Direktlänk till inlägg 16 juni 2021

NAKENFIS I STORM OCH REGN

Av Anita - 16 juni 2021 09:12

 

Vem kunde tro att det skulle bli på dette viset?


Visst började det regna vid  17-tiden i förrgår men det tilltog och så började det blåsa värre och värre. Jag och katten kurade framför tvn hela kvällen. Det blev till slut dags att gå upp i sovrummet och sova. Katten följde inte med. Kanske anade han faan.


Sovrummet ligger på övervåningen och bredvid balkongdörren har jag ett stort fönster. Det ställer jag upp utåt med en hake oh sätter in ett myggfönster i karmen. Så har jag det hela sommaren och det är så skönt så.


Jag kröp i säng oh försökte sova. Haken ruskade och small. Regnet kom in genom myggfönstret och bildade en lok på golvet. Inser att jag måste göra något innan vinden tar tag i fönstret och rycker upp det. Låg och tänkte på hur det kunde bli med en trasig ruta.


Oj, jag måste stänga fönstret och ta ut myggfönstret. Ingen ide att ta på kläder för jag förstod att jag skulle bli genomblöt genast jag kom ut på balkongen.


Först flytta på ett bord, trampa i vattnet på golvet. Få upp balkongdörren utan att vinden tar tag i den, försöka lossa haken och lyfta bort myggfönstret och klämma igen fönstret innan vinden tar tag.


Där stod jag nu naken och gruvar mig för att gå ut i storm och ösregn. Väntar på uppehåll mellan vindbyarna och tar mig ut på balkongen. Hua, tuppskinn på hela kroppen men jag lyckades få lös myggfönstret, lossa haken och knuffa igen fönstret. 


Huttrande och genomblöt fick jag på mig morgonrocken, torkade upp på golvet och sedan var det omöjligt att somna om. Gick ner och kokade mjölkchoklad och åt en macka och satt mig framför tvn. Då brukade man ju somna.

Tur att jag är pensionär och kan vara uppe hela natten om jag vill.


På morgonen såg jag att det hade regnat över 50 mm och kanske mer för regnmätaren rymmer bara 50 mm. Hela gårdagen blåste det. Blommor blåser ner. Jag har inte vågat gå ner till sjön och se vad som hänt där.



Jag hatar snö och blåst men jag får hoppas att det inte blir snö. Regn behövs ju så det får man stå ut med.


Dagens ord: Man vet aldrig vad som kan hända.

 
 
Göran

Göran

16 juni 2021 10:07

Tur att du bor där du bor om du ska ränna omkring i bara andedräkten om nätterna. Om jag gick ut spritt språngande på balkongen skulle nog "farbror Blå" vara här inom ett par minuter. Alltid nån vaken inom synhåll där jag bor. Vilken tid på dygnet man än tittar ut så ser man att i minst 3-4 lgh är det folk som är vakna.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

16 juni 2021 13:21

Vilket oväder ni råkat ut för! Hoppas att det lugnar ner sig nu och att solen och värmen kommer tillbaka.
Här blåser det, men något regn ser vi inte till.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingridi

ibod11 - Ingridi

18 juni 2021 10:43

Vilken syn du måste ha varit men det var nog bra att du inte har så många okända personer i området. Jag kan tänka mig att du dessutom inte var på ditt allra soligaste humör när du kämpade så glada tillrop hade säkert inte varit uppskattat. Jag har inte alls hängt med i hur vädret har varit hemma men om du har fått så mycket regn och blåst så har det säkert kommit en del nederbörd på Frösön också.

http://ibod11.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards