Direktlänk till inlägg 15 maj 2021

JORD UNDER NAGLARNA

Av Anita - 15 maj 2021 08:31

 

Sen vår men så plötsligt blev det så varmt så det blev nästan sommar och allt rasade över oss människor och djur på en enda gång.

Blommorna som legat under snön blommar.

Vitsipporna nere mellan björkarna lyser vitt.

 

Minipåskliljorna lyser gula i rabatten.

 

I diket på Gubbflon blommar kabeleka, bestilskråp och gullpudra.

 

Björken har nästan slagit ut och gräset börjar bli grönt.


Lommen ropar på sjön och det är massor med sjöfåglar.

Det är kvitter och fågelbråk. Några fågelholkar har gjort sitt och ramlat ner till förfång för fåglarna som kommer sent. Det är flugsnapparen som kommer lite sent och blir helt rasande när holken är upptagen av talgoxen. Oj så dom har bråkat sista dagarna. När man ligger med och grejar i jorden hör man alla ljud så bra och ser vilka fåglar som kommit. Svalorna älskar jag. Jag hade ju svalan Iris i många år och hon var så tam att hon satt på min hand och hälsade när hon kom. Det gör inte hennes ungar som nu är vuxna men visst gjorde dom en sväng runt mitt huvud så nära att vingarna nästan tuschade min kind. Dom känner igen mig och det gjorde mig glad.


Jag har krattat klart men nu är det rabatterna som ska skötas om. Frön som ska sättas och det ska fixas potatisland och gödslas. Oj så jag står i. 

 

Dammen har fått rent vatten och nu porlar det fint när den solenerifontänen kommit på plats.

 

Vedhögen har blivit rätt fin och stor.


Sjön är öppen och så kom Kinabrors son med sin nya hund. 

 

Jack är förtjust när det går att bada igen. Han älskar att bada.


Så kommer det folk också. AMV och Gubben och Krumeluren är vid stugan och det är dags att plocka bort pinnarna från vägkanterna för imorgon är det vägmöte och då ska det vara fint.


Så kommer Sundsvallsborna och det är roligt att träffa dom igen. Jack blev alldeles till sig när han såg dom. Han log med hela ansiktet och svansen gick värre än en elvisp. Oj så glad han blev. Han gillar människor mer än hundar.


 

Älgarna betar på vägkanterna och bryr sig inte ett dugg om att man stannar och tittar. Den här älgen tittade inte ens upp när vi pratade med den.


Idag är det lite mulet och nu ska jag faktiskt städa. När jag gick barfota igår kände jag gruset under fötterna. Med tre hundar och en katt och en massa folk kan det inte bli annorlunda och jag har inte tid att städa inomhus. Det gäller att försöka få till det ute nu så frön och annat ska komma i jorden. Så nu har jag stadigt jordiga händer som inte går att få riktigt rena. Jag vill inte ha handskar när jag rotar i jorden. Jag vill känna och njuta.

 

Då och då lutar jag mig mot en björk och njuter av solens värme. Ja så här jävligt ser jag ut nu för tiden. När solskenet lyser starkt ser man att den här vintern har givit mig ännu flera rynkor än ifjol. Usch säger jag.


Dagens ord: Idag ska jag städa och göra fint på farstukvisten.


 
 
Göran

Göran

15 maj 2021 09:47

Där ser du själv! Våren kom som jag lovade i vintras. Här är det musöron på björkar och andra lövträd men någon riktig värme har jag inte känt av förutom i torsdags. Men då var det sovardag för mig mellan nattskiften så den värmen fick jag ingen glädje av.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Anita

15 maj 2021 10:41

Lovar att jag ska tro på dig i fortsättningen men jag tror att vårskriket hjälpte till.

 
Soldansaren

Soldansaren

15 maj 2021 14:31

Vad härligt att våren är här! Jag har inte heller handskar när jag planterar i krukorna på altanen. Det är något visst med att känna jorden. I dag regnar det men jag tycker om regn så det gör inte så mycket. Det är ju ett vårregn! Kram

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

15 maj 2021 16:46

Det gläder mig att våren har kommit till Fisksjön också. Hoppas att den stannar kvar nu!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingridi

ibod11 - Ingridi

15 maj 2021 18:59

Det här är nog din tid, nu och hela sommaren. Det syns att du njuter där du står och lutar dig mot björken. En jättefin bild :D Härliga bilder på blommor, älg och annat. Här har det inte varit en särskilt skön dag men jag var ute och letade checkpoints i kylan och regnet. Det var skönt att komma in i värmen igen efteråt.

http://ibod11.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards