Alla inlägg under maj 2021

Av Anita - Fredag 7 maj 08:32

 

Jag var dum som satt blommor i cementrören. Jag var dum som trodde att sjön skulle gå upp.

 

Borta hus Kinabror var det rätt så mycket av isen som var borta men när jag gick hem började det snöa och hagla och nu ser det ut så här igen.

 

Egentligen var det inte det jag skulle prata om idag. Det var det där med kaminen. Visst nu är den på plats och det blir varmt och skönt när jag eldar men att det skulle vara sådant klater för att byta en kamin mot en ny kamin som ska vara på samma ställe. 


Man måste anmäla till kommunen när man gör något sådant.

Jag försökte ringa tekniska en hel vecka men dom har bara två timmars telefontid och då var det upptaget. Till slut fick jag tag i en kille som skulle skicka mig en blankett. Det tog en vecka till innan jag fick den.


Jag behövde besikta kaminen och visst det kom en sotare och han var här en liten stund. Tände för att se om det brann eller vad han skulle göra.

Sedan var det klart att elda. 

Så kom räkningen 2800 kostade det för den stunden.


Så kom kallduschen  Jag fick ett papper från kommunen som jag fattade som en tillåtelse att elda. Ett papper med någon formel mppb 47,6????? 

En blankett som byggherren skulle fylla i. Byggherre är det jag det. ????  Tydligen ska jag fylla i en blankett med en massa frågor som jag inte har en aning om. Jag har ju fått ett besiktningsprotokoll av sotaren som jag skulle tro att han också skickat till kommunen.

Allt detta för att jag bytt en kamin till en nyare och satt den på samma plats i samma mur. ????

Det kostade 1071 kr och tydligen mer för varje vecka som överskridits. Överskridits vad??????

Jag blir alldeles matt. Inte undra på att folk låter bli att följa bestämmelser. Sånt jävla klater. Jag mitt dumma arsle som trodde att det bara var att ringa Putte Kamin och få en ny kamin. Det visade sig vara den enkla saken. Han kom med kaminen och satt in den och det gick ju som tjosan. Det var bara början.


Undrar hur många blanketter som jag måste fylla i innan allt är klart. Fy fan vad jag blir less. Får väl försöka sätta mig och läsa alla papper som följde med. 


Annars har veckan mest gått åt till att jobba ute med att kratta löv och stöka i trädgården. Hunden Jack har varit med hela tiden. Han gillar inte när Kinabror kapar ved utan vill heller vara med mig.

 

Vedhögen växer dag för dag.


  il  En . Att vara så dum att jag planterat panseer var ju ett stort misstag. Det är verkligen sen vår. Inga blåsippor, inga vitsippor och det brukar det vara den här tiden.


Nej, jag får väl sätta mig och försöka fylla i blanketten och vara byggherre. Kommer säkert att få fler för att det ska vara så omständigt och besvärligt att bara byta en kamin till en annan och sätta den på samma ställe. Krångelsverige minsann. 


Dagens ord: Känner mig som en idiot som inte fattar ett dugg. Det ska ju vara lätt att leva eller ???????
Av Anita - Tisdag 4 maj 07:21

Vaknar vid 5-tiden av att katten Morris vill gå ut. Det var ett märkligt ljus den här morgonen lite guldskimrande. Så får jag se att två rådjur är i trädgården. Jag har inte sett dom på hela vintern men nu är dom här, magra och eländiga men ändå två stycken. Skulle tro att dom mumsat upp tulpanerna men det är dom väl unt efter den hårda vintern.


 

Nu är det äntligen dags att börja stöka omkring utomhus. Oj så mycket det finns att göra nu. 


I helgen har AMV och Gubben varit här och AMV och jag gick bort till Holländarna för att se hur långt dom kommit längst bort i byn. Vilka fantastiska människor.

 

Dom bygger bastu och har gjort en fin hage runt hela åkrarna. Ett nytt skithus och inne i köket odlas det på varje fläck. Det är växter i alla fönster och från golv till tak. Det ska bli odlingar utan like. Det piper små fågelungar  i en låda. Vaktlar.

Ute kacklar det några hönor och vi sitter ute och dricker kaffe. Vi pratar på en blandning av svenska och engelska.

Dom har gjort tussilagosirap och vi har mycket att prata om. Det var de bästa som hände att dom kom dit.

 

Han är snickare och gör de mest otroliga saker av stubbar och stockar. Jag kunde. inte låta bli att fota trappan till det lilla huset man byggt. 


AMV och Gubben åt hos oss och helgen gick väldigt fort. 


Nu ska det fixas i rabatter och odlas även hos mig. Jag skulle ju inte göra det iår men lusten kommer när blåsten slutar vina och snön försvinner. Kinabror har startat vedkapen och hunden Jack leker med bollar.

 

Det är väldigt sent i år. Först krokusen kom nu och i vanliga fall har blåsippor och vitsippor slagit ut. Sjön brukar ha gått upp men inte nu. 


Inne är pelargonerna grönare än vanligt och fulla med blommor och knoppar.

 

Jag vet inte vad pelargonerna heter men dom flesta kommer från gamla plantor. Det är bara rosenpelargonerna som inte börjat blomma.

 

Pelargoner kallas för tantblommor men dom är fantastiska. Tål det mesta och bara blommar och blommar.

 

Den här kommer från ett skott från DansBritts pappa.

  

Den vita kommer från skott från Håsjögården.

 

Den här kommer från Mustachens farmor. Jag kommer med flera bara dom slagit ut.Dagar Jag har åtminstone 8 olika som inte slagit ut ännu. 


Ser att det börjat blåsa nu igen och det gillar jag inte för jag hade tänkt kratta och frakta bort en massa löv idag och stöka lite i växthuset. Visst ska jag ha en massa pappersjobb att ta tag i men eftersom jag har en ny mail som jag inte kommer överens med så gruvar jag mig. 


Nåja det är bara att ta tag i dagen och den började ju väldigt bra med solen första strålar och fina rådjur som mumsar tulpaner. 


Dagens ord:  Dagar utan blåst är en välsignelse.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

55 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se