Direktlänk till inlägg 17 mars 2021

MAN MÅSTE PASSA PÅ

Av Anita - 17 mars 2021 08:28

DansBritt  och jag pratade i telefon i förrgår och kom underfund om att det inte varit en enda dag på sjön i vinter.


Det skulle bli sol  på tisdagen  sa man på väderlekstjänsten så då måste man passa på.

Kinabror har ju satt ut gäddsaxar i flera dagar nu och sått fina abborrar på pimpeln.

 

På hans lilla bod finns det redan en hel del gäddor till tork. Hundarna älskar torkad fisk så det blir nog fullt på väggen.

 

Han hade några till som han inte hade hängt upp.


Nåja, det var bara att packa ryggsäckarna och fara bort till Kinabrors sommarstuga. Det var ingen sol utan ganska mulet men rätt varmt.

 

Kinabror och DansBritt drog iväg på snöskotern till andra sidan sjön.

 

Hunden Jack följde med dom förstås. Men jag då???? Jag gjorde som vanligt. Stannade kvar på land.

 

Skottade fram den gamla eldstaden och började elda. Det var första gången iår och jag tycker bättre om att sitta och elda än att pimpla. 

 

Så började det snöa så våldsamt så jag såg inte ön ens. Satt mig under tak på brorsans veranda och drack en kopp choklad medan snön vräkte ner men lika fort som det började slutade det och solen kom fram.

 

Då satt jag och blundade mot solen och såg att jag hade fler rynkor än vad jag hade ifjol. Det blir bara värre och värre men skit samma. Första solen i ansiktet var ju härligt i alla fall.


När det blivit grillglöd ringde jag till Kinabror och DansBritt och dom kom till land. Dom hade fått några abborrar och jJack hade snott en fisk och kom med den i munnen.

 

Så grillade vi lite korv och tänk att vanlig korv kan bli så god bara för att man sitter ute.

 

Så gick dagen och den gick fort. Så småningom gjorde Kinabror middag och det blev en festmåltid med stekt abborre kall sås med örter och potatis. Kinabror är en mäster på att byxa fisk och få bort alla ben och det var så gott.


Så gick den dagen och idag är det sol och ser rätt fint ut men jag ska iväg och besikta bilen och uträtta en massa ärenden. Bara att hoppas att bilen går igenom utan problem.


Hoppas nu bara att det blir några fina vårvinterdagar och att vi slipper mera snö. Det tar dåligt på snön fast det är plusgrader på dagarna.


Dagens ord: Nu väntar jag på att snön ska gå bort lite grann så jag kommer in i källaren och växthuset och kan börja odla lite smått åtminstone sätta lite frö.

 
 
Ingrid

Ingrid

17 mars 2021 10:55

Vilken underbar dag du hade igår. Hoppas att det blir fler av den sorten.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Amisa

Amisa

17 mars 2021 11:25

Det var väldigt vilket omväxlande väder ni fick, men härligt att vårsolen kom fram och värmde er.

Jag tycker rynkor bara gör ett ansikte vackrare. Det visar att man funnits på jorden ett bra tag och att man har en del livserfarenhet. Ungefär som att ett träd har årsringar.

http://min-inre-vagvisare.bloggplatsen.se

 
gamemobile

gamemobile

17 mars 2021 17:15

Games dengan beberapa pemain dan role-playing bukan hanya ada untuk pc dan console saja. Beberapa gamer bisa mainkan games MMORPG android dengan bermacam macam menarik. Kehadiran internet dan handphone malah benar-benar suport games di jenis itu.

http://https://talesoftheimpala.tumblr.com

 
ibod11 - Ingridi

ibod11 - Ingridi

17 mars 2021 18:34

Ja, det gäller verkligen att passa på när det kommer en skön dag och ni fick en riktigt härlig dag ute på isen och på land. Att sitta ute och grilla något gott ger extra krydda till det goda :D

http://ibod11.com

 
Soldansare

Soldansare

17 mars 2021 20:30

Vilken härlig dag!

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards