Direktlänk till inlägg 28 mars 2021

INNAN DET BLEV SÅ TRIST

Av Anita - 28 mars 2021 10:16

 

Påsken har alltid varit en favorithelg för mig. 

Inte så omständigt utan en helg då man kan vara ute och inga speciella krav på mat heller.


Så var det pimpeltävlingar. När jag var liten var det pimpeltävlingar på varenda sjö hela vårvintertiden. Det var folkfest. Det fanns korv  att köpa. Det var lotterier och fina priser och musik ibland. Det hände till och med att det landade ett flygplan och man kunde få åka en tur mot en slant. Jag gjorde det aldrig men man kunde.


 

Min mamma som mest stod hemma i köket och suckade och pustade var alltid med när det var pimpeltävling. Pappa också förstås och dom kom ofta hem med priser. 


Även i nutid har det alltid varit långfredagspimpel på Lillsjön i byn. Det har varit roligt det också. Lite annorlunda och alla kunde vara med. Man kunde vinna på biljetten. Man kunde vinna på minsta fisken och största. Till och med jag som är en dålig fiskare har vunnit flera vinster.

 

Det var kolbullstekning och framför allt folkfest. Det är då dom som flyttat kommer hem och gamla klasskamrater och andra vänner är där. Riktigt trevligt.

 

Så dagen därpå var det en egen liten pimpeltävling hemma hos oss.


Så hade jag alltid middag hos mig och vi brukade vara 15-20 personer.

 

Det var då det. Nu blir det väl ingenting med någonting. Visserligen har jag tänkt att vi blir några av oss som äter tillsammans men ingen pimpeltävling och inga som kommer och hälsar på nerifrån skåne. Trist med den här attans coronan som förstör. 


Inte har jag någon lust att påskpynta ens. Jag som brukar ha så mycket till påsk. Kanske köper jag mig en bukett påskliljor för det är favoritblommor. Vi får se.


Dagens ord: Inte ens någon blåkullafärd blir det heller.



 
 
Ingrid

Ingrid

28 mars 2021 13:12

Här är påskpyntningen också minimal. Jag tog fram en påskduk (som inte behövde strykas) och gjorde ett "påskbord" och det får räcka.
Vi får hoppas att vi får fira bättre nästa år.
Ha en skön söndag!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingridi

ibod11 - Ingridi

28 mars 2021 18:28

Jag har inga minnen av påskpimpeltävlingar men jag vet att det pimplas en hel del på de sjöar som finns här. Men isen på Storsjön ser så rutten ut så jag tror inte att någon vågar sig ut där i år. Jag pyntar ingenting i år, förutom ett gult blockljus som jag har haft i många år och aldrig lyckats göra slut på.

http://ibod11.com

 
Göran

Göran

28 mars 2021 20:32

Ateist som jag är ser jag väl egentligen inget skäl att fira påsken nåt särskilt. Försökte väl lite när barnen ännu var barn men på senare år har jag varit gladast om jag haft turen att jobba. Storhelgstillägg fr.o.m kl 18 på skärtorsdag kväll och fram till tisdag morgon 6:00. I år får jag "bara" jobba annandagen. Men det är ändå 12 timmar med 100 % på lönen.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

30 mars 2021 10:39

Läcker förstabild.
Förstår att du har många härliga minnen från tidigare pimpeldagar vid den här tiden på året. Hoppas det blir som vanligt nästa år.
Det börjar bli drygt att vänta på två stick. Jag gillar också påskliljor. De lyser upp.
Glad Påsk

http://gotlanduppochner.com

 
Amisa

Amisa

31 mars 2021 00:26

Det verkar så mysigt med granngemenskapen som ni har ute på bondvischan, sånt saknas nästan helt inne i stan där ingen ens bryr sig om huruvida man lever eller inte. Tråkigt att ni inte kan träffas nu som ni brukar, men det verkar ändå som om du ofta träffar dina syskon och grannar så du slipper att vara helt ensammen.

Hoppas du får en bra påsk, även om den inte riktigt blir som du har tänkt dig! Och tänk om den blir ännu bättre än den brukar vara?

Ps. Jag tror inte att Coronan biter på påskkärringarna!

http://min-inre-vagvisare.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards