Direktlänk till inlägg 14 mars 2021

BOSS ÖVER TIDEN

Av Anita - 14 mars 2021 08:51

Jag läste min blogg från då jag nyss hade slutat jobba och då var jag så lycklig över att jag var boss över tiden och inte tiden över mig som det är när man jobbar.

Att jag orkade göra allt på de få lediga stunderna jag hade. Mesta tiden gick till att jobba och slita, både på jobbet och hemma. Nu tio år senare har jag vant mig och tänker inte på att jag har gott om tid.

 

Jag har inte någon lust att fotografera längre men en blogg utan foton är ju inget att ha så jag plockar väl in lite gamla bilder idag. Här är sommaren grön och himlen blå, nu är himlen grå och marken vit och tråkig.


Igår sov jag till halv nio och vaknade av att Kinabror kom och lämnade hunden Jack. Alla tre bröderna skulle iväg och fiska på någon liten tjärn. Då får Jack vara hos mig. 


Nu kändes det inte alls kallt och jag har stängt av elementet i sovrummet och tagit på mig min kinesiska gröna fina sidenpyjamas som jag fått av Kinabror.

 

Går ut en sväng med Jack och kastar snöbollar till honom. Han äskar det. 

Annars blev det mest att sitta och titta på tv.


Vet ni,  i dessa tråkiga tider har jag börjat med något jag aldrig trodde jag skulle intressera mig för.


Nej, jag löser inte korsord, inte lägger jag pussel eller stickar sockar. Jag läser mycket men det har jag ju alltid gjort och pysslar med blommorna.

Nej, jag har börjat att titta på skidskytte och det är ju mest hela dagarna nu. 

Jag som alltid hatat skidåkning och som tycker att sporten tar alldeles för mycket tid, både på tv radio och i tidningarna.

Det är fan, sport hela tiden men nu sitter jag och glor själv, lite i alla fall. Hur det kan bli. 


Det droppar lite från taket och hackspetten har börjat trumma envetet. Talgoxarna har börjat kvittra lite grann men nu har det kommit mer snö och det är bara vitt och grått överallt.

 

Fy vad jag är less på vintern nu och less på blåsten och snön och på att inte träffa folk. 

Ingen vattengympa, inget roligt. Jag som brukar ha besök nästan varje dag, ha roliga fester och middagar och allt möjligt. Det börjar bli jobbigt nu.


Samtidigt är jag ju i väntan på vaccin. Jag är lite skrajsen för att få coronan för jag har en förmåga att få alla möjliga skitgrejor.

Jag hade asianten när jag var liten och jättesjuk. Minns med fasa distriktsköterskan som kom varje dag och gav mig penicillinspurta.

Jag minns honkonginfluensan då jag också var sjuk i flera veckor.

Så har jag haft både sorkfeber och harpest och harpesten var hemsk. Jag var sjuk i flera veckor och gick ner 10 kg och hade besvär med njurarna. 

Jag vill då inte ha coronan för då lär jag väl stryka med och det känns då onödigt. Därför aktar jag mig väldigt men det är trist.

 

Man får väl tänka framåt och hoppas att det snart blir vår i alla fall. Det värsta borde väl vara över nu hoppas jag men samtidigt vet jag att det kan vräka ner massor med snö i mars och april.


Dagens ord: Det hade kunnat vara värre men det är då en klen tröst.

 
 
Göran

Göran

14 mars 2021 09:23

Jamen, skidskytte är ju jättebra TV. Även om det ser avgjort ut, någon leder stort, så kan allt hända. Ett missat skott, en straffrunda kan kasta om hela resultatlistan på sista skjutstationen. Och plötsligt kan den "chanslöse" stå som vinnare. Snacka om dramatik!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Amisa

Amisa

14 mars 2021 10:04

Inte konstigt att du är rädd för Coronan, när du tidigare drabbats av så många konstiga smittor och blivit riktig dålig av dom. Snart kommer du nog få din vaccin och det blir lite mindre skrämmande?

Varför döma dig själv för att du gillar skidskytte? Fundera på varför du gillar det istället så kanske du kan hitta fler sysselsättningar som du också skulle gilla.

Ha en skön dag och tänk ljusa tankar!
Kram!

http://min-inre-vagvisare.bloggagratis.se

 
Ingrid

Ingrid

14 mars 2021 12:04

Hoppas att du snart får vaccinet. Jag är ju färdigvaccinerad nu och igår fick jag de första kramarna på över ett år. Det har jag längtat efter. I höstas när jag fyllde 80 och fick så fina presenter och blev så uppvaktad kändes det väldigt futtigt att inte få tacka med en kram.
Ha en skön söndag!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingridi

ibod11 - Ingridi

14 mars 2021 13:08

Skidskytte är den sport jag gillar mest och det är nog för att det är spännande med många vändningar från start och ända in i mål. Man vet aldrig hur det ska sluta förrän efter sista skjutningen. Självklart är det kul för att vi har så många duktiga svenska deltagare också.
Det kan inte dröja alltför länge nu innan du får första sprutan och kan börja se slutet på eländet. Du ska se att till sommaren sitter du nere vid sjön och njuter av sol, värme och bad tillsammans med vänner :D

http://ibod11.com

 
Åke

Åke

14 mars 2021 14:18

Det kommer en vår var så säker. Bilden av bastun är ju så sommarvänlig, står du ute i Fisksjön? Sommarbilden över vattnet och vassen andas värme 🤗

http://www.nacka144.se

Anita

14 mars 2021 14:30

Ja det gör jag nog. Jag har sandbotten och långgrunt och varmt i vattnet

 
Kraka

Kraka

14 mars 2021 20:32

Håll ut nu och håll dig frisk! Lovar att komma förbi och hälsa på när det blir andra tider.
Hunden ser snäll ut.
Kram

http://https://kraka.moah.se

 
Soldansaren

Soldansaren

14 mars 2021 20:34

Håll ut och var försiktig! Snart har vi fått vaccinet och det kan bli mer sig likt. Och snart kommer våren. De små tecknen har redan börjat komma.
Tänk vad fort man vänjer sig vid sin tillvaro ändå. Jag tänker på detta att vara boss över tiden. Sedan tio år tillbaka slutar jag klockan ett varje fredag. I början tyckte jag att det var någonting otroligt fantastiskt men nu tar jag det för givet.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Linnea

14 mars 2021 23:18

Min kommentar försvann. Försöker återskapa. Följt din blogg i flera år. Visst rår vi över tiden, men jag i alla fall vet inte riktigt vad jag ska göra med den ibland. Väntar på vaccin, 10 dagar kvar. Förlorade maken för några månader sedan "lite covid-19 + hjärtinfarkt". Konstaterades efter flera prover att även jag hade haft sjukdomen. Firade min 80-årsdag två veckor senare. Och, skidskytte är en bra ingrediens i sorgearbetet för mig.
Även jag har än så länge överlevt flera tyngre farsoter. Både tbc, influenser av allehanda slag, och även nu covid-19. Inte undra på att jag värdesätter dagarna mina. Ser fram mot ljusare dagar. Följer med intresse dina inlägg.

 
Anki

Anki

15 mars 2021 09:36

Vi är många som väntar på vaccinerna ... och lever på hoppet att inte bli smittad innan dess.
Skidskytte är en spännande sport ... och trevlig underhållning med många svenska stjärnor :)
Underbar sommarbild!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards