Direktlänk till inlägg 26 juni 2021

DET BLEV INTE SOM DET VAR TÄNKT

Av Anita - Lördag 26 juni 18:23

 

Det blev inte som det var tänkt men det blev som det blev.

Kinabror kom hem från Skåne i onsdagskväll. Hunden Jack ville bada det första han gjorde och Kinabror ville se på tv.


Det börjar närma sig midsommar och vi planerade lite. Skulle handlas lite och fixas lite. 

Vi började före 10 på torsdags morgon.

 

I det lilla samhället Hammarstrand brukar det inte vara köer och speciellt inte före öppningstid men tro på fan att det var en lång kö till systembolaget. Viktigaste i livet för en del kanske.


Blommor är det verkligen ingen brist på iår. Det är blommor överallt.

 

Hos Broder B blommar det rododendron som aldrig förr. Dom ska egentligen inte finnas här men just där finns dom och är så vackra.

 

Lupiner finns i massor.

 

Vet att dom inte egentligen får finnas men det finns mycket som inte får finnas. Vackra är dom i alla fall.

 

Börjar midsommarafton tidigt med att hämta björkar till förstukvisten och göra en lövmatta. 

 

Sedan en krans att hänga på verandan. Blir latare och latare och struntar i att göra krans till håret. Det får räcka med en ros eller två.


 

 

Så är det massor med blombuketter lite här och där.

 

Vädret är bra. Så kommer AMV och Gubben och AMV och jag går ner till sjön med hunden Jack. Åskan dundrar lite på håll men så kommer skyfall. Vi hann hem i alla fall men det var ett väldigt oväder. Tror att det kom 30 mm på en liten stund.

Planen var att vi skulle sitta ute på Kinabrors veranda. Vi släpade dit en massa mat. Så började gästerna komma. Det var TuppOla med Sambo, AMV och Gubben, DansBritt  så vi blev sju stycken.

 

Nu blir det ju så att när man inte kan dansa och ha andra nöjen så blir det till att äta massor med mat och ännu mer mat.

 

Som tur var blev det inte mer regn.

 

Så var det dags för det viktiga besöket hos vättarna i underjordiska bäcken. Dit ska man kasta pärlor på midsommar för att få hjälp i året som kommer. Vi traskade iväg vi tre tjejer som brukar göra det men det blev inte som vi tänkt. Det var vatten överallt. Stigen var ingen stig utan ett vattenfyllt dike och det forsade vatten överallt. Det var bara att vända om så troligen blir det ett riktigt skitår.


DansBritt gjorde sitt bästa för att med lövkvasten sopa in lyckan i Kinabrors hus. Få se om det hjälper lite grann.


Så är det på det viset att vi är gamla nu nästan alla och börjar gäspa redan vid niotiden men vi höll ut lite längre i alla fall.

 

DansBritt låg över hos mig så vi satt uppe och surrade till halv ett men förr hade man inte ens kommit hem från dansen då. Det var tider det.

 

Börjar med blommor och slutar med blommor. 


Dagens ord: Vi hade i alla fall tur med vädret. stunden vi åt i alla fall.

 
 
Ingrid

Ingrid

Lördag 26 juni 23:04

Den där systembolagskön var inte mycket att skryta med. I Visby var kön 400 m lång dagen före midsommarafton.
Du ser ut att ha haft en fantastiskt fin helg!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingridi

ibod11 - Ingridi

Söndag 27 juni 21:26

Det har varit långa köer till systemet i många städer men jag är glad att jag inte har behövt köa. Skulle jag vilja ha sprit så hade jag nog planerat så att det fanns hemma i god tid innan midsommar. Ni verkar ha haft ett fint firande trots skyfall och översvämning på stigen. Låt oss hoppas att tillräckligt mycket lycka sopades in så att det räcker till er alla :D

http://ibod11.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 21 juli 11:07

  I veckor har jag gruvat mig för att börja kasta in veden i vedboden och nu när det fortfarande blåser isvindar så vad ska man göra. Jag sätter igång med vedhelvet och inte nog med det. Jag tänkte lyssna på Radio Jämtland under tiden som en liten...

Av Anita - Måndag 19 juli 16:16

Före detta grannen sa så ibland fast på dialekt. De är nå lurt me väre. Så sant är det minsann. Den här helgen har visat på det.   Lördag var det dagen då såpbandyn skull gå av stapeln nere på Håsjögården.  Vet du inte vad såpbandy är? Jo man ö...

Av Anita - Lördag 17 juli 06:11

  2018 i juli var den sommaren som var het och vattnet började sina i brunnen. Det var sommaren med skogsbränder och hetta.  Det var då jag hittade det gamla badkaret borta vid ladugården. Visst är det härligt att ligga i det gamla karet och vif...

Av Anita - Torsdag 15 juli 09:00

  Bal i Fisksjön eller rättare sagt balar. Nu kommer hjältarna. Dom som i sommarhetta sitter i sina traktorer och slår ner gräset, drar ihop det till doftande höremmar som får fiskmåsarna och andra fåglar att dyka efter mask och döda möss.   D...

Av Anita - Tisdag 13 juli 08:07

  Det trodde ni va? Då ska jag berätta om gårdagen. Visst, när jag skadat mitt ben inser jag hur mycket man rör sig egentligen och så besvärligt det är att halta omkring.   Solen sken redan från morgonen och nu när Sonen och Fjällan kommit b...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

55 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se