Direktlänk till inlägg 3 juni 2021

I HÄGGENS TID

Av Anita - 3 juni 2021 14:54

 

Aldrig har jag sett häggen blomma så mycket och aldrig har jag känt doften så stark. Det är något särskilt med häggen. Den är liksom sensuell. Doften är sensuell men kommer man för nära luktar den kattpiss.

Kanske finns det gamla minnen som gör att jag känner så speciell. Minns att i kolbjännsjön fanns det en jättestor hägg. Det var då i ungdomens tid, i försommarens tid, i kärleken och romantikens tid och när förälskelsen var som starkast.


 

Jag har mina bättre dagar nu. Eftersom jag är den surkärring som jag är så kan jag väl gnälla lite på gräsklippningen. Jag har klippt nästan varje dag för gräset bara sprutar upp men annars är sysslorna mest bara roliga.


Jag har tagit ut alla pelargonen och satt dom i sina järnkrukor. 

 

Tömt växthuset och planterat allt som ska ut utom brockolin som fortfarande ser lite klen ut.


Igår var jag bjuden på middag igen. Broder B;s fru har kommit hem och hade med sig en kompis och Broder B hade både rökt lax och grillat kött.

 

Hans nya rök ser ut som dr Snuggles månraket, en häftig grej.

 

Tänk att få sitta utomhus och äta grillat och sällskapa med trevliga människor. Som man längtat. Vi åt och pratade med varandra på en blandning av holländska, engelska och svenska. Det går så bra så.


Nalle ligger och vila i skuggan i bilen och mår gott.

 


Varmt har det varit och är fortfarande. Faktiskt 17 grader i vattnet idag. I luften är det just nu 24 grader. Jag gillar värme.

Vi har suttit nere vid sjön en stund på förmiddagen och Gamle A kom också.

Jag har gått i vattnet och lastat upp sten som ramlat ner i vattnet istället för att stötta bryggan. Det var riktigt trevligt att vara nere vid sjön igen utan att klippa gräs och rensa bort vass.


Jag har tagit fram mammas gamla cykel. Den är bra att ha nu när jag måste åka ner till byn och vattna på gravarna. Det har inte regnat på minst två veckor och börjar bli torrt överallt.

 

Jag har härliga dagar nu utom det där med gräsklippningen men annars lever jag bland trevliga människor och fina fåglar och massor med fjärilar.


Katten Morris har börjat vara ute på nätterna och har faktiskt börja jaga råttor. I går hade han tagit en jättestor sork och släpat hem. Han biter bara ijäl dom men äter dom inte som tur är.

 

Nalle sitter högt uppe på en sten och kollar på två canadagäss som simmar utanför.

 

Den gula rosen jag fått av AMV blommar och doftar gott.

 

Tomtarna har sammanträde i björksalen. Undrar vad dom lurar ut.


Jag ska snart ta cykeln och fara iväg till Broder B och så till Kinabrors sommarstuga för att vattna hans blommor.

Just nu i häggens ljuva tid kan jag inte säga annat än att det är sant. Vad då?


Dagens ord: Det ska vara lätt att leva och just idag är det verkligen sant. Det ÄR lätt att leva.


 
 
Soldansare

Soldansare

3 juni 2021 18:46

Åh, så härligt! Nu är det sommar i Fisksjön. Glädjs med dig.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards