Vilka fina kransar ni gjorde!
Jag tog min spruta, för första gången, i början av oktober och kände liknande som du gör. Som tur är vt man vad det är och att det går över.
Sköt om dig!

http://lenaiwales.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards