Alla inlägg den 5 april 2020

Av Anita - 5 april 2020 09:47

 

Dubbelvikt kämpar jag mig över gårdsplanen. Jag blåser nästan omkull när byarna tar fart och haglet smäller som små vassa isbitar i ansiktet. På väg till Kinabror för att äta lördagsmiddag. Tur att han bor på samma gård.


En dm snö och kanske mer har kommit och till och med plogbilen har varit ute och plogat.


Igår morse gick jag ut i skogen med Jack. Blåsten tog i och det var snödrev. Små vallar med hård snö låg lite överallt.

 

Åter tillbaka till det jag höll på med. Jo, lördagsmiddag. Gäddbiffar med stekt gurka och kapril och en god fisksås. Så gott. Vilken tur att han ger sig tid att fiska och mala och greja med en sådan delikatess.


Fredag kväll tog vi en tur bort till Broder B för kvällsfika. Det är tur att vi fyra kan umgås i alla fall. Vi hade i alla fall haft ett besök under dagen, en nytestad och smittfria gulliga S. Hon hade med sig ett spel och jag har inte spelar något på flera år. Jag är en jättedålig spelare och tvingade mig att spela monopol och kinachack med sonen när han var liten men det var ju länge sedan.


Igår eftermiddag kom Broder B och Frun och vi satt oss och spelade. Det är mycket som blir annorlunda de här dagarna. Allt man tänkt och brukar blir ju inte av. MEN det kan bli annat istället.

 

Påskpynta och planera inför påskmiddag med många människor blir det liksom inte av. 

 

Det här är det enda jag gjort iordning. Inte ens ett påskris har jag plockat. Känns liksom inte någon mening när man ska sitta här och kura ensam istället för att ha fest.

Nåja, vi får se om vädret kan bli så pass att vi kan ses på sjön och grilla lite korv och pimpla.


Det är så mycket prat om coronan och jag känner mig en aning rädd. Jag brukar ju få alla möjliga pester. Asiaten, hongkonginfluensan, harpest och sorkfeber. Det får räcka nu. Det vore ju lite snopet att dö i någon pest.


Allt man planerat att göra blir ju inte av den här sommaren men vem är jag att klaga. Vi får i alla fall vara utomhus och inte behöva ha munskydd. Det finns många som har det värre.


När jag inte har lust att göra en massa som jag borde ha gjort läser jag Rosmyndes gamla böcker som står i bokhyllan och en fördel med att bli glömst och gammal är att man glömt innehållet i gamla böcker och dom blir som nya.

En lämplig bok hittade jag igår kväll när snön vräkte ner..

 

Nog är det april alltid. Idag skiner solen och det blåser bara lite grann så jag får passa på att gå ut innan det börjar blåsa igen. 


Dagens ord: Aprilväder är ordet.


Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards