Direktlänk till inlägg 30 januari 2021

NEJ ATT LEVA I NUET ÄR INGEN HÖJDARE

Av Anita - 30 januari 2021 09:16

 

Det sägs ju att man ska leva i nuet och inte i framtiden eller det som varit. Men....... skulle man leva i nuet så klarade jag nog inte av vintern. Nu har det blivit kallt igen, visserligen bara 22 grader men nog kallt för att man ska frysa och vakna på morgonen och inte vilja kliva upp. Som tur var så har jag en varm katt och en tidning att läsa så jag låg länge idag.


Det var faktiskt en dag i veckan då det bara var 11 grader kallt och då passade Kinabror och jag på att skotta av växthuset, eller rättare sagt vi tog ett rep och sågade med det så flaket lossade och ramlade av ganska lätt. Smart va?

 

Jack och jag gick på skoterspåret och solen sken faktiskt och det blåste inte. En av de få dagar som man kunde njuta en liten liten aning av vintern.


 

Bastun är insnöad och jag ids inte skotta mig fram dit. Det får nog dröja innan jag badar bastu.

 

Kom ihåg en härlig kväll när AMV och jag badade efter bastun i varmt skönt vatten. Det var ett tag sedan och lär väl dröja innan vi kan göra det igen.


Det enda gröna som man kan se nu är krukväxterna i fönstret och julgranen som inte barrar ännu.

 

Krukväxterna känns lite dävna och småvissna precis som jag.


Jag skulle sätta mig och fixa med vägföreningens bokföring men jag gruvar mig som vanligt. Jag gruvar mig för februari också för jag har bara hemska grejor att göra som att besikta bilen och göra en tandoperation m m. 


Nej nu kära vänner går jag tillbaka till bättre tider i tankarna som blommor på gröna ängar och annat mysigt som en gång var.

 

Rosor i trädgården och riddarsporrar som ståtliga och blå tittar mot himlen.

 

Vårens doftande syrener.

 

Lysande röda vallmo

 

Det finns så mycket att minnas och längta efter och visst är det fint när man tittar ut men det är bara som det ser ut. När man kommer ut biter vintern en i näsa och kinder och fötter och händer så att leva i nuet är inget att stå efter.

 

Nej mina bättre dagar har nog varit men man kan alltid hoppas att vi får vaccin snart så att man kan börja vara ute bland folk och gå på vattengympa och träffa vänner. Hoppet finns ju när jag sitter här och gruvar mig för att gå ut.


Dagens ord: Man säger att åldern bara är en siffra men pytt skit, inte känner jag mig ung och det ser man klart och tydligt när man ser sig i spegeln.

 
 
Göran

Göran

30 januari 2021 12:05

Tack snälla! För underbart vackra vinterbilder med snö som gnistrar i solskenet och får en att glömma hur jävlig vintern är. För den är ju vacker också, på sitt sätt. Tack även för härligt varma sommarbilder. Du har ju en giganstisk sjö att ösa såna ur så jag är glad att du delar med dig av dem också. Önskar både dig, mig själv och alla andra i Sverige lite mildare väder så det blir lite lättare att stå ut tills det vänder igen.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

30 januari 2021 12:06

Det är helt klart ingen uppbygglig syn som möter en när man tittar sig i spegeln, det får man undvika att göra. Den här tiden känns det alltid extra tungt och trist och i år är den här månaden värre än någonsin. Så tråkigt!!
Nog skulle det vara bra om man kunde få gå i ide och komma fram någon gång i vår...
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Soldansare

Soldansare

31 januari 2021 15:40

Usch, vad kallt och mycket snö du har. Det finns tillfällen då det kan vara direkt farligt att ägna sig åt mindfullness, vad än de säger. Men nu hinner man åtminstone se lite ljus på dagarna.

Jag vet inte riktigt om pelargonerna jag sparat över vintern är stendöda eller om det finns hopp. De får stå där de står ett tag till i alla fall.

Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

1 februari 2021 07:18

Väldigt vackra bilder på både sommar och vinter :D
Man behöver inte leva i nuet om man mår bättre av att tänka på framtiden. Men kanske en blandning är det bästa. Du kan leva i nuet när dagarna är som den sköna dag du skriver om här. När det bara känns besvärligt är det nog bättre att du tänker på sommar och härliga bad.

http://ibod11.com

 
Ingen bild

Tussilago!

5 februari 2021 18:06

Se det såhär! Om veden snart är slut. Då är det vår! Inte långt kvar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards