Direktlänk till inlägg 14 juni 2021

FRÅN GLÄDJE TILL SORG

Av Anita - 14 juni 2021 14:04

 

Så finns hon inte längre min rara faster G åtminstone i den här världen . Hon levde i 93 år och hon har alltid funnits i mitt liv. Hon har varit min extramamma och framför allt min vän och förtrogna.


Hon fanns här i Fisksjön när jag föddes. 

Hon pysslade med mig och sydde den första klänning jag minns. Så lycklig jag var över min solgula klänning som hon broderat blommor på.

 

Till den fick jag dessutom en gul basker med en nalle fram på. Kanske var jag bara två år men jag minns det som igår, lyckan över den klänningen.

 

Inte nog med det. Jag fick hennes docka Donna och dockvagnen som  hennes farbror Valdemar gjort.

 

Minnen bara rasar över mig. Vet att jag inte kan berätta alla men några kommer fram så starkt.

Hon var så vacker faster G. Jag beundrade hennes smala midja och mörka ögon.

 

Minns när jag satt på pakethållaren på cykeln när mamma och hon cyklade ner till byn för att handla (då fanns affären Kondrads). Hur vi stannade på Jonssonsbacken och tog fram en liten spegel och kammade håret och satt rött serat på läpparna. Så sjöng don hela vägen "När det våras ibland bergen" Minns fortfarande texten till den.


Jag minns hur vi satt ute på sjön och metade och läste ramsan:" Nappa nappa abborslok annars är du inte klok." Flötet försvann och fina abborrar kom upp. Sjön var spegelblank och det porlande i bäcken borta vid lill-ladan.


När hon hittade sin man "Farbror Elvis" och han kom på motorcykel. Dom bodde ett tag i hans föräldrahem i lilla lägenheten på övervåningen. Där var så gulligt som ett litet dockskåp och jag var ofta hos dom. Faster G och jag spelade dyngtunna och byggde korthus. Jag klättrade på en jättestor sten som fanns utanför. Så jag minns.


Till slut hamnade dom i Töva utanför Sundsvall. Dom fick två barn som var så gulliga.

Varje sommar kom dom till Fisksjön för att stanna hela sommaren. När Farbror Birger svängde in på gården med den nytvättade Mersan och med husvagnen på släp. Då var det sommar.

 

Då blev det bada. Då blev det badminton. Då blev det båtutflykter. Då blev det fika i husvagnen och kortspel. Det du faster, var härliga tider. Så var det surströmmingsfester och korvgrillnng.


Vi tappade aldrig kontakten och pratade i telefon minst två gånger i veckan. När jag hade bekymmer med killar och annat som jag inte ville prata med mamma om så var det Faster G som fick ge mig råd och muntra upp mig. Hon höll alltid med mig och stöttad vad jag än hittade på för tok.


När jag hälsade på henne fick jag alltid fika på säng och det var så lyxigt för det förekom inte hemma. 

Faster var vacker som en filmstjärna och förblev vacker hela livet .

 

Hon var till och med vacker när hon fyllde 90. Sista gångerna jag låg över hos henne blev det hon som fick frukost på sängen.  

Det är svårt att ta in och fatta att vi inte länge kan ligga hela nätterna och prata och minnas. Ingen har varit mig så nära så länge och alltid stöttat mig i sorg och glädje. Må hon ha det bra i sin nya himmel.


Dagens ord: Det finns människor som berikat mitt liv och som alltid finns kvar i ens hjärta. Det var faster G. Å så hon fattas mig.


 
 
Amisa

Amisa

14 juni 2021 15:34

Vad tråkigt att du mist din kära faster, men tyvärr måste vi ju alla gå den vägen någon gång!

Hon var verkligen vacker, filmstjärnevacker och det är fint att du har så många fina minnen av henne och av det ni hade tillsammans.

Jag beklagar sorgen! Ta hand om dig.

http://min-inre-vagvisare.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Sören Carlstein

14 juni 2021 15:52

Fantastiskt bra skrivet av dig Anita om mamma ❤

 
Åke

Åke

14 juni 2021 16:55

Så tråkigt, så fint du beskriver din faster. Styrkekram.

http://www.nacka144.se

 
Göran

Göran

14 juni 2021 17:08

Hoppas hon kan läsa din vackra text om henne där hon är. Då ler hon nog och blir kanske lite röd om kinden och fuktig i ögat. Väldigt fint skrivet, Anita och jag beklagar djupt din förlust.
Med tiden kommer du säkert att göra om sorgen till glädje över att hon funnits och vad hon betydde för dig.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Skatan

Skatan

14 juni 2021 18:41

Kära Skogsnuvan! Jag vet hur mycket du tyckte om din faster och vilken fin kontakt ni hade så jag förstår att hon fattas dig oändligt. Det är fint att få ha haft en sådan fin människa i sitt liv. Kram
Skatan

http://https://skatanstankar.com

 
ibod11 - Ingridi

ibod11 - Ingridi

14 juni 2021 20:30

Vilka vakra minnesord och du levandegör din faster så fint. Vilken lycka att ha haft en så god vän genom alla dessa år. Sorg är en svår känsla att känna men du kan säkert le åt allt roligt ni har varit med om tillsammans och det kan lätta upp stämningen en stund. Jag beklagar verkligen att du har mist din kära faster.

http://ibod11.com

 
Lena

Lena

14 juni 2021 21:33

Men vilka vackra minnen från en svunnen tid, & hon var verkligen så vacker alla sina dagar *hjärta*
Du så söt i dina kläder, docka & vagn, har du kvar allt i dina gömmor måntro?
Beklagar från djupet av mitt hjärta... sov i ro faster G

http://frallorna.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

14 juni 2021 22:52

Vilka fina minnen du delar med dig av och så ledsamt att du har förlorat en så kär gammal vän. Men hon kommer att leva kvar länge genom alla vackra minnen du har av henne.
Varm kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Anki

Anki

15 juni 2021 08:47

Så sorgligt ... men så fina minnesord och hon finns för alltid kvar i ditt hjärta!
Kram!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Staffan H

Staffan H

15 juni 2021 21:37

Så tråkigt när någon närstående lämnar tillvaron på jorden, men så fint och vackert skrivet av dig om din faster. Även om hon inte längre finns kvar, finns alla minnena i behåll och de tröstar lite i sorgen.

http://staffanhuss.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards